Во Авицена Тафталиџе со упат од матичен гинеколог е бесплатено проверка на скриен шеќер. Јас правев во Биотек баш ради тоа што има каде да се седи. Препорака е да се мирува во тие саати кога се испитува скриен шеќер не ми е јасно зошто Синлаб дома ги праќаат.
Имала некој проблем со несоница? Неколку дена не спијам добро. На вечер не можам да заспијам па се будам до тоалет и почнува да ми станува незгодно како и да легнам и ме фаќа нерва... Се мислам ако уште сега вака што до крај. Инаку сум скоро во шести месец.
Фала богу не ама можеше да настани проблем. Иако бев свесна дека не треба да мрдам кога ме боцна инстинктивно мрднав и сега повторно ми е страв да не мрднам да си направам некои последици.
Ја знам не треба никаде да одиш за тие два саати, без разлика колку боцкање има. Јас во Авицена 2018 ова време, ама немаше мрдање од таму, строго забрането движење
Eheee ne si sama, sekoja vecer po 4 sati spiena maks. Procitav na angliski deka 3 tromesecie se menuva zavisno od zena pa sea da recam poarno po 5 sati sekoja vecer haha. Ne znam dali paniki deka prva bremenost, stres, vozbuda.
Iako ja ima ova tema ne bese mn aktivna. Planirate fotosesija so novorodence? Predlog studia sto rabotat so newborn? Znam 1 photo factory ness vaka na instagram ama i dr sakam da vidam.
И мене ми е многу страв од тоа. Познавам девојче што имаше последици од анестезија и не знам психички како ќе се сконцентрирам за да не мрднам
Искрено не знам како успеваат да не мрднат затоа и ќе зборнам со анестезиологот како е најдобро...совршено нема тоа се знае. Да не мислиме ние негативно, можеби нема да мрдниш, секој за себе своја приказна.
Pocituvani Dali nekoj vo skoro vreme se porodil so carski rez vo Plodnost i kolkava suma plati za celiot prestoj vo bolnicata . Vi blagodaram
https://vm.tiktok.com/ZM61G1osH/ Vakvi za fioki organizeri znae li nekoj kade ima? Online prebaruvav ama nisto slicno ne vidov. Gledam site fiokarive taka gi ureduvaat. A dosta e prakticno posto za bebe sve se sitni raboti.
Poragajot e tolku jas samo okolu 3500 plativ plus. Okolu 100 I nesto ti e osnovna Cena Ako treba plus terapija Ili fototerapija ke si platis poveke od toa...
Незнам како е со спиналната... ама имам три искуства со целосна. Првиот пат на Гак многу ми се повраќаше бидејќи не ми кажаа дека не треба ни да јадам ни да пијам вода, до душа не ме ни измерија ( а иде по килажа анастезијата ) и малку потешко ме разбудиле. Втората во чаир од вечерта од 7 не јадев а од 10 ни вода не пиев супер ја поминав само поспана бев. А третата беше краткотрајна за киретажа не ја ни осетив. И на гак кашлав од цевката во уста а во чаир не. Сега кога би бирала би ја избрала спиналната, некако ми е поише страв од целосната поради искуството на Гак. Ма да како и да е се е во божји раце како треба да биде ќе биде. Мисли на бебка коа ќе си ја гушнеш и на ништо друго
I mene mi e od spinalna fufki. Opsta tri pati do sega imam primano, zaradi drugi intervencii, gladna zedna minimum 12h i poveke nekogas me stavaa, i samo pospana se budev, tie me budat mene mi se spie, se raspravav ostajte me da spijam Ama ke soberam hrabrost ako treba spinalna/epiduralna So Gospod napred se da e ok i so nas i bebuški na kraj vazno