I jas sum fevruari so termin a realno fevruari pocetokot e najladnata nedela mislam deka, jas spremiv bodi, kompletce gorno na kopcinja so se zakopcuva stranicno so dolno kako cizmicki, so stapalki so e, valjda benkici se vikaat tie. Vo plik kebe planiram da go iznesam, kolata ke bide zagreana.
Спонтан имав бидејќи клексаните ги почнав недела ипол после позитивен тест ( доктор јани се сомнева дека тоа е причината ) моментално сум 24та недела секој ден боцкам од позитивен тест се си е добро. Покрај метилирана пијам и метилкобалмит, витамин ц магнезиум и аспирин преку еден ден.
@Konstrakta @KikiKviki i mene majkava me raspameti, mi vika kaj tolku golo vo sred zima ke go setas. Mislis bebevo ke skija nadvor bodi spihozni kapce, i kebeto na transporter i pravo vo kola. Zdravje boze
Imase vo triteks kako pantalloni pamucni so nogavici za nad spirhoznite da se nosaat. Mnogu ubavi materiali, jas gi kupiv za da mu gi oblecam
Можно е од тежина да, и вени знаат да се појават. Него, како си ја виде, кажи ја тајната? Женчиња, не ги наоблакајте бебињата молим вас, у зима ми е големиот роден, доволно е долно боди по долги, шпихознички подебелки има со ногавчиња, капче, скафандер и ќебе за излаз. У кола тргате ќебето оти ќе ви се исфрлат бебињата вруќици и ќе се чудите зашто ви се како со сипаници цели. Да кажам просто - не им варете јајцата (за мажиња)
Од утре почнувам 16та недела... втора бременост.. знан дека порано се осеќа бебе од тука што читам искуства ама сум забправила како се чуствуваа тие први движења.. овие денови осеќам на неколку пати како меурче нз дали е бебе дали цревата.. не сум сигурна... вие како и кога почнавте прв пат да осеќате.. и какво беше чуството
Јас тек 21 недела прв пат сетив (прва бременост) и тоа многу слабо, како отчукување на срце беше чувството, нежно ама сепак се сеќаваше
Jas vo 18ta i toa bas klocki ubavi, napred skokase meseto (po malce, jas bez da trepnam gledav koga ke mrdne, a maz mi niso ne gledase ni osekjase) . Inace sega, mislam @Fenix05 ednas kaza deka isto pocuvstvuvala, nokje koga lezam vo tisina slusam kako meurcinja da pukaat koga mrda. Dali od crevata ide zvukov koga ke gi rogne ili so ne znam ama interesno e. Nekolku pati nokeska puckase
Да да убаво викате со @DaisyDream бебко е јас од 16та ги осеќав тие балончиња. Сега ваљда во 34та ја мучка плодовата вода кога мрда нагло па се слуша пуцкање не е ваљда дека си прави меурчиња внатре ахахаха Интересно е после 10тиот пат претходно мислев отиде водењакот
Јас прва бременост осетив баш дента 18та кога влегов и нз како балончиња меурчиња ама се осеќа нз како што викаат инстинкт
I veni imam da, znaci da ne panicam za dzabe. Eee toa so gledanjeto hahahah me iznasmeavte. Tusot ni e ogledalo od vnatresna strana, pa tusiranjeto depilacija mi se olesneti. Hahahha barajte pomos od mazite.
Имаш на кикабоо мислам фини, нас кумовите ни купија од wenice вака доста собира ја наместив таа со работи на бебе за од боллница има и подлога за преоблекување во неа личи цврста, т.е како ранче е.
Имате ли забележано хиперпигментација на одредени делови од телото? Јас на препони се откорнав при депилација пред 2-3 месеци, потегнав лошо и имав иритација, сува кожа и никако да зарасне. Се мачкав со бекутан помада, со крема од невен, со веледа ама ништо. Денес пак да се издепилирам гледам сува кожа сеуште, малку помалце ама околу се црно, потемнета ми е кожата мн. И не само на препонот каде си се одрав туку и на интима, на внатрешна страна од бутовите кај што се тријат исто потемнето. Ме мавна на психа ептен и не можев да си се гледам па не се ни издепилирав. Не знам што да правам, со што да се мачкам?!
Се е потемнето. Препони,вагина,брадавици. Јас имам и линеа негра плус. Се' е нормално. За сувост освен да се мачкаш не знам што друго би ти помогнало. Пробај со маслена купка.
Линеа негра имам и јас, брадавици исто зголемени и потемнети одамна ама за вагина не очекував ќе се тргне ли после породување или морам препарати да барам?! Ме мавна на психа малце
Да. Со првото бев исто вака после се снема и се врати во нормала. Единствено брадавиците последни беа зошто го доев,др ми кажа дека после прекин и тоа ќе се среди и така беше. Јас се зезам викам како пола црнка сум