Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Od tàa nedela i jas si pravev paniki ke se porodam pred vreme fala bogu beba e u mesko uste ama celo vreme karlicno 35+3 nema vrska kako e zavrtena samo se da e vo red prva bev so panicev ne sakav carski i red dr raboti ama taa e samo da sne dobro

На LadyC и Limeta им се допаѓа ова.
  2. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    А ако е карлично не доаѓа никако предвид природно? Или е ризикот голем?

На Kikikikiri0405 и KikiKviki им се допаѓа ова.
  3. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Kaj mene deka prvorotka plus gestaciski mi rekoa najdobra opcija ako ne se svrte e carski. Jas su karlicno rodena prirodno ama znam mama mi kazuvase deka pri poroduvanje mi ja istegnale desnata noga malku poveke i sega catpat znae da me zabole.iskreno ne bi rizikuvala iako mn sakam prirodno na 15 zdravje sum cai r na prv pregled 37 nedela pa ke prasam potocno sto kako

На Limeta и LadyC им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Охоооо, и јас така како тебе со врски од пусти страв... :(
    Па почни ти порано, ти имаш и индикации. Дај боже да си тече се по ред како треба, ама нека си има увид подолг период.
    Јас ни упат зимам, си се договарам со него и си одам на контроли.
    Раат бар ќе си.

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мисирот бе! :rofl: :rofl: :rofl:
    На сета мака ме изнасмеа... :rofl:

На Hopeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.866
    Допаѓања:
    77.331
    Јас имам доста несиметрија на лицето, едната страна од веѓата, увото, окото ми е малку подоле од другата, исто и искривување во носот. За на 30г да дознаам дека имам скршена стилоидна коска позади кај вратот. Се држи на лигамент коската, ама ради неа ми е цела несиметрија.. едната страна на друг начин ради скршената коска си се развивала. Никогаш не сум имала повреда да ја скршам, така на на пораѓај ми е скршена. Исто карлично природно ме родила мајка ми, едвај...

На Limeta, Giinna и LadyC им се допаѓа ова.
  7. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Karlicno prirodno samo ako e mnogu sitno bebeto, i ubavo se otvara majkata. Jas i brat mi dvajcata karlicno, jas 1.900gr vo 33-34 ned, brat mi vo 9ti 2.200 grama. I ne ispukala bez problem majka :D Ako e pogolemko bebce mislam nepotreben rizik e. Kako ke kazat doktori taka. Vazno dobri da sme na kraj site (fingers)(fingers)(fingers)

На Limeta, Kikikikiri0405, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.823
    Me iznasmea, znaci moze i pak da se svrti so nozete nadolu. Mene pa strav me fati deka vaka svrten i si rekov gotovo ke se porodam predvreme. Paniki odma, uste ne sum spremna pa maz zafrkava aj demek ako se porodis se vo 1 den ke kupel toj hahaha.

На Hopeeee, Kikikikiri0405 и Maja92@ им се допаѓа ова.
  9. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Значи бебето да ти го тегнат за нозе, односно една па друга па раце кај заглават и тако даље. Како што пишаа погоре, за помало бебе може и изводливо со помал ризик ама бебе со просечна тежина над 3кг тешко. Плус за првородка никако поради потешко отварање на матката

На Maja92@ и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  10. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Kako se kontrolirate da ne jadite sve i svasta:D:sweat:prv den od odmor doma od sabajle neznam so nemam izedeno i plus so 4 saati bev za frizer pa samo togas ne jadev, do esga sum 1kg popravena ama vaka ako prodolze ke kazam odma :D

11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    9.668
    Моето е од 25та така и еве 34+ не мрда обратно, мада веќе 50цм ваљда нема каде да се врти едино ако ми го извади реброто па да го намести после :D не се плаши само болките доле ќе почнат баш како да ти тежи смета нешто меѓу нозе

@Hopeeee Јас земам Доц магнезиум од 300мг од Анифарм најевтин а искрено грч ме нема фатено а ни сум осетила бракстон контракции сеуште, може си се тешам дека е од него

На Hopeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.823
    Desnata str od vaginata potecena i ko ke stanam bolki imam ama tolku 2 min. Mozno li da e od to radi tezinata? Takvi bolki?

13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    E ajde de.. i kaj mene e karlicno ama aj ima vreme da se svrti, ma da slabo neshto se vrti. Ako ne, ima carski i toa e toa

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    9.668
    Па од лежењето може да те боли јас додека се раздвижам 3 4 мин сум пингвин после ми проаѓа, ама она ниско под стомак што боли си е од бебо. А за отоци да ти кажам право одамна не сум си ја видела за да знам дали и таа е набабрена како раце и нозе :rofl:

На LadyC, Besbes24, KikiKviki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Не знаев дека го тегнат за нозе мислев со газе прво излегува. Добро малку страшно звучи вака кога ќе размислиш, ама во пракса е веројатно изводливо.
    Инаку за отварање мислам дека нема врска прворотка или не.

16. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Devojki edno malo pitanje. Spremam za bebo spihozni na dolgi, od dole bodi na dolgi, corapce pod spihozna, rakavicki, kapce i kebe vrz transporter. Termin mi e dekemvri/januar.
    Dali da stavam nekoj hulahopki ili zivri pod spihoznata, nadole samo vo nea da ne mu e ladno?

17. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Па со газе уште полошо ми звучи мене бидејќи е поголемо од нозете. Иначе има врска за прворотка во 90% од случаеви

18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Kakvi hulahopki, kakvi corapi, vadi toa ziti se. Dovolno e bodi i spikoznite, i onaka vo kebe ke gi iznesuvash, do kola ima 50m a kolata sigurno ke bide zatoplena, isto kako shto ke bide kaj vas doma. Vo kola malku go go trgnes kebeto da ne go skuvash. Kapce obavezno toa. I rakavici nemas potvrda ako ti e zamotano vo kebe.

На LadyC, DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  19. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.030
    Imase edni vikaa za mashko demek nebilo ubavo vo hulahopki posto se potesni i stegaat kaj testistite jas sum januari nema da mu oblecam hulahopki samo benkica gorno bodi so dolgi dolni dolgi so na nodzinjata kako corapki i teddy bear kako skafandedce onoai posto majka mi e panicar i edno kebence odozgora

На *Amethyst*, LadyC, DaisyDream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.030
    Da ja chue majka mi ke reche eh super :rofl:posto ona saka moeto da go naoblecam da ne mu studi(nema rodeno zimsko dete) babami ima zimsko dete i mi vika da ne go naoblakam ne e ubavo da go varam od malo da go ucam taka

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.