Која купка ја користите, кои се најдобри? На времето беа бекутан,џонсон и хип сега умов ми исчуре гледајќи која е најдобра нека се и скапи ама да знам дека нема да му направам беља на бебе... Оние weleda добри ли се? Некаде како да ги читав не чинеле а не знам какви да одберам
Не можеш од каки да не го миеш. Тогаш купи некое бебешко сапунче и бар со него одмивај. Греотка е толкацко небањато да го држиш. Јас не би така, но не судам нити велам дека е моето правилно. Мајка знае најубаво што е најдобро за нејзиното чедо.
За првото почнав со Мустела козметика,од 3ти месец му се направија лишаи преминав на Еуцерин маслена купка и пх5 лосион. Тоа му одговараше и сеуште го користи(4год.) За второво дете почнав со Еуцерин но околу 4тиот месец му се појавија лишаи и пред некој ден сменив козметика ,земав Биодерма маслена купка и лосион за атопична кожа. Како што ми кажа педијатарот околу 3-4 месеци им се менува кожичката и затоа се појавуваат лишаите. На форумов пофалени се и Уриаж ,Ла рош како поскапи козметики. Поефтина опиција се Алверде,Бејбилав,Хип. За Џонсон многу лоши коментари сум прочитала,исто и за Бекутан. Еве пишав погоре. Јас од прв ден користам козметика за двете деца. Препораките од доктори се да не се бања мн често, на 3-4 дена дека е доволно. Јас сега на 4м почнав тоа да го практикувам. Моето се роди во јули,па имав период кога речиси секој ден го бањав, до кај 2м. Потоа на два дена. Но 2 пати неделно било сосема доволно. Се умирисува бебе од повраќаници,се собира под вратчето млекце непријатно мириса. Да не зборам па за газе какано само со вода измиено..малце нелогично.
Убав нежен мирис има и убаво се размачкува. 3 пати до сега ми е бањат ,па рано е да кажам за лишаите,но мислам ќе помогне.
Јас зедов на хип гелот за коса и тело и баш со аптекарката разговаравме дека нема потреба од пререкламираните брендови да се зема. За првото хип и бубшен користев презадоволна. Утре здравје си господ напред ќе се запознаеме со бебушко. Три пати ја прередив торбата од паника. И што уште не. Пиев и кафе со цигара. Кога смеам последна цигара пред царски да запалам ако знае некој и некој АП нешто дали смеам Оти ме фаќа мн паника.
Lejdi drz se sesre, posle ke mu raskazuvas kako zrckite ti gi vadelo use vo stomak Inace jas gledav Bekutan maslena kupka, pa ne se isplati ic. 200ml skoro 400denari. A Bioderma e 1L golemo pakovanje, 1000denari na popust (*redovna 1400). Sega site preporacuvaat masleni, jas vikam na maževo ako ima koža, atopicar e so nezna koza mnogu, i on so Becutan se banja Ili Baby Love ke zemam ultra sensitive, mnogu dostapni ceni imaat, i da ne odgovara ne mi e zal da go frlam. Pred vreme ne zemam posto ne znam sto ke odgovara, obicno vo bolnica kazuvaat. Na pocetok vikaat so bebesko sapunce samo i jekoderm da se macka se nivni preporaki na GAK ko so mi kazale. Mene Kosili mi e favorit. Bi go probala, na detstvo me potsekja. Peleni isto Baby Love ke zemam za pocetok, pamperson skapicki idat, a gi falat ovie. Krema za gaze verojatno Original Pavloviceva, iako i Mustelata i Weleda ako gi nacekas na popust tuka nekade doagjaat. Najjako e so do lani site so Pavloviceva sme bile mackani, sega demek ne cinela. Inaku Struzanka utre i zadutre 20% na se imaat. I Sinsay ima evtini alivcinja za deca. Duri i od struzanka poevtini a pamucni ubavi.
Инаку имам прашање Во понеделник ни стига гарнитурчето,искречивме ставивме нов регал,клима.. 32+1 сум дали можам да наместам и креветчето да спремам да го склопиме и количката или е рано? Свекрва ми тврди дека е рано таму у декември на средина кога ќе влезам во 9ти вика демек празно да не седело,мајка ми вика готово веќе спреми и да чекаме да не праиме у последен момент. Мислење,помош?
Spremi. Bas i jas vcera pisuvav za toa, svekrvica mi vika rano e rano e. Pa koga, da se porodam pa da redam li. Site mi pisaa deka sega 21 vek site si pravat koga im e kejf. Taka da spremaj si ne se zamaraj so babini devetini kako mene. Planiram vikendov bas se da kupam so popustive i neka e spremno. 33ta sum jas. Baska jas 34ta nedela sum rodena pa zatoa sum spiela vo korito Majka mi nespremna bila, od toa so cekale da dojde kraj pa da kupat
Јас не ја извадив количката чисто да не собира прашина ама за 10тина дена ќе ја склопиме да ја поминам со апаратче на пареа да ја освежам, а креветче ќе земеме утре па тоа мислам да си го наместам зошто е на тркалца па лесно ќе може да проаѓам пак за прашина, постелнина ќе наместам малце подоцна да не збира прашина. @DaisyDream така маж ми викаше ќе сме го изваделе бебето во количка за малтер пренесување, онаа градинарската ако почекаме по нашиве
Мене за брис ми закажаа 37ма недела, а сега сум точно 33та. Според овие тука немало потреба од брис порано се додека уринокултура била ок. И мене ми е шубе некако, ама поради финансии моравме да почнеме од овој месец, па за прв пат од 31/32 почнав да купувам за болница работи. Сега се ми е пристигнато што ми треба за болница, некаде средина на декември ке си ги исперам и ке си наместам торбата. Декември почеток веќе планираме со количка и соба средување. Реално, со господ напред само не сакам да мислам на такви бабини деветини иако самата ете ги спроведувам ама не сакам да се окупирам. Далеку помирна ми е главата сега што барем за во болница сум скроз спремна според листа. Јас баш гледав видео од една наша акушерка што работи во германија, ја имаш и на иг ја следам Спојлер моја акушерка таа во едно видео за капење на бебенца имаше предложено дека во водата може да ставиме мала количина на млеко пример еден мал филџан млеко и малку маслиново масло, тоа било доволно во водата да се стави. Мене како што ме дал господ така и пробам некој пат здравје чисто да видам ефект а инаку си нарачав Weleda и планирам од доле да ми земат павловичева и бекутанчиња. Не би да користам изгор скапи производи.
Jas vleguvam vo 7 mesec i maticnava mi veli. Stom vlezes vo 7 se moze da bidi, ti si bidi spremna poleka. Nema prostor za stravovi i panika no edno po edno si spremaj. Jas aber nemam. Moze spisok za vo bolnica .