Od tàa nedela i jas si pravev paniki ke se porodam pred vreme fala bogu beba e u mesko uste ama celo vreme karlicno 35+3 nema vrska kako e zavrtena samo se da e vo red prva bev so panicev ne sakav carski i red dr raboti ama taa e samo da sne dobro
Kaj mene deka prvorotka plus gestaciski mi rekoa najdobra opcija ako ne se svrte e carski. Jas su karlicno rodena prirodno ama znam mama mi kazuvase deka pri poroduvanje mi ja istegnale desnata noga malku poveke i sega catpat znae da me zabole.iskreno ne bi rizikuvala iako mn sakam prirodno na 15 zdravje sum cai r na prv pregled 37 nedela pa ke prasam potocno sto kako
Охоооо, и јас така како тебе со врски од пусти страв... Па почни ти порано, ти имаш и индикации. Дај боже да си тече се по ред како треба, ама нека си има увид подолг период. Јас ни упат зимам, си се договарам со него и си одам на контроли. Раат бар ќе си.
Јас имам доста несиметрија на лицето, едната страна од веѓата, увото, окото ми е малку подоле од другата, исто и искривување во носот. За на 30г да дознаам дека имам скршена стилоидна коска позади кај вратот. Се држи на лигамент коската, ама ради неа ми е цела несиметрија.. едната страна на друг начин ради скршената коска си се развивала. Никогаш не сум имала повреда да ја скршам, така на на пораѓај ми е скршена. Исто карлично природно ме родила мајка ми, едвај...
Karlicno prirodno samo ako e mnogu sitno bebeto, i ubavo se otvara majkata. Jas i brat mi dvajcata karlicno, jas 1.900gr vo 33-34 ned, brat mi vo 9ti 2.200 grama. I ne ispukala bez problem majka Ako e pogolemko bebce mislam nepotreben rizik e. Kako ke kazat doktori taka. Vazno dobri da sme na kraj site
Me iznasmea, znaci moze i pak da se svrti so nozete nadolu. Mene pa strav me fati deka vaka svrten i si rekov gotovo ke se porodam predvreme. Paniki odma, uste ne sum spremna pa maz zafrkava aj demek ako se porodis se vo 1 den ke kupel toj hahaha.
Значи бебето да ти го тегнат за нозе, односно една па друга па раце кај заглават и тако даље. Како што пишаа погоре, за помало бебе може и изводливо со помал ризик ама бебе со просечна тежина над 3кг тешко. Плус за првородка никако поради потешко отварање на матката
Kako se kontrolirate da ne jadite sve i svastaprv den od odmor doma od sabajle neznam so nemam izedeno i plus so 4 saati bev za frizer pa samo togas ne jadev, do esga sum 1kg popravena ama vaka ako prodolze ke kazam odma
Моето е од 25та така и еве 34+ не мрда обратно, мада веќе 50цм ваљда нема каде да се врти едино ако ми го извади реброто па да го намести после не се плаши само болките доле ќе почнат баш како да ти тежи смета нешто меѓу нозе @Hopeeee Јас земам Доц магнезиум од 300мг од Анифарм најевтин а искрено грч ме нема фатено а ни сум осетила бракстон контракции сеуште, може си се тешам дека е од него
Desnata str od vaginata potecena i ko ke stanam bolki imam ama tolku 2 min. Mozno li da e od to radi tezinata? Takvi bolki?
E ajde de.. i kaj mene e karlicno ama aj ima vreme da se svrti, ma da slabo neshto se vrti. Ako ne, ima carski i toa e toa
Па од лежењето може да те боли јас додека се раздвижам 3 4 мин сум пингвин после ми проаѓа, ама она ниско под стомак што боли си е од бебо. А за отоци да ти кажам право одамна не сум си ја видела за да знам дали и таа е набабрена како раце и нозе
Не знаев дека го тегнат за нозе мислев со газе прво излегува. Добро малку страшно звучи вака кога ќе размислиш, ама во пракса е веројатно изводливо. Инаку за отварање мислам дека нема врска прворотка или не.
Devojki edno malo pitanje. Spremam za bebo spihozni na dolgi, od dole bodi na dolgi, corapce pod spihozna, rakavicki, kapce i kebe vrz transporter. Termin mi e dekemvri/januar. Dali da stavam nekoj hulahopki ili zivri pod spihoznata, nadole samo vo nea da ne mu e ladno?
Па со газе уште полошо ми звучи мене бидејќи е поголемо од нозете. Иначе има врска за прворотка во 90% од случаеви
Kakvi hulahopki, kakvi corapi, vadi toa ziti se. Dovolno e bodi i spikoznite, i onaka vo kebe ke gi iznesuvash, do kola ima 50m a kolata sigurno ke bide zatoplena, isto kako shto ke bide kaj vas doma. Vo kola malku go go trgnes kebeto da ne go skuvash. Kapce obavezno toa. I rakavici nemas potvrda ako ti e zamotano vo kebe.
Imase edni vikaa za mashko demek nebilo ubavo vo hulahopki posto se potesni i stegaat kaj testistite jas sum januari nema da mu oblecam hulahopki samo benkica gorno bodi so dolgi dolni dolgi so na nodzinjata kako corapki i teddy bear kako skafandedce onoai posto majka mi e panicar i edno kebence odozgora
Da ja chue majka mi ke reche eh super posto ona saka moeto da go naoblecam da ne mu studi(nema rodeno zimsko dete) babami ima zimsko dete i mi vika da ne go naoblakam ne e ubavo da go varam od malo da go ucam taka