Да, ама нема потреба од стрес и да треба ад. За првото колку бев уплашена од тоа дека мора доење. (Млада мајка, таква средина) За второто еве сама одлучувам здравје ќе комбинирам.
Nemash shto da pravis osven da cekas. Sitiacijata e 50-50. Moze i podobro da ne spodeluvame iskustvo, samo ke si stvoris crni misli. Sekako moras da cekas uste edna nedela. A inaku so site bremenosti imav hematomi i samo vo prvata prokrvarev. Ama terapijata e taa inace.
И мене ме чека втор царски наредна недела и ме фаќа страв Со првиот царски добро поминав,но сега пак сум исплашена.Тоа е ќе издржиме нека биде само се добро.
Nemam slika, kaj majka odnesov se poso nemam doma kaj da stavam seuste, majstorov za skaf me zaebavka cel mesec Ama vakvi se, samo beli zemav, edno so plavko edno so zelenko. A imase i vo boja. Standard peskirce so kapce, na krstevki me potsekjaat mene poso nema krstevka bez niv
Hahahahhahah epa taka e adetot za krstevanje bitno e dobro da vpivaat, zosto za pogolemiot mi donesoa edna, abe kapka voda ne upiva kako samo da ja razleva po telo
Ние сме крај на 36та недела. Вчера бев на преглед, го мереа бебе 2700 тежи, наместено си е со главче надолу, правев цтг. Е сега докторот кога ме прегледа ми рече дека имам тесно грло на матка, но дека немора тоа ништо да значи. Ама јас се загрижив. Што значи тоа? Не прашав
Официјално можам да кажам дека веќе ич и на ниедна страна не можам да спијам. Болки имам насекаде , легни десно се ме боли, легни на лева страна исто, на грб бурези ми протури, стани - ништо не ми е... Трето ми е, да и со другите тешко сум се движела веќе во 9ти месец, ама вакви болки сум немала. Не знам дали се нормални, веќе од се паничам...
Жени сакав да ве прашам како е чувството кога боли бешика? Пошто имам како болки, влегувам во 23та недела и од вчера вечерта како да ме боли или поточно како да ја чувствувам цела лева страна, цели канали да речам, долу по на лево. Бев сега на дежурна, не е матката и не се контракции. Можно ли е да е лигамент на матката? Докторката ми рече тоа е можно и ме прати да правам уринокултура во да бидам сигурна. Инаку немам печење или болка при мокрење, само ми се случува да одам по малку дури и капка да е. бојата на урината знае да ми е и зеленкаста што мислам дека е од суплементите. Некоја да сподели искуство? Фала ви
Личи на уринарна по ова што опиша. Направи уринокултура Во тие недели и матката расте така да дополнително имаш болка од тоа.
Јас со прво ситна сум и колкови ме болат од што спијам на страна цела ноќ превртувај се не можам да поднесам не ни тежам толку за да боли волку
И за тоа размислувам како опција, само читам некои повраќаат или кашлаат , можам да замислам како боли раната. И јас добро поминав само што мрднав кога ми ја ставаа анестезијата, катетарот незгоден е тро и тргањето кога го вадат бебето...Од овие работи се плашам. Со лесно да биде секаде.
Здраво девојки , барам препорака за крема против стрии од која сте најзадоволни и која маст користите за брадавици? Фала вии
Јас не знам што е нормално во бременост (2 ноќи сум спиена по 2ч, во колковите во живот сум немала така страшно болни грчеви) ама само дојдов да ти кажам, имам некое чувство дека ти средина на неделава ќе ни пишеш дека си ја заврши и третата обврска и те породиле царски а не допрва да договарате, нека не те мачат тоа докторите веќе да не се собереме сите со пароли пред гак ПОРОДЕТЕ ЈА ЛЕЈДИ!!!!
Во бременоста го користев Еуцерин маслото, немав ниту една стрија. Од маст за брадавици користам на Мустела, презадоволна сум.
Јас од Dr.Viton ја користам кремата за стрии, веќе имав постоечки а за нови не ми се направија. Сега е на попуст во Зегин аптеките.
Тоа што си мрднала кога ти ја ставаа анестезијата ти направи некој проблем? Зезната работа е спиналната. Од цело породување ставањето анестезија ми е најстрашно
Каде испитувавте скриен шеќер? Биотек се со три боцкања на еден час и морам таму да седам Синлаб со две и можам дома да си одам за тие два саати Незнам каде да одам ...