Vaka, prvo vidi kolkavo ke se rodi. I da zemes sleepy 2jka, malo pakuvanje ke zemes i gotovo, se troshat brzo, pa ke preminam na 3jka. Inaku ne znam kolku se babylove 2jkata, jas gi plativ 500 i neshto sleepy, so 84 peleni vnatre. I bio natural sleepy iskacaa skoro isto so toa sto poniska malku cena a 60 peleni
Babylove 1 јас ги користев од старт, ми се погодија ептен . Бебе ми е 1+ и вчера купив Babylove 2 од 3-6 кг се 42 парчиња за 369 ден .
Mi dade upat maticnata ama mi kaza deka misli do 12 deka rabotat. Mene me primija za sreka vo 12ipol mi zedoa krv, za sreka nemase guzva. Inace sum 14ta nedela
Zdravo Bremena sum 18 ta nedela Stavam vaginaletki za kandida a utre treba da proveram mokraca e sega dali vecerva da stavam vaginaletka ili ne Da ne ima ne tocno dejstvo na mokracata utre nautro
Dobar den devojcinja dali nekoja od vas ima slicno iskustvo preplasena sum , bremena sum 8 ned i 2 dena denes bev na pregled za SA plodot rasne prekrasno odgovara na nedelata 8 ned i 4 dena e no SA e mnogu slaba ne se slusa duri voopsto odat frekfenciite od 70 do 110 maksimum . Doktorkata mi zakaza za 3 dena pak pregled i mi kaza da prodolzam so terapija pijam b12 ,pre mama,clexan radi trombofilija ,aspirin . Dali ima nekoj vakvo iskustvo i posle 8 nedela da se slusnalo srculenceto do togas da nemalo ili pak bilo slabo
Од денес 36та недела, конечно 9ти месец Дали се соочувате со чести промени на расположение, умор, покачен апетит ? Се од ова е доста изразено кај мене веќе ... денес купив и урми и чај од лист од малина... доколку некоја од вас користи или користела, многу би ми значеле искуства
Za urmi drugarka koristese, ama nema poima dali imale fajde, se porodi za 2 saati so epiduralna, ama taka i so prvoto pomina a niso ne piese jadese specijalno togas. Cajot do kade go zema? Zdravje da vlezam 36ned ke pocnam i jas.
Zdravo. Nekoja od vas dali ima poracuvano od ovaa strana za detska garderoba https://www.facebook.com/KiddiesCottonMall?mibextid=ZbWKwL
Јас не живеам во Мкд, па овде го има во секоја продавница за здрава храна... Би требало да го има по билните аптеки ...
Ај добро вечер. Што правите ? Зашто не се сликате у темана за трудници да си имате спомен кога ќе се породите? Или не ја знаете, или не сакате најверојатно... Дајте да ве видиме убави мешиња... Кој е породен? Има нешто ново да пропуштив?
Која е таа тема што ми избегала мене? Јас 2 денови сум со грчеви и болки во желудник, грчевите ми се ептен болни и гласни зошто се пикнати цревава во 1цм очигледно.. нешто во хаос сум цела и прегладнувам па ме фрка желудник и грчеви одма малце кока кола пивнав друго не знам како да си помогнам, бебе е ептен високо пикнато може и тоа влијае...секое вртење ми е преболно Ти утре ли си на договарање царски? Те чекаме со финален датум да се радуваме
Затишје пред бура. Ајде една по една ќе почнеме сите. Да ги изредиме Лејди прва на оро Јас од болки во кичма,карлица и препони не можам ни да лежам. Како да се распаѓам се чуствувам.. вртење од лева на десна страна и обратно ми е екстремен спорт. Ужас...
@LadyC i @Мариаа. So lesno zenski, vas ve cekam da se porodite pa da se ohrabram, poso ve citav dur sum tuka, i zdravje so @Fenix05 i @Kolumna sme tuka nekade posle ke gi izredime so Gospod napred Ako ima uste nekoja okolu 34 nedela i planira poragjaj na GAK neka se javi Inace bukvalno kjora slika nemam trudna. Edna od letoto vo zara na ogledalo vo garderoba I edna kaj so sedime na masa ama ne se gleda ni stomak ni niso. Deka na patoloska doma ostanav i pizama party sum celo vreme A doma skaf nov mi pravat i ogledaloto mi go iskornaa. Ete taka bez sliki ke si ostanam. Ke go nateram maze da mi napraj nekoja fotosesija vo zavesi
Хахахах исто на човек не личам, дуксери од маже, широка пижама и коса фатена во пунџа не памти кога последно е исчешлана.. завеси немам....може во кујнски брисачи да ме измота мојов па да слика Јас бројам сега 18денови до 9ти после не чај од малина.... ќе пробам се што постои за да излезе поглатко барем таа траума да ја рипнам
Јас мила сум у петок. Требаше четврток али ради глупостиве во град сменив со докторот у петок. Ќе ви кажам тогаш кога, освен ако не ме задржи тогаш (мада не ми се верува да задржи така) . Ајде нека кажат, веќе не ми е издржливо чекањево, ме уби едноставно... Инаку тука да се пријавиш обавезно https://forum.femina.mk/threads/Какви-сме-бевме-како-трудници-слики.14707/ @DaisyDream на последната што ја ставив сум буквално у долна маица (и тоа за доење) Да не пишам најверојатно и не би знаел некој, ама кажувам дека не се замарам, битно во таа тема имам слики од сите бремености. Баш ги немав па си ги симнував од сите тројца.
Баш сакав да ја отворам темава, но ми стои: Немаш дозвола за да ја прегледуваш оваа страница или да го извршиш ова дејствие. Знае некој зошто е така?