Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Razlicno merat sekogas i razlicni aparati. Ke vidis sledno. Ama kako sto pisa @Konstrakta , se sto e nad 3cm e super.

@Kolumna Mislam pogolemo bebe imas generalno, i tezinski i so merki e ponapred. Ne si stvaraj paniki stom doktor ti vika ok e. Na moja drugarka cela bremenost ja puknaa deka ima golema glava. A i ona i maz i so golemi glavi se i golemi siroki koski :D Pa i celite se krupni golemi lugje.

Aj da prasam sega, sisenca trebalo so specijalen sjaj da se mijat, i posle da kupam sterilizator? Ova drugarka mi kaza, ic ne pomisliv na toj del. Porano znam ni gi vriele.

На *Amethyst*, malecko5 и LadyC им се допаѓа ова.
  2. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Da, ima vo DM poseben sjaj za mijenje na sisenca, i toa se pravi pred da se stavi vo sterilizator.

На DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.822
    Никогаш не сум миела со специјален сјај.

На LadyC и DaisyDream им се допаѓа ова.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Јас го користам тој на фрош бебешкиот.
    Стерилизатор е личен избор.
    Јас со првото немав туку му го вриев шишето.
    Беше на ексклузивно доење додуша,не користевме многу шише до 6 месеци. После за вода само го користев да му дадам.

На Maja92@, DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  5. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Цела брменост ја лечам и уште ја имам,3 пати пиев антибиотик,и докторката ми рече после царскиот ке ја лечиме,ке земат урина од катетер,и ако ја има ќе ми дадат венски антибиотик.А инаку немам никакви симпттоми.

6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Edno prasanje: Imam pumpa od drugarka mi od Avent. Mi go dade da go koristim. Ona imase i sisenca i sve. Gi staviv vo vrienje gi vriev. Dali da zemam novi sisenca skroz ili samo sto steriliziranje e ok??

7. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Mislam ok e steriliziranje samo. A za pumpa i jas ke zemam, vo mikro mi kaza drugarkava so posebni kesi imalo pa se stavala taka.

Fala na odgovori, ke pocekam so sterilizator, ako dojam dzabe da ne trosam pari. Ako imam potreba ke kupam odposle

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Ќе видиш како одеднаш првото дете ќе ти порасне кога ќе се роди бебе :) Ќе му кажуваш за мн работи да ги прави сам што претходно си му ги правела ти.
    И да,можеби звучи себично,но изнауживајте се ,изнаиграјте се. После ќе се каеш,ќе немаш слободно време како до сега за да му се посветиш нему.
    Мене многу често ме совладуваат емоции како не можам да си поиграм со него,дека не можам да спијам со него,не можам да шетам сама со него...ама ќе порасне бебе ќе имам пак време за двајцата :)
    Изми со бебешки сјај и стерилизирај/извриј ги. Цуцли купи си нови.

На 5678m, Мариаа. и LadyC им се допаѓа ова.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Јас со првото го користев,со второво еднаш/два пати. На доење сме и само цуцли лажливки му мијам со бебешки сјај па ги вријам во ѓезве.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  10. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672

Денес поспано, скоро цела вечер неспиена :|
    Јас се занимавам секој ден со готвење и спремање здрави десертчиња :D времево мислам додатно утепува...

Среќно до крај :inlove:

На warrior, Kikikikiri0405, Мариаа. и 2 други им се допаѓа ова.
  11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    1.030
    Пак ве читам за мерење грло јас сум 33н измерена последен пат и 20и некоја и од тогаш нити ми кажаа нештп нити ме мереле врска немам ништо

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Денес 38+3 (според мои пресметки, според докторот 38+2 ) у петок треба да сум според негови 38+4 и да ме договара допрва. (facepalm)
    Мислам дека ќе ме земе викендов, не знам зашто така мислам, ама веќе и страв ми е многу и некако многу ми се одолговлечи се... ;(

На Only1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Оф леле, еве јас сега по препорака на мојот гин ќе пијам Д мануро ќесички и антибиотик фосфомицин еднократно што се пие, бидејќи поради друга состојба пиев сумамед во голема доза до минатата недела и не сака да ми препише пак антибиотик. За една недела ќе правам пак уринокултура да видиме дали има пад во концентрација и така… презабавно

14. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Не прашувај за страв (facepalm)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Тоа беше чудно и кај мене на толку антибиотици не пагаше концентрацијата,ги пиев и јас тие кесички,пиев брусница чај,таблети од брусница,панцев два пати амоксиклаф и ништо.

16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    34.332
    Мешиња што најјчесто јадете во текот на еден ден , дали се храните здраво ....
    Јас овошје ни претходно јадев ниту сега. Неможам никако да го смислам.
    Сега само јадам одредена храна . Секој ден готвам ноо ете неззнамм си викам дека не се хранам здраво 8)

На Mihaela123456 и LadyC им се допаѓа ова.
  17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.350
    Допаѓања:
    3.271
    Зеленчук внесуваш? Тоа е многу битно. Инаку јадам како се претходно, не нешто бап здраво, мидлам стандард, леб, мачкано за појадок, некогаш чиа пудинг, некогаш овес, некогаш тост хаха. За ручек што сум намислила дента, гледам почесто да се манџи, течно заради столица. Знам да изедам и пица итн.
    Салата за ручек обавезно, сега и се давам во туршија и феферонки, ама гледам почесто да е свежа и да има цвекло почесто. Овошје јадам секој ден, чат пат цедам лимон со портокал. Смутинја не сакам ич.

На warrior, DaisyDream и TutiFuti им се допаѓа ова.
  18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.350
    Допаѓања:
    3.271
    Шишенца користев исклучиво стаклени, ги миев со сјај и со четка за шишиња. Немам стерилизатор. После кога наголеми морав пластика зошо ги кршеше, му паѓаа стаклените. Ќе ги измиев убаво и ќе ги попарев со врела вода и си седеа до следно користење

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Се што ми се јаде!
    Ич не се замарам. :D

На Maja92@, DaisyDream, TutiFuti и 3 други им се допаѓа ова.
  20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    1.030
    Јас јадам што ми душа сака не јадам мн луто жими друго све од манџа до хамбургер немам осет јаболче знам да каснам,лимун лупен,мандаринче мада тук таму ако има ако не проаѓам и без тоа све јадам благо солено... мн газирано не можам ама се случува родендени прослави и тоа :lol: па еве сме убаво напредуваме се е во ред :wasntme: а и ми викале постариве као се каснувај не одбивај:D

Девер ми викаше на почетокот а сега здраво треба да се храниш:rofl:ќе биде^_^

На warrior, DaisyDream и LadyC им се допаѓа ова.