Ме насмеја со мушмулата . И јас имам една темна матна слика али мислам дека едното е со петел исто а др се крие како и да е само да се живи и здрави. Никако несака пред 20гн да ми каже какви се
Се договориме со докторот ќе ги вади тубите. Ем неплодна, ем заштита од еден од најинвазивните канцери на јајници. По негова препорака... Не знам дали е ок, ако некој знае акал нека дава дали е паметно, мада му верувам зашто човеков е стварно врв...
Леле алал да ти е... Ти се дивам. Какви и да се Господ да ти е на помош, има да ти биде забавно... #најдовјадатикажам
душа напатена за ќерка, јака ти душа со 4 мажи дома . Мојов петел редовно кукурика на контроли се смеат докторите дека бил фалбаџија на секое. Важно живо здраво да е па ќе те чекаме на 4то за девојче ако не смени до понеделник Со лесно на сите девојкиии
Аааа драга моја ова е последно кај мене. Ќе вадам туби мила. Не смеам 4ти царски. Толку е. Затоа Нада работе док не го извадат.
Slobodno vadi gi, ako resis za 4to pa ivf postoi Imam edna drugarka so dvete izvadeni radi hidrosalpinks (taka neso) morase da gi vadi pa in vitro pravese. A drugava so dve vonmatericni i zatnati tubi, i dvete out use odamna i se. Tie se samo sprovodnici na j.k. Vazni se jajnicite zaradi hormoni i se ostalo. Realno kontracepcija 100% ne postoi, mazive kako mazi nekad ke mu se pusti pa idi ragjaj posle Spirali ima edna drugarka posle 2te bremenosti stavi, a edna druga posle prva bremenost (ne sakase vtoro) i ostana trudna so spirala. Eve ne znam Nego mene kicma me fati, isijalgija, nekoe diskusce fativ, ama si go barav, samo klecam nepravilno se navednuvam. Ne mozam da mrdnam sega me secka boli na dvizenje, a vo miruvanje kako penicilin vo gaz da mi bocnale i cela noga boli Se nadevam brzo ke pusti vaka bez nikakva terapija So lesno zenski ve cekame da pisete deka stignalo bebo. Mene maaalce mi e strav kako ke bide ama neka dojde i neka projde vise Pocnav da pakuvam torbica, 35 nedela denes
Jas spirala ne bi mozhela mislam, da znam deka ima.neshto vo mene vnatre pa ushte i strano telo, auu haha. Podobro taka vrzani tubi ili mazhot da si se vrze xD ama kaj oni ke ti praat takvi proceduri, ke im umre mashkosta
Zenski, mi kazaa stik bez aluminium radi doenje. Kaj da najdam takov? Jas rexona si zemam ama citam ima aluminium
Fala zenskiii, ke zemam nesto. Epten da ne sum bez ic. Iako doma nekoi denovi i niso ne stavam zaboravam. Srekja so e ladno
Здраво, некоја да имала болка во горниот дел од папакот и зголемен жолт вагинален исцедок ? Бремена 20+5 дена
Vo papok i okolu papok imav jas bolki otprilika vo nedelata vo koja si i si prodolzija nekoj period normalmo e a iscedok uste si imam brisevi cisti mene mi e radi utrogestanot
Да ви кажам смешка од денес од преглед. Идам, ме ставаат на цтг и додека ми прават ја прашувам сестрата за градата што имам, вели прашај го докторот. А не. Нема шанса велам него, срам ми е. Ама тој знае се, не видел едни. Јас велам ок (а у себе си викам е уште ц*цки да му извадам нема шанса) Влага докторот после завршено цтг, проверува набрзина плодова и доаѓа сестрава и вика МУ КАЖА? Велам НЕ. Докторот зачуден ШТО ДА МИ КАЖЕ, а таа луда вика покажи му ја десната ц*цка на чоекот да види што е. Ја се вцрвувам, вадам десна надвор и пропаѓам у земја, а тој допира и вели брзо и отсечно НЕ СЕ СЕКИРАЈ МЛЕЧЕН КАНАЛ Е ЗАТНАТ, кога бебе ќе цица ќе отне одма. И така драги мои ми ги испофаќаа доктори вклучувајќи ја и мојата матична што ги бараше двете на увид да ги фати и види , кај срам кај жена, па срам и кај маж. Се мислам на визита коа ќе дојде на ред на сите да им даам да ја проверат уште по еднаш коа ќе ме задржат у болница... #смејсенамаката #намојасметка