Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Bitolcanki, aj kazete mi nekoj salon za depilacija, utre odam vo Bt pa da se izdepiliram uspat. Sum bila vo Oaza ama nesum nesto naj zadovolna.
    Ako imate nekoj predlog za nekoe dr.mesto kje molam za brojce vo lp ;)

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Zdravo mesina,
    od sabotata imav nekoja maka dolu :$ imav cesanje crvenilo itn... vcera pocna da me boli po malce stomakot i imav samo kafeno nekolku tocki.
    Deneska bev na genikolog go vide bebeto se e vo red mi dade canesten mast i utrogestan vaginalni
    isto taka mi rece deka moram da napravam PRISCA bidejki imalo zdebeluvanje kaj vratceto... me zagrizi ;(:|
    e sega da prasam PAP test i PRISCA ne e isto?:u:

3. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Не е исто, папа тест е за бактерии и инфекции на вагината а ПРИСКА е за испитување процент за можни аномалии кај плодот во бременоста.
    Се надевам дека ќе биде се во ред, ти ја праќам сета среќа на светот и смирено без грижи:hug::hug:

На makedonkamak и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Fala ti, se nadevam deka ke bidi se vo red eve sega zaminuvam na eden manastir vo loznani tamu so mazotmi sme kumoj se nadevam deka ke mi pomogni gospod, a i taa zenata so go pravese i odzuva manastirot rece deka se ke bidi vo red ic da ne se sekiram se nadevam deka e taka drzete sreka

На okcenzi и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    @Bebulleee колку сантими беше наборот на вратчето? Не се грижи, дај Боже да е се во ред, матичниот ми рече дека пуштале превентивно ако е 2- 2,5 сантими ама често излегува дека е се во ред.

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ништо не ми кажа, ме праша ќе прајш приска или не?
    Ами незнам му велам ако треба ќе го напрам, ајде ќе го напрајме рече за сигурност оти гледам малце здебелување на вратчето

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Не се грижи, ако е повеќе ќе ти кажел, те пушта за посигурно. Јас не бев, ми рече нема потреба и уште ми е мисла, ама се надевам ќе биде се како што треба кај сите.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ќе биди во ред и кај мене и кај сите. Држете среќа и јас ви ја праќам истата среќа и леснина <3

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    @Eli23 @kallias
    Fala na odgovor ..jas gi pijam momentalno samo ovije (mislam deka istite se folna kiselina kako kaj nas vo mk) 2015-07-06 17.54.34.png pa zdravje petok imam termin ako reci dok. deka moram i magnezium da pijam ce pijam nekako ce izdrzam :) :puke:

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Уште 2-3 дена и влегуваме во 3 месец т.е 9 недела,а како вчера да беше кога прв пат пишав во темата..
    Денеска бев на контрола и све е во ред.
    Наредна контрола ми е на 12 недела кога ке правиме скрининг за даунов синдром и така па се надевам дека се ке биде во ред...

На mdenkov, Fatalnata, rakce89 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Lele devojki jas vrijam od nervoza sea edna pristara komsika nadvor mi vika sise verila ajde so sreka I me dopira za stomak i mi vika a ovde da ne ima nesto abe zovrev me fati sube kako mozat taka da si davaat sloboda da pipkaat trudni zeni.

На okcenzi, blessed2 и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Девојκи да ве пρашам што κоρистите за стρии и од κога почнавте да κоρистите, јас земав уње weleda, дали неκоја од вас го κоρисти ???

13. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Мене некој кога ќе се стрча да ме фати за стомак се штрекам цела, толку ме нервира тоа, било кој и да е...па згора на тоа ќе ти го трљаат мевот како да е аладинова ламба:envy:

Него жени, јас моментално поминувам низ тежок период:( несакам да зборам овде за тоа, а и никаде, зошто ми носи нервози а несакам да му наштетам на бебчето...денес цел ден 4-5 пати дали мрдна сигурно и тоа се потресло:sweat:

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Jas pocnav od 12 nedela da se mackam so pavloviceva sega mi predlozija nekoe maslo od hip bill mnogu efikasno.

15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мила мисли само позитовно и кесе среди и помине знам дека некои работи не поминуваат но мораш за малото.Биди храбра:* :*

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  16. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас го имам ова на Хип ама не видов никаков ефект искрено, а и со павловиќева се мачкам помешана со ад-капки и пак ми излегоа стрии:?:
    CAM01407.jpg
    Ова е од тие работи што не поминуваат, може само полошо да биде:|
    Ама во моментов бебето ми е најбитно, морам да бидам себична и да мислам на себе и бебето:|

17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка и мене така дури чудно ми беше бебето 2см а мешето како 5ти ама тоа е зошто ти е подуван поради хормони,промена ,забавен метаболизам и затоа...после тоа ми спласна мешето и во 5ти кога влегов наеднаш ми рипна и тоа доле напред испрчено ми е :)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка јас и кога не бев бремена ради мускулатурата си пиев секој ден и сега пијам магнезиум директ се вика во пакетче 10ден едно на ден со вкус на портокал мн слатко директно во уста без вода пробај 20 во едно пакување 200ден

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    4f8971213f1d0af9513840b118e9d0b5.jpg

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Мамички јас сум 7 месец,но некако не се осеќам добро.Болки во грбот,кичмата ,не можам да опишам,не се издржува ми се плаче,а па кај тоа и реума ме тормози во нозете.А се менува време од болки во нозе не можам да спијам.А за болкиве ве молам,имало ли некоја како мене?Во 7ми нели е рано да ме сече од доле кај јајниците и да продолжува болката низ грбот и кичмата?Со што да си помогнам?Магнезиум пијам ама не помага за тоа а веќе не издржувам.Не можам ни да лежам ни да седам...