Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.675
    А благ сапун?

2. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    9.677
    Која купка ја користите, кои се најдобри?
    На времето беа бекутан,џонсон и хип сега умов ми исчуре гледајќи која е најдобра нека се и скапи ама да знам дека нема да му направам беља на бебе...
    Оние weleda добри ли се? Некаде како да ги читав не чинеле а не знам какви да одберам

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ne sum sigurna. Sakam da ne koristim nisto. Ne znam dali e ok. Zatoa prasuvam.. Daj mi predlog :)

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не можеш од каки да не го миеш.
    Тогаш купи некое бебешко сапунче и бар со него одмивај. Греотка е толкацко небањато да го држиш. Јас не би така, но не судам нити велам дека е моето правилно. Мајка знае најубаво што е најдобро за нејзиното чедо. :)

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    За првото почнав со Мустела козметика,од 3ти месец му се направија лишаи преминав на Еуцерин маслена купка и пх5 лосион. Тоа му одговараше и сеуште го користи(4год.)
    За второво дете почнав со Еуцерин но околу 4тиот месец му се појавија лишаи и пред некој ден сменив козметика ,земав Биодерма маслена купка и лосион за атопична кожа.
    Како што ми кажа педијатарот околу 3-4 месеци им се менува кожичката и затоа се појавуваат лишаите.

На форумов пофалени се и Уриаж ,Ла рош како поскапи козметики. Поефтина опиција се Алверде,Бејбилав,Хип.

За Џонсон многу лоши коментари сум прочитала,исто и за Бекутан.
    Еве пишав погоре.
    Јас од прв ден користам козметика за двете деца.
    Препораките од доктори се да не се бања мн често, на 3-4 дена дека е доволно. Јас сега на 4м почнав тоа да го практикувам. Моето се роди во јули,па имав период кога речиси секој ден го бањав, до кај 2м. Потоа на два дена. Но 2 пати неделно било сосема доволно.
    Се умирисува бебе од повраќаници,се собира под вратчето млекце непријатно мириса. Да не зборам па за газе какано само со вода измиено..малце нелогично.

На warrior, *Amethyst*, Kolumna и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530

Se slozuvam so tebe. Sto mislis za Bioderma? Zadovolna si?

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Убав нежен мирис има и убаво се размачкува. 3 пати до сега ми е бањат ,па рано е да кажам за лишаите,но мислам ќе помогне.

8. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    Јас зедов на хип гелот за коса и тело и баш со аптекарката разговаравме дека нема потреба од пререкламираните брендови да се зема.
    За првото хип и бубшен користев презадоволна.
    Утре здравје си господ напред ќе се запознаеме со бебушко.
    Три пати ја прередив торбата од паника.
    И што уште не.
    Пиев и кафе со цигара.
    Кога смеам последна цигара пред царски да запалам ако знае некој и некој АП нешто дали смеам Оти ме фаќа мн паника.

На warrior и Fenix05 им се допаѓа ова.
  9. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Lejdi drz se sesre, posle ke mu raskazuvas kako zrckite ti gi vadelo use vo stomak :D

Inace jas gledav Bekutan maslena kupka, pa ne se isplati ic. 200ml skoro 400denari.
    A Bioderma e 1L golemo pakovanje, 1000denari na popust (*redovna 1400).
    Sega site preporacuvaat masleni, jas vikam na maževo ako ima koža, atopicar e so nezna koza mnogu, i on so Becutan se banja :D
    Ili Baby Love ke zemam ultra sensitive, mnogu dostapni ceni imaat, i da ne odgovara ne mi e zal da go frlam. Pred vreme ne zemam posto ne znam sto ke odgovara, obicno vo bolnica kazuvaat. Na pocetok vikaat so bebesko sapunce samo i jekoderm da se macka se nivni preporaki na GAK ko so mi kazale.
    Mene Kosili mi e favorit. Bi go probala, na detstvo me potsekja.

Peleni isto Baby Love ke zemam za pocetok, pamperson skapicki idat, a gi falat ovie.

Krema za gaze verojatno Original Pavloviceva, iako i Mustelata i Weleda ako gi nacekas na popust tuka nekade doagjaat.

Najjako e so do lani site so Pavloviceva sme bile mackani, sega demek ne cinela.

Inaku Struzanka utre i zadutre 20% na se imaat. I Sinsay ima evtini alivcinja za deca. Duri i od struzanka poevtini a pamucni ubavi.

Последна измена: 23 ноември 2023
    На LadyC, *Amethyst*, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    1.031
    Vo Baby Shop Bomida mi izleze 3 4 bodinja za 600den taka neso ako se isplati od tamu videte

На LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    1.031
    Инаку имам прашање
    Во понеделник ни стига гарнитурчето,искречивме ставивме нов регал,клима.. 32+1 сум дали можам да наместам и креветчето да спремам да го склопиме и количката или е рано? Свекрва ми тврди дека е рано таму у декември на средина кога ќе влезам во 9ти вика демек празно да не седело,мајка ми вика готово веќе спреми и да чекаме да не праиме у последен момент. Мислење,помош?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Spremi. Bas i jas vcera pisuvav za toa, svekrvica mi vika rano e rano e. Pa koga, da se porodam pa da redam li. Site mi pisaa deka sega 21 vek site si pravat koga im e kejf. Taka da spremaj si ne se zamaraj so babini devetini kako mene.
    Planiram vikendov bas se da kupam so popustive i neka e spremno. 33ta sum jas.
    Baska jas 34ta nedela sum rodena pa zatoa sum spiela vo korito :D Majka mi nespremna bila, od toa so cekale da dojde kraj pa da kupat 8-|

На MikaV, warrior, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    9.677
    Јас не ја извадив количката чисто да не собира прашина ама за 10тина дена ќе ја склопиме да ја поминам со апаратче на пареа да ја освежам, а креветче ќе земеме утре па тоа мислам да си го наместам зошто е на тркалца па лесно ќе може да проаѓам пак за прашина, постелнина ќе наместам малце подоцна да не збира прашина.

@DaisyDream така маж ми викаше ќе сме го изваделе бебето во количка за малтер пренесување, онаа градинарската ако почекаме по нашиве :D

На *Amethyst*, KikiKviki и DaisyDream им се допаѓа ова.
  14. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Pusti mi vo lp krevetce kakvo ke zemas, jas online samo gledav, po dukjani ne sum bila

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    2.509
    Ние почнавме со веледа, сега за сега добри се, ќе видиме за понатака.

На DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    So lesno, kade ke se poroduvas i pisi so se sprema vo torbata

На KikiKviki и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  17. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Мене за брис ми закажаа 37ма недела, а сега сум точно 33та. :?: Според овие тука немало потреба од брис порано се додека уринокултура била ок.
    И мене ми е шубе некако, ама поради финансии моравме да почнеме од овој месец, па за прв пат од 31/32 почнав да купувам за болница работи.
    Сега се ми е пристигнато што ми треба за болница, некаде средина на декември ке си ги исперам и ке си наместам торбата.
    Декември почеток веќе планираме со количка и соба средување.
    Реално, со господ напред само не сакам да мислам на такви бабини деветини иако самата ете ги спроведувам ама не сакам да се окупирам.
    Далеку помирна ми е главата сега што барем за во болница сум скроз спремна според листа.

Јас баш гледав видео од една наша акушерка што работи во германија, ја имаш и на иг ја следам
    моја акушерка
    таа во едно видео за капење на бебенца имаше предложено дека во водата може да ставиме мала количина на млеко пример еден мал филџан млеко и малку маслиново масло, тоа било доволно во водата да се стави.
    Мене како што ме дал господ така и пробам некој пат здравје чисто да видам ефект а инаку си нарачав Weleda и планирам од доле да ми земат павловичева и бекутанчиња. Не би да користам изгор скапи производи.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Jas vleguvam vo 7 mesec i maticnava mi veli. Stom vlezes vo 7 se moze da bidi, ti si bidi spremna poleka. Nema prostor za stravovi i panika no edno po edno si spremaj. Jas aber nemam.
    Moze spisok za vo bolnica .

На warrior, *Amethyst*, DaisyDream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    Јас фен нема да носам и алишта за бебе.
    Плус ставив и ушалки и пумпа за измолзување.

Прикачени фајлови:

• IMG_9311.png
      IMG_9311.png
      Големина на фајлот:
      197,1 KB
      Прегледи:
      48
    На warrior, LadyC и Missmaza им се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Za cair ili gak ova? Ili otprilika istite raboti trebaat?