Bioderma atoderm masloto go zemav, mlekoto go nemase kaj mene, utre ke go baram. Mnogu drugarki dosta se zadovolni, a popustot e tolku max @Fenix05 , okolu 1.100 denari masloto za kapenje, a okolu 1.200 mlekoto doagja. I Uriage go falat, vo Remedika so toa gi banjaat pa obicno teraat majkive doma i so toa. Ova za sefte, pa ke vidime nataka. I Struzanka stvarno se isplati na 20% se. Tetra peleni, 54 denari se klot beli, i 70den. sareni. Banjarcinja kupiv od 700 na 530 se namaleni. Postelini , t.e. zemav samo carsavi na lastik od Loco Croco, sto ne propustaat. Da ne stavam od dole pa od gore, ova edno e, direkt peri nosi. Od 750 namaleno bese 15% mislam okolu 600 dojde. I vrekjicki za spienje od Tilla, imaat 10% za smetka nad 1500, 20% nad 2.500 itn. Pernice dali kupuvate za bebe i kakvo? Jas mislev bez pernice lezat prvo, vo edna prodavnica mi vika devojkata, e da ne stavaj, ako sakas da se smacka glavata Dali da zemam onakvo malecko bebesko kako srcevidno e, ili nekoja preporaka. I ova da dodadam, prekinav utrogestan, taka rece doktor, do 33ta terav. I sega kamen stomakov. Braxton na najjako. Cudno jezivo
Фала ти. Утре ќе одам до стружанка и јас. Инаку и јас прекинав утрогестан од вторникот и баш почесто сега си ги осеќам,вчера едно време бев убедена дека не се лажни и за малце ќе се спакував за болница.
Kjuti isto. I bolka vo grbot, vikam gotovo ide ova a niso ne spremno Bev na pregled sabajle, doktorov vika se e ok normalno e, vreme e za laznite, taka da uzivame
Денес влегов во 9ти месец, арно ама многу сум исплашена. Второ дете со царски ќе биди пак...Многу ми е страв од спиналната анестезија првиот пат мрднав, а и општо од целата процедура ми е страв не можам да поднесам операции Некој совет како да се смирам барем малце?
Не слушај приказни. Почнеш ли нема да ти надојде тебе. Бебе мора да влече за да направи млеко. Со пумпа нема шанса тоа да го постигнеш, а АД и твое не е исто.
Ако си за строго доење не купувај формула, првото мислење одма ќе дадеш од формулата. Само држење на града и течности сок од јаболко, чај за лактација и супер
Читав еден чај што се пие при крај на бременоста и после пораѓај,кој период би можела да почнам од него би знаел гинекологот?
Не е секогаш така идеално. И јас го мислев истово, ама имав компликации после пороѓајот и бев 10 дена под силни лекови и антибиотици и со забрана за доење тие денови. Сакала несакала морав со адаптирано... Не е лошо да си спремен, тоа секако си стои за кашички понатаму ако не пред тоа
Здраво, Ако има некоја со слично искуство.. Бремена сум 6 недели. Вчера влегов во 6 недела,бев на контрола,се виде само сакус 10 мм, докторката ми рече нешто не е баш за машала, ке дојдеш за 1 недела на контрола, сеуште не се гледа ембрион, и сум имала хематомче не ми кажа за големината само ме праша дали сум имала крварење.На крај ми рече може е некоја доцна овулација.А јас мислам дека ми беше покасно овулацијата бидејки тестовите почна да ми се позитивни од 3 ден од кога ми каснеше менструација со ептен бледа линија,и тоа секој ден се по малце беше потемна, значи за 7 дена градуално стигна да биле така ептен црвена линијата. Ме боцкаа прогестерон и ми дадоа утрогестан да ставам. Премногу сум исплашена. Иначе имам едно дете 15 месечно,кај него беше од старт све во ред од 5 недела слушнавме и срце.
Јас сепак отидов,ептен ме фати страв не ме пуштаа болки. Ме стави на цтг слаби контракции даде,стомакот камен. Отворена 2 прсти. Плацента е ок,вода има. Цервиксот почнал да се скратува што е нормално. Др ми рече да одмарам може да биде секој ден сега веќе. Иако според него можам да терам вака уште недела-две. Пробувам да се смирам,па што биде некаде биде. Само да е добро се на крај.
Не холе некој еве "Органскиот чај за доилки од Holle може да се користи кон крајот на бременоста и во текот на доењето."
Здраво, имам заборавено кои документи требаа за пораѓај знам крвна група, брисеви, венчален лист, друго нешто треба ли да не заборавам (за во приватна болница)?
И јас бев на лекови и антибиотици, мене дека второ и млеко почна да ми доаѓа третиот ден, качив температура во болница и морав да купам пумпа во болница се измолзував и тоа млеко го фрлав. Таму му даваа адаптирано, дома си продолжив со доење. Малку мака мачевме додека фати убаво, ама сега нема гајле си полни пелени цело време.
Не се сеќавам дека носев венчален лист. Тоа за пријава на бебуш сопругот носеше, дека на гак има(ше) шалтер веднаш да заврши работа. За тебе што мислиш дека ти треба, улошки до бесвест обавезно, а за бебе припремено да ти е
Ок, ако е така се сложувам. Ама јас сакав да појаснам дека две капки, четри е имање на млеко и секое бебе резлично цица 5 мин, 10, 15 колку влече, како итн итн (да не се стресирааат не ми надојде млеко, гладно е плаче итн.) Значи плаче и од икс други причини. -Јас три дена во болница мислев немам млеко и дека му даваат само адаптирано. А тек дома после една недела болки низ каналите додека да протече. Ова нека биде совет за новите мајки