Во Плодност доаѓа кардиолог од Струга, а докторите исто така при секој скрининг гледаат срце како задолжителен преглед.
27 недела и сеуште повраќам речиси секоја вечер пред легнување, киселини, мачнина...внимавам на исхрана, не се прејадувам не запира. Има ли некоја слично искуство?
И на прв и на втор скрининг гледаат срце, не знаев дека има посебно. ( Можеби во случаеви каде има потреба) Во Плодност два скрининзи правев со првото.
Можеби тоа е посебниот преглед, фетална ехокардиографија специјално за срце, се прави од кардиолог, доколку имаш можност ти препорачувам да си го направиш, од мое лично искуство, во првата бременост не ни знаев за овој преглед, ниту пак некој ми спомна да се направи, за на крај кога се породив да ми кажат дека бебето има срцева аномалија која на обичните скрининзи не се гледаше. Сепак тоа е мое лично искуство, оваа бременост сама барав да ми се направи иако рекоа дека нема потреба, сепак за мирна глава.
Јас првата бременост ја водев во систина, кога се породив во муабет со докторката ми кажа кардиолог дека имаат, точно кој навистина не знам, бидејќи оваа бременост ја водам во странство и го правев овде. Најдобро прашај го докторот што те води да ти препорача каде, јас овде бев во државна болница, во оддел за детска кардиологија ми го правеа.
Јас па преплашена за втор царски, вака надеж ми влеваш. Дали беше со спинална или целосна да знам каква да барам
Mene me pusti maticnata na drzavna, na 3 dekemvri sum kaj nekoja doktorka Dzihova ako pamtam ubavo ne me fakaj za zbor. Doktorkata mn ja falese i edvaj najde termin ama rece najdobra e. I jas pojma nemav za pregledot ama maticnata rece za mirna glava bi sakala da te pregleda.
38 недела сум .. Од првиот ден па сеуште повраќам , киселини хаос сум . И тоа преку цел ден . Внимав што јадам ама чабе изгледа тоа
Јас се пријавувам со првото дете повраќање 9 месеци секој ден,последен пат повртив пред да се породам и кога се породив се магично исчезна а еве сега и со второто 7 месец исто повраќам секој ден сигурно пак до крај.Ми рркоа дека е нормално секој организам различно реагира на бременоста.Само гледај фа не остануваш гладна,повраќај и јади и исто течности пиј за да не дехидрираш.Јас јадам по саат два повраќам па пак си јадам и така во круг
И јас исто тврдам за втор царски. Верувај ко нова си за 3 дена. Дома на 5ти ден бев целосно функционална за двете да ги гледам сама. Знаев првите денови да се напијам нешто за болка оти знаеше да ме штрецне десната страна каде што е затегнета раната ама буквално ништо страшно. Со парацетамол минуваше. Честитки за новите бебки. Пратам кога можам.