За измолзување чекај породи се, може нагло мн млеко да си дојде, ќе ти остане после . А за памперси јес да сум заборавила ама 200 памперси мислам дека се и повеќе од доволно. Сега ќе се фарбам, ќе се депилирам со шеќерна, јас сум си и козметичар сама си ја правам, цела бременост 5 не ми пораснаа, сега решија да никнат за 10 дена сите. Хормони бре. Се читкаме покасно.
So lesno. Koj dr ke te operira carski. I prethodno cela bremenost te sledese ili pocna od nekoj izvesen period. Prasuvam za mene deka sum 7 mesec, bremenost vodam kaj maticnava. No poroduvanje na gak. E sea nz od koga da baram termini za pregled na Gak.
Јас кај Коруновски бев цела бременост, Тантуровски ќе ме пораѓа, а инаку од 36та недела се почнува на ГАК, а за доктор ако имаш врски да фатиш некој, ако не мислам дека кој ќе се падне тој. Но нема лош гинеколог на ГАК. Ти од кај знаеш дека ќе си царски? @Мариаа. Маци, знам дека имаш вежби на нет на јутјуб мислам за да се сврти бебето главично, не знам дали е тука @Jagoda123 , она ми е друшка од прва бременост, мислам кај неа беше карлично бебушко тогаш, па некои вежби препорачуваат тука. Мислам и дека помагаат навистина. Да пробаш да ги правиш би било супер.
@LadyC , so kratok cervix i serklaz sum. I uste pred da ostanam trudna mi rekoa zdravje za poroduvanje carski. Oti poradi konizacija imam kratko grlo. A ja da si fatam dr i da pocnam kontr6i kaj nego. Zdravje. Tebe so lesno
Devojki 35ned, kicmava me ubi veke 4-5 dena, so da pravam osven paracetamol i lezam na zdravata strana. Nekoj da imal vakva maka da spodeli sovet. Ke siznam use eden mesec vaka ako boli Pa i ovie braxton-ov dodatno me macat nekako, kamen stomakot, i kiselini imam, vise sanjam kako se poragjam. Tezok ke bide 9ti izgleda
Да не ти е притиснат некој нерв штом така те боли само на една страна? Јас се масирам колку можам, и барам позиција за лежење...и секако магнезиум многу по 1200мг пијам. Сега сум болна па знам парацетамол да се напијам, малку ме опушта. Исто 35та сум Кај мене десната нога се кочи, и знае одеднаш да ме штрекне при одредени движења во препонот, и одеднаш губам секакво чувство за неа, па се придржувам од страв да не паднам. Мислам дека едното бебе е ептен слезено долу со главчето и некаде притиска на некој нерв
И мене ми е одамна скратено грлото, и со фанелинг ама никој го нема спомнато тоа како индикација за царски.
Nz, mene zaradi konizacija operativno mi e skrateno, sega imam i serklaz. Moze zavisi i od dolzinata na cervi6kaj mene skoro i da nema. I uste priro6da ragam i da go parcisam i toa malku. Mene taka mi e kazano uste od pocetok.
Да не имаш абдоминален ти? Да може да е поради конизацијата мада мене исто со скратено грло и серклаж не ми кажаа царски
@Limeta fala ti, mozno e. Me ima i porano boleno ama so eden den odmor pominuvalo. Nikogas se nemam snimano, ne znam dali imam nekoja diskopatija, ama moze i bebe da stiska, ic ne mi tekna na toa. Isto se mestam i jas nekako da e polesno, i lezam celo vreme. Uf ajde uste malce ke proterame.
Да. Од 32ра беше со глава доле. Сега се сврти. @LadyC ќе правам вежби,баш тоа зборев и со др,да пробам.
Denes bev Gak na kontrola, se vo red bebeto svrteno so glavata nadolu. Dali e ok uste od sea od utre 30 sum. Me fati strav da ne se porodam predvreme.
И кај мене беше главично поставено од 25 до 31, и сега се сврти мисирот. Сега па страв ме фаќа дали ке се врати.
Девојки од кој магнезиум бевте најзадоволни? Имавте пишувано порано ама не ги зачував дека тогаш не ми требаа а сега многу ми требаат...
Сите се свртеа изгледа Коа видов на ехо главата горе викам што направи оваа мојава,како успеа вака. А арно си беше наместена. Тоа е. Здравје,ако се свртатат пак добро,ако не има друго решение. Само живи и здрави да се
Ќути од ден за ден буткам и јас. јас сум залегната веќе 8 недели, од 34 ми рече докторката да се движам ама како и сама не знам. Со првото не седнав до последен ден и бев многу фит за пораѓај, а сега сум скроз слоу моу, едвај низ дома одам...