Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.972
    Допаѓања:
    14.734
    Има некоја искуство со покачен холестерол и триглицериди во бременост? Никогаш не сум имала таков проблем, исхраната и сега ми е иста како и пред бременоста, не сметам дека се хранам лошо иако не е идеално. Ама мрсна храна не внесувам речиси ич, пример свинско месо дали еднаш месечно јадам.
    Првиот пат кога така ми искочи на крвна слика бев болна и сите параметри ми беа пореметени, ама еве втор пат пак се над граница. Не е премногу, ама со првата бременост не ми се дешавало вака.
    28ма недела сум сега.

2. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Mene cela bremenost ne me pratija da proveram trigliceridi i holesterol. Ne znam zasto tvojov doktor te pratil. Mislam e normalno da se pokaceni vo bremenost, zatoa i doktorite ne prakjaat toa da se proveri. Visokot na masnotii se potrebni za bebeto, a ponataka i za doenje. Baska sto imame sega zgolemeni hormoni, i samoto telo pravi povekje masnotii za da moze da gi sintetizira tie hormoni.Mislam nemas potreba za panika, 99% od nas trudnive ke imame pokaceno ako proverime :D

3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.823
    Uste malku ostana. Daj boze se da bide vo red do kraj so site nas.

Прикачени фајлови:

На 5678m, Stela123, Hopeeee и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.573
    Допаѓања:
    11.795
    Не оти некој ме побара :D ама јас да си се пофалам :emo: Станав мајка на една нај мекана убавица, си се гушкаме неколку дена :inlove: само да ви кажам дека не постои нешто посилно од мајка, да верувате во себе, како што верував јас. Се породив природно и моето искуство е неописливо. Мајка, спремна на сè :sun: со лесно на сите вас што останавте во темава, да си дочекате живи здрави бебулки :inlove:

На *Amethyst*, 5678m, mal.ecka и 31 други им се допаѓа ова.
  5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.350
    Допаѓања:
    3.271
    Koga ti beshe termin src?

6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.350
    Допаѓања:
    3.271
    Абе ако треба да бирам, боље нека ми гледаат ц****и отколку дунда и кој помине замине да ми пика прсти :D Мислам тоа е единствената предност кај царски, кога од старт се знае дека ќе биде царски, на договорено е и нема шо да ми ја гледа секој :D

На Didi***, Fenix05, MikaV и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.350
    Допаѓања:
    3.271
    IMG_20231201_213752.jpg IMG_20231201_213752.jpg IMG_20231201_213710.jpg
    @Fenix05 , @DaisyDream после 10г, ама заборавив дека требаше пелените да ги сликам. Еве ги бејбилав 0 и слипи натурал 2, на првата слика ја ставив бејбилав врз слипи и се гледа колку малце е разликата, особено во ширина Некако многу мала ми е разликата ако родам големо бебе тешко дека ќе ги носи и едните и другите

На Fenix05, DaisyDream и LadyC им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Здрави и живи да сте, тебе брзо окрепнување, бебушко здраво, живо и весело :l:

9. SaNjANN

SaNjANN Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    138
    Девојчиња, се породив со царски пред 7 дена, дома сме од вчера. Денес малце поактивна па нозете ми отекоа. Левата е мн попотечена од десната. Имав инаку отоци и во бременоста. Некој со слично искуство?

На *Amethyst*, 5678m, Kikikikiri0405 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.972
    Допаѓања:
    14.734
    Не, не ме праќаа специјално да испитам, во обична крвна слика ги добив резултатите. И во првата бременост повремено правев крвни слики чисто за контрола, зошто општо имам проблем со ниско железо.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.823
    Sredina na fevruari. Se si mislam deka porano ke se porodam hahah.

12. YellowLedbetter

YellowLedbetter Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    63
    Tuka negde sme so mene, jas odvaj go cekam bebusko. Visok vreme i samo racunam sekoj den uste kolku imam. 31nedela i 6 den

На Fenix05 и Besbes24 им се допаѓа ова.
  13. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    @Konstrakta fala mila. Jas ke zemam edno sleepy 2ka i babylove 1 , pomali pakuvanja za pocetok pa ke vidime, ako se mali ke kupuvame pogolemki.

@Cherry blossom89 Cestitki mila, i na tebe i na @Only1 , zivi i zdravi soncinjata, se da vi bide najdobro kako sto sakam da mi e i na mene :inlove:

@Spidy Konsultiraj se sepak so tvojot doktor, ama ova go znam i jas od doktori, bas se prasuvav uste prviot pat koga me prati maticniot ginekolog na krvna slika zasto nema trigliceridi i holesterol.

На Cherry blossom89, Only1 и Konstrakta им се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.350
    Допаѓања:
    3.271
    Jas i ti so nekoj den razlika

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    9.670
    Јас секој месец испитувам крвна слика,матичен гинеколог кога селектира што да се испита ги трга триглицериди, холестерол и седиментација. Тоа во бременост е нормално да оди нагоре.
    @Konstrakta фала ти, ќе земам 1 кутија баш бејбилав па после ќе диктира бебар.
    @LadyC ич да не му ја мислиш убаво вика Констракта и јас би бирала да ми пофаќа дојки пред проверка доле :D:D

П.с од денес 34та полна :party: троа возбуденка сум си бројам 14денови до 9ти после се препуштам скроз на телово и бебо кога одлучат да дојде тогаш

На curlyhair, Slonce91, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  16. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    Мене општиот матичен лекар ми рече да ги проверам тие параметри зошто имав отворено боледување од тамо но ми нагласи дека нормално е тие да се покачени за време на бременост,така да уживај си

17. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    So lesno. Outfit i vozilo spremni. Od kade gi kupi spikoznite mn ubavi

18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Dobro utro,da se prijavam za budna od 4:30. Ima i drugi vo klubot na ranobudnici ili... Cela nedela nastinata,ama vcera mn loso so nos tecenje, glavobolka,bolki vo telo.. temperatura nemam. Pijam paracetamol, limoni cedam... Od caevi nz so smeam 28 nedela

На LadyC и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро ви утро.

Последна сабота ми е неолеснета, се нервирам од сама помисла што треба да ја отседам дома наместо да се придвижам некаде, ама без кола сум денес, ќе мора дома да останам.(facepalm)
    Се мислам да ги изнесам децава малце, ама ај убеди се на ладново да одиш некаде... :doh:

Вие што правите?

На mal.ecka, Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Ja posto sum budna od 4 ipol ispiv i kafe i caj i supa. I kaj i da e ke si legnam po 2 pat

На *Amethyst*, 5678m, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.