Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. najjacha

najjacha Истакнат член

Мајки на мали дечиња, а трудници: како ги кревате дечињата? Нели потешко од 5 кила во бременост не смее да се крева… минатата бременост имав слрстен цервикс се плашам за оваа. 10 месеци е навикнат е во раце кај мене

LadyC likes this.
  2. LittleObe1

LittleObe1 Активен член

Zdravo mozebi prashanjeto ne e za tuka izvinete, no me interesira dali nekoj od vashite partnerot imal dijagnoza asthenozoospermia od spermogramot i ste ostanale prirodno bremeni? Mi znacat vashite odgovori. Vi blagodaram

3. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Незнам колкаво е твоето моето беше 22 месеца кога останав и имаше малку плачки за да го земам ама постепено се навикна, воопшто од нозе не сум го земала само ако седам па го земам во скут.

4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Јас не го кревам од сам почеток. Ама мојот е голем.18 кг има.
    На почеток на бременост цело време намерно бараше да го дигам,измислуваше дека нога го боли и сл.
    Пробај да го дигаш помалце што можеш,повеќе на почеток пази се. Иако другарка 1 година дете го дигаше цела временост. Ништо не се случи. Сепак следи си го телото. Секоја е приказна за себе.

LadyC likes this.
  5. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Posle 2 god skoro obidi nezz kako ostanav bremena, no imav spontan i ni predlozija spermogram, ja imavme ovaa dijagnoza ni bese predlozeno odma da se pocne so inseminacii no odbivme i pak ostanav bremena. Iskreno mislam deka ne bese tocno provereno zatoa sto veke ednas ostanav bremena. Mislam deka mn igrae uloga ne tolku cestite odnosi primer na 2 3 dena i maticnata toa mi go kaza. Probajte na 3 4 dena da vidis. Kaj nas vaka ispadna sepak ne sum strucna da kazam deka i kaj vas ke pomogne

LadyC and LittleObe1 like this.
  6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Леле,киселини ме утепаа.
    Ау:drunk:
    9ти е журка месец.:bug:

5678m, Maja92@, LadyC and 3 others like this.
  7. LittleObe1

LittleObe1 Активен член

Ti blagodaram. Sakas da kazesh poretko da se praktikuvaat odnosi? Deka kako sto citav jas treba da se ima pocesto odnosi za da se zgolemi podviznosta ako ne sum greshka razbrala. Ako nekoj znae moze da ni pomogne so odgovor, dodeka cekame pregledot da dojde

8. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

4 месеци без престан, секој ден со киселини, родив долгонога убавица :l: :lol: магично исчезнаа после пораѓај, и викам конечно се дише :D ти помага ли нешто, само сеа во 9ти ги имаш?

medena147, 5678m, LadyC and 4 others like this.
  9. firequeenn

firequeenn Популарен член

3 години направи мојот и од почеток не го кревам. Голем е, 18кг е и веќе знае дека не можам да го кренам и не бара.
    Јас влегувам во деветти месец за 2 дена и сум на преглед утре да видиме што ќе ми кажат. Треба веќе да бирам доктор за пораѓај.
    Ме интересира дали има некоја што била со првото царски а со второто после пауза од 3 години да го има родено природно? :):)
    Дали има можност да барам таква опција од докторот? Раната можам да кажам дека е целосно заздравена, не ме боли и не ми е ништо целава бременост ко по книга ми е сум активна , не залегнав, качив само 7 кила. Сеуште и на работа одам. Можно е природно да се породам?

LadyC likes this.
  10. Cherry blossom89

Мајка, јас моево го изнесов(нели и сега е веќе свежичко бајаги) во боди по кратки, одозгора како блузичка на преклоп, пантолончиња, чорапчиња, капче за до кола и ќебенце врз неа. Немој да ставаш хулахопки/зиври.

11. mariz

mariz Форумски идол

Најдобро докторот ќе ти каже. Они не ја гледаат надворешната рана од царскиот, го гледаат на матката резот (на ехо најверојатно како што сум разбрала тука), па одлучуваат дали може да се дава напони. Јас познавам една па дечињата и се 1г и некој ден разлика, прво царски... второто природно го роди во Ремедика. Ама пак, најдобро ќе си знае докторот кој ќе те пораѓа..

firequeenn and LadyC like this.
  12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Оф ,што убаво:l:
    Јас до сега немав. Последнава недела е многу лошо. Ме гори.
    Ништо не ми помага:tmi:

LadyC and Cherry blossom89 like this.
  13. Giinna

Giinna Популарен член

Мене мастики малце ми помагаа и убаво седење исправена, не во полулежеча позиција, ни лежење особено не после јадење и само лесна храна, без многу мешање сваштарии.

LadyC and Мариаа. like this.
  14. Cherry blossom89

Мене само сода ми помагаше, ништо ама баш ништо друго, на Алкалоид ја пиев и онаа медицинската на Витаминка, земај си по малку да ти олеснува :hug:

Мариаа. likes this.
  15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Mila, ima novo kaj tebe :) ?

16. monik55

monik55 Форумски идол

Незнам кој врски за сместување кога сите соби се исти.
    Во Шталата раѓаат многу жени и фала му на бога сите се здрави и живи.

Emy867, Kikikikiri0405 and Giinna like this.
  17. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Da poretko zatoa sto vo nasiot slucaj imase namaleno i plus pomalku podvizni so toa sto ima pomalku odnosi samiot broj na podvizni se zgolemuva e sega maks 2 3 dena deka poveke ne e preporaclivo zasto izumirale ova e od toa sto citav zasto mojta doktorka malku bese da kazam iznenadena koga otidov i rekov deka sum bremena ni samata neznaese da mi objasne medicinski:D

LittleObe1 likes this.
  18. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Nie imavme prvo normalen spermogram, mala reduciranost samo, sledniot oligoastenozoospermija, pa oligoteratozoospermija, pa pak dva normalni. Piese vitamini. Profertil mislam se vikaa kapsulite i uste edni na prirodna baza neso, ic ne mi teknuva kako se vikaa, vo Sistina ni gi dadoa. I jatkasti plodovi orevi, madzun isto ni kazaa za brzina podviznost.
    Pa pocnavme, 5 inseminacii, 2 invitra, 4 transferi, i nisto od toa ne bidna, B-hcg sekogas 0. So prvoto invitro embriologot od Sistina mi vikase edvaj odbravme spermatozoidi, a vtoroto vo New Born embriologot mi kaza super primerok i dobra brojka i forma se.
    Na kraj prirodno ostanav bremena.
    Ako e se ok so tebe, neka zeme neka popie sto ke mu dadat, i pustete mozokot na pasenje :D

olly14, *Mila24*, Hopeeee and 6 others like this.
  19. LittleObe1

LittleObe1 Активен член

Blagodaram mnogu na odgovorot. Milo mi e sto slusham vakov sreken kraj :)

DaisyDream likes this.
  20. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Дали е правен директно во лабораторија спермограмот?
    Маж ми кога правеше после моите 2 абортуси, правеше дома, памтам беше кочан ладно надвор, докторките не можевме да ги викнеме од кафе пред смена 1ч и пројде време додека пренесеме во чашка,во шал под пазуви, плус апстиненција мислам 7денови (во старт имаше многу показатели дека не е ок) излезе астенозооспермија јас паника 30000, на општ матичен кога прати му даде 300 препарати, смени ова смени она, пратив на специјалист за неплодност ми кажа ова не е воопшто лош спермограм, после тоа останав 3 пат бремена терам 34та недела. Муабетот ми е, многу е осетлив материјалот надвор од тело и треба брзо реагирање најдобро во лабораторија. На 3ти ден апстиненција и пак ја сметаат за поблаг проблем, кај него и процентите на подвижни беа многу мали, но пак ќе кажам може неговата дијагноза не беше точна бидејќи после не ја ни повторивме немаше потеба.

LittleObe1 likes this.