Kaj 35+2 cela bremenost e taka ne mi se veruva deka ke se svrte mada imalo nekoi i 37 se vrtele jas sum plus taka rodena vajlda e nekoj gen pojma nemam, mn sakav prirodno ama sega kako e taka samo da sne dobro i se da e ok se pomiriv @Hanna0711 cestitki i lesna i skolska bremenost mada i jas po prethoden abortus znam kakvi misli me mava i uste mavat za macnini gi imav do 16 i posle pominaa i od 7mi pak pocnaa taka da ednoatavno trpis ne mine od nisto samo nemoj da si gladna ka su gladna mn poise mi e loso
Почнав во стомак таму ми беше најлесно, после раце ама таму тешко не можев баш сама мораше маж ми,а тој паничар....па во бутови ама имам некои денови кога едвај успевам да пробушам мевце како да ми се згрчува цела нога.....немам трик освен на бутките малце постранично таму бар не ме боли, ама многу грди иглички мрдаат многу тешко се боцка ама ќе се издржи...
Jas go lepev spricot do noga i malku go podigav i mu doaga ko 1 cm od noga pod agol nz od 20 stepeni. A treba 45 sea gledav video. Drugo dali iglata ja gledas potkozno ko ja stavas, znaes se poznava i ko vo tunel ja so vikam. I ko stavam od tecnosta mi se pravi meur ko od komarec kasnata. Ama na sred tecnost edvaj butnam da istece nz. Do spric li e do mene li e. A vo stomak najlesno mi bese
Мила фраксипарин се боцка под 90степени може овде ти е проблемот... се случува и јас кога ќе погодам капилар да направи хематомче што долго после му треба да се повлече, ставам хепатромбин маст
Mene transfuziolog mi rece vo stomak pod 90 vo noga i raka 45 agol. Jas nemam hematom, samo nekogas potesko ja butkam tecnosta od spricot. Denes pod agol od 45 ubavo se bocnav. I na YouTube gledav pod 45 vo noga. Nz
Не се препорачува често поради живата која ја содржи, ама не е страшно да каснеш некогаш. Девојки магнезиум до 36та ли се внесуваше? Гуглам дека се препорачува дури и за време на доење ама сепак ми е шубе не прашав доктор да не требаше да го прекинам и него. @Missmaza а сите различно кажуваат, јас пробав 3 4 пати под 45° ме болеше ставањето на иглата па си терам 8месеци под 90°
Da site razlicno kazuvaat. Ginekolozi edno, sestri drugo, transfuziolog treto. Si vikam da ne gi stavam pogresno da ne nemaat efekt ,nz
Кај спомна сега марула, пченка и туна... Добро вечер. Арни ли сте? Да ве прашам дали сте го правеле тестот со урина и сода да видите дали ви појавува точно за полот на бебето? Јас еднаш го правев, ама гледам денес погрешно сум го правела... Исто гледам по тик ток се им се лоши со женско бебе, а у пракса не е така зашто јас 2 машки имам, со двајцата повраќав (со првиот малку, ама со вториот се утепав од повраќање и сега пак исто повраќав до крај на 4ти месец) . Демек мешето е ниско за женско, високо за машко и тн. Којзнае што е како е, ама добра е забавата.
Извини мајкаа Btw мене ми е ниско цела бременост (машко носам) дури таксистот еднаш примети вика еј ниско женско носиш и ниеднаш немав лошење
Па не може да нема ефект, плус ќе следиш месечно ддмери. @LadyC јас стварно ќе ги замолам сите светци, галаксии и небесни сили во понеделник да извади докторот ќеркичка Оние од тик ток сите ми излегоа за девојче а носам машко освен мешето, високо топче е. Јас марула со туна не ама сендвиче со туна кисели краставички и хумус сонувам од старт и не се натерав да земам будала жена
Не ме пораѓаат во понеделник, или среда, или четврток, во понеделник треба да се јавам да ми каже докторот кога... Инаку еве во пластични чаши сега правев- машко е. Једино да му го сецнам ... Се шалам. Криво ми е дека ми е задњо. Ќе идев и на 4то да можев за девојче мајке ми. Ама не можам за жал... Тоа е, да сме здрави и живи, нема да биде помалце сакано од овие двајца дома, само од мала сум се замислувала со две ќерки, Господ ни една не ми даде. Тоа е. Од оваа у друга кожа не се иде. Можеби така треба да биде. Чувајте ги вие што имате девојчињата. Секое дете вреди исто, ниедно не е помалце вредно од другото. @KikiKviki не се извинувај, јас сум си стрвна по природа. Инаку јадев чоколадо сега, ова ми го помести стомакот на грб од мрдање. Од кај му уште место му се чудам, утре влагам во 39та недела.
Jas pa citav so zensko se povrakjalo mnogu, demek pojaki hormoni ne znam shto, eve so prvo masko se isturiv, so vtoro jok, a NIPT ne laze taka da, tashakot mu se vide uste rano prvoto po skali ke go istresev od nisko nosenje, vtorovo taka, na sredina. Nekako za vtorovo poveke sakav mashko, za prvo sakav zhensko, ama so i da e samo da si izguram do kraj. Za treta majka sho znam..i ja se mislam, bi sakala kakvo i da e, ama finansiski ne znam bash.. a ne sakam pa golema razlika i sea dve raboti vo edno ne biva. Ako idam odma na treto ima leb i sol da jadam
Не е до мене, до докторот е, он од 36та ме следи, го гледа бебето и сам рече пред 39+ ја не те пораѓам (од утре влагам у 39та). Јас сум учена у Систина да ги вадат порано, овој покасно, ама доста добар доктор е и ми е врска, му верувам.
@Missmaza Nemas gajle mavaj pod 45 ili 90⁰ kako sakas. Mene maže me bocka, mnogu znae on kako gi gagja, nit go gledam nit se zamaram. Mnogu ligava stanav vo bremenosta, a inace sum sve mozam sama Epten ako si slaba, pa da nemas ic potkožno masno tkivo, polesno mozes da otides vo muskul. Samite igli se kratki i ne stigaat do muskul, štipni ja kožata sekogas i nemas gajle, ako ne ja stipnes i pravo bockas ima sansa muskul da pogodis. I toa ne e strasno, samo sto pogolema e verojatnost od hematom i ke pomodres, posto tamu ima poveke krvni sadovi. I potkozno e pravilno da se dava posto posporo se apsorbira vo potkoznoto masno tkivo i podolgo se osloboduva vo cirkulacija, a vo muskul poktatko trae dejstovo na lekot. @LadyC Ke si cekas snaški posle Se smeev gledav edno video, vika do site majki na sinovi, zapametete, vie ke bidete svekrva, i babata od tatkova strana eden den Da ni se zivi i zdravi
@DaisyDream ,sakas da kazes da si gi tintrame nasite svekrvi, oti eden den i nie toa ke bideme kako nie so niv taka i so nas da ne ni bide krivo
Како ја следи раната? Мислам дека мојов не ми следи никаква рана... @DaisyDream снаи и деца надвор од моја куќа. Е тоа нече мочи. Од зрно го растеш, гледаш, учиш и да дојде некоја пред мене да го тегне за нос? Па јас ќе ја вратам кај нејзините Алергична сум и на свекрви и снаи. @Missmaza нит тинтрам нит дома ќе приберам. Ако се мужи нека си ги обезбедат подалеку од мои очи .