Ај јас со едно прашање сега. Дали вие што сте во поодмината бременост имате доле отоци на нозете? Јас со двете сум немала ич, ама сега имам и тироида и хашимото и преплашена сум , ногата ми е поготово левата отечена дури и пресечена од чорапата сега приметувам...
Кога те прочитав,иста ситуација како мојата... Мојата не се сврте до крај . Ми кажаа дека вежби нема баш да помогнат и така беше... Не се секирај, како треба така ке биде. И јас не сакав царски ама ете мораше. Ако не се сврти до 37ма нема да те чекаат ,зашто е ризик. Не ризикувај. 38ма породуваат обично царски кај бебиња кои не се свртени.
Jas ne bev, ama sega 33ta pocnav da otekuvam. I noze i lice, kako krofna pocnuvam da licam, cizmite knap ne mozam da gi oblecam, vo patika sum celo vreme. A solenko sakam mnogu da jadam..
Така и докторот ми кажа. Него вчера осетив малце како главчето да и е помрднато по на лева страна, а не баш во средина кај желудник и сега си лежам и осекам и дека удира на друга страна. Го испипав стомакот и сфаќам дека таму кај што беше поставена нели и потврдо си беше, а сега не, напипувам ко празно стомаче и меко, а на левата страна од стомакот осеќам тврдо. Исто осеќам ко нозете да и се баш над бешика и многу мава таму, ме вади од памет кога ќе замавне, дури и малце болни ми се удариве. Не знам дали е моментално нешто или решила да мења положба
Убаво Нормални се отоци ,но провери си го и притисокот. Јас со хипо две деца родив,со првото бев многу отечена од 6ти месец до 2 недели по пораѓај. Со второто помалку бев отечена,но сепак бев,исто ме пресекуваа чорапите.
@Fenix05 ke te tagnam ovde vo trudnicki,izvinete za postot no moze i nekoja dr ke vidi. Baby mert na fb gi ima a i dukan imaat sk imaat akcija na toj krevetot za do 12 god. Dusek, postelnina plus uste ness dr imaa.
I jas mnogu sakav prirodno i sekoj pat ko ke se premeate mi e mn ubavo neka udara gore ama loso e so za 1 2 den maks pa si se vraka so nozete dole glavceto na leva strana, dr rece kaj nekoi i 37 se mestele pa vajlda ke imame takva sreka
Нека е здрав и жив и од Бога благословен! Ти мајка окрепнувај и собирај сили Добро утро Добри сте? Ја на ГАК чекам да го видам докторот да видам што е каже. Нека каже за пород веќе кога и ајт да се решиме.
Кога прв пат ги почуствувавте вашите бебиња мене ми е трета бременост Со првата послле 4м го осетив. Со втората доо 10н. И толку абортирав. Сега близнаци и веќе 16+1 сум па сеуште ништо освен ако е тоа тоа пред некој ден како грч имав кај папокот .
Во 5ти месец почнаа движењата кај мене ,прва бременост. Кај прва бременост знаеш ,покасно почнуваат а и покасно расте стомак. За трета веќе незнам..ама дека се близнаци можно е да е нормално