Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Bioderma atoderm masloto go zemav, mlekoto go nemase kaj mene, utre ke go baram. Mnogu drugarki dosta se zadovolni, a popustot e tolku max @Fenix05 , okolu 1.100 denari masloto za kapenje, a okolu 1.200 mlekoto doagja.
    I Uriage go falat, vo Remedika so toa gi banjaat pa obicno teraat majkive doma i so toa.
    Ova za sefte, pa ke vidime nataka.

I Struzanka stvarno se isplati na 20% se. Tetra peleni, 54 denari se klot beli, i 70den. sareni.
    Banjarcinja kupiv od 700 na 530 se namaleni.

Postelini , t.e. zemav samo carsavi na lastik od Loco Croco, sto ne propustaat. Da ne stavam od dole pa od gore, ova edno e, direkt peri nosi. Od 750 namaleno bese 15% mislam okolu 600 dojde.
    I vrekjicki za spienje od Tilla, imaat 10% za smetka nad 1500, 20% nad 2.500 itn.

Pernice dali kupuvate za bebe i kakvo? Jas mislev bez pernice lezat prvo, vo edna prodavnica mi vika devojkata, e da ne stavaj, ako sakas da se smacka glavata :D
    Dali da zemam onakvo malecko bebesko kako srcevidno e, ili nekoja preporaka.

I ova da dodadam, prekinav utrogestan, taka rece doktor, do 33ta terav. I sega kamen stomakov. Braxton na najjako. Cudno jezivo :whew:8-|

На Kolumna, LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  2. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    9.677
    Фала ти. Утре ќе одам до стружанка и јас.

Инаку и јас прекинав утрогестан од вторникот и баш почесто сега си ги осеќам,вчера едно време бев убедена дека не се лажни и за малце ќе се спакував за болница. :tmi::tmi::tmi:

На LadyC и DaisyDream им се допаѓа ова.
  3. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Kjuti isto. I bolka vo grbot, vikam gotovo ide ova a niso ne spremno :D Bev na pregled sabajle, doktorov vika se e ok normalno e, vreme e za laznite, taka da uzivame :inlove:

На LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  4. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Денес влегов во 9ти месец, арно ама многу сум исплашена. Второ дете со царски ќе биди пак...Многу ми е страв од спиналната анестезија првиот пат мрднав, а и општо од целата процедура ми е страв не можам да поднесам операции:(
    Некој совет како да се смирам барем малце?

На Only1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не слушај приказни. Почнеш ли нема да ти надојде тебе. Бебе мора да влече за да направи млеко. Со пумпа нема шанса тоа да го постигнеш, а АД и твое не е исто. :)

На MinnieM, KikiKviki и Fenix05 им се допаѓа ова.
  6. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Ако си за строго доење не купувај формула, првото мислење одма ќе дадеш од формулата. Само држење на града и течности сок од јаболко, чај за лактација и супер :l:

На MinnieM, KikiKviki, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    1.031
    Читав еден чај што се пие при крај на бременоста и после пораѓај,кој период би можела да почнам од него би знаел гинекологот?

На meri24 и Malesia им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Би требало да знае. За чајот за доилки на Хип да не е случајно?

На KikiKviki и Мариаа. им се допаѓа ова.
  10. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Не е секогаш така идеално. И јас го мислев истово, ама имав компликации после пороѓајот и бев 10 дена под силни лекови и антибиотици и со забрана за доење тие денови. Сакала несакала морав со адаптирано... Не е лошо да си спремен, тоа секако си стои за кашички понатаму ако не пред тоа

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Здраво,
    Ако има некоја со слично искуство..
    Бремена сум 6 недели. Вчера влегов во 6 недела,бев на контрола,се виде само сакус 10 мм, докторката ми рече нешто не е баш за машала, ке дојдеш за 1 недела на контрола, сеуште не се гледа ембрион, и сум имала хематомче не ми кажа за големината само ме праша дали сум имала крварење.На крај ми рече може е некоја доцна овулација.А јас мислам дека ми беше покасно овулацијата бидејки тестовите почна да ми се позитивни од 3 ден од кога ми каснеше менструација со ептен бледа линија,и тоа секој ден се по малце беше потемна, значи за 7 дена градуално стигна да биле така ептен црвена линијата. Ме боцкаа прогестерон и ми дадоа утрогестан да ставам. Премногу сум исплашена.
    Иначе имам едно дете 15 месечно,кај него беше од старт све во ред од 5 недела слушнавме и срце.

На sani99 и LadyC им се допаѓа ова.
  12. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Барај целосна анестезија ако не? Мене такаа сакаа, ама бев накркана и мораа спинална

13. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Јас сепак отидов,ептен ме фати страв не ме пуштаа болки.
    Ме стави на цтг слаби контракции даде,стомакот камен. Отворена 2 прсти. Плацента е ок,вода има.
    Цервиксот почнал да се скратува што е нормално.
    Др ми рече да одмарам може да биде секој ден сега веќе. Иако според него можам да терам вака уште недела-две.
    Пробувам да се смирам,па што биде некаде биде. Само да е добро се на крај.

На Hopeeee, Slonce91, MartinaMM и 7 други им се допаѓа ова.
  14. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    1.031
    Не холе некој еве
    "Органскиот чај за доилки од Holle може да се користи кон крајот на бременоста и во текот на доењето." Screenshot_20231124_224309_Chrome.jpg

На LadyC и Malesia им се допаѓа ова.
  15. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Здраво, имам заборавено кои документи требаа за пораѓај знам крвна група, брисеви, венчален лист, друго нешто треба ли да не заборавам (за во приватна болница)?

16. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    И јас бев на лекови и антибиотици, мене дека второ и млеко почна да ми доаѓа третиот ден, качив температура во болница и морав да купам пумпа во болница се измолзував и тоа млеко го фрлав. Таму му даваа адаптирано, дома си продолжив со доење. Малку мака мачевме додека фати убаво, ама сега нема гајле си полни пелени цело време.

17. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Епа тоа е, викам не е лошо да се има, нека стои :)

На MinnieM и Malesia им се допаѓа ова.
  18. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Не се сеќавам дека носев венчален лист. Тоа за пријава на бебуш сопругот носеше, дека на гак има(ше) шалтер веднаш да заврши работа.
    За тебе што мислиш дека ти треба, улошки до бесвест обавезно, а за бебе припремено да ти е

На LadyC и GirlWithACat им се допаѓа ова.
  19. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Ок, ако е така се сложувам. Ама јас сакав да појаснам дека две капки, четри е имање на млеко и секое бебе резлично цица 5 мин, 10, 15 колку влече, како итн итн (да не се стресирааат не ми надојде млеко, гладно е плаче итн.) Значи плаче и од икс други причини.
    -Јас три дена во болница мислев немам млеко и дека му даваат само адаптирано. А тек дома после една недела болки низ каналите додека да протече. Ова нека биде совет за новите мајки

На MartinaMM, LadyC и KikiKviki им се допаѓа ова.
  20. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Толку е во почеток, желудникот им е колку црешка голем:nod:
    Секако вреди секоја капка

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.