Da vo laboratorija e praven vo Sistina. Ova se rezultatite moze da gi poglednete: Podviznost: progresivno podvizni (>=32%) - 16 vkupen broj podvizni (>=40%) - 58 Stepen na podviznos (3,4) - 2 Koncentracija na spermatozoidi (>=15 x 10 6 /ml) - 76 Broj na spermatozoidi (>=39 x 10 6 /ejakulat) - 190 A vas vi posakuvam preubava bremenost vo periodot sto ostanuva
Ne se sekjavam na tocni brojki, no znam so 12mil koncentracija pocna 2018, za da 2021 stigna 30milioni sto go smetaa za normalno. Mislam poveke preckata bev jas so mnogu sakav i se napnav Ke bide Gospod koga resil. Do togas sakajte se i Bog ke ja daruva taa ljubov eden den
@LittleObe1 poslednava recenica ti e najdobruot sovet kolku i da izgleda tesko vo praksa, nemam ni pola pominato od toa na daisy ama vo mometite ko se otkazav i ko rekov sto saka neka bide ke si uzivaam znaes vo sto se desi
Моник си имаш мака ти со мене нешто така да нема да ти замерам за муабетиве оти те знам бајаги поодамна, знам каков пекол минуваше и сл. Па ќе ти одбијам на коментар. Знам дека си малце исфрустрирана одамна, извини, јас не сум крива, па нема многу многу да ти замерувам на коментариве. Доле сум на патологија и катастрофа е. Немаме основни услови за пациенти. Плаќаме здравствено. Ако ти го сметаш тоа за проблем што јас коментирам дека нас за се ни кратат од плата, а инвестиции нула има во државните институции, срамота е. И да. Не е исто кога ќе си платиш и кога е гага. За стручноста никој не збори. Моите врски сами кажуваат дека им фали кадар. А кај е кадарот? Па приватно избегал дека му е многу лошо.
Нормално дека ќе бегаат за поголема плата и подобри услови. Јас сум задоволна. Добро ми беше. Се чудев. А претходно слушав коментари дека е ужасно. Коректни беа сите. Имаше и родилки кои имаа врски. Секој гледа да се снајде.
Пробував да ги најдам старите резултати на сопругов низ мобилен ама сум избришала...штом е правено таму сигурно е во ред земен примерокот. Но пак ќе кажам нас на таа дијагноза специјалист ни кажа дека не е крај на свет и се средува. Нека си смени малце начин на живот, витамини,суплементи, мед со јатки опуштање и ќе биде во ред.
Може многу поубаво да биде. Горе ми кажаа се е реновирано пред неколку месеци. Овде треба да се инвестира, патолошка не е средена. Чисто е да, ама се е старо. И башка чепчиња немаа, па кај ни рекоа да си купиме, па и за други пациентки рекоа да оставиме. Сакам да кажам не е проблемот за чепчињата што сум ги поделила, бар бонбони да беа , муабетот ми е како за дел од нас имало, за дел нема. Ете, мањкаат некои работи (повеќето ) ама за тимот кој работи немам зборови. Жално е само што немаат доволно ресурси и кадар.
Fala na poztivnite misli @Fenix05 se nadevam ke se sredi. Inaku da ke se pridrzuvame do se sto ke kaze urologot ke bideme tocni kako so apcinjata taka i so ishranata
Девојки што значи PVU скратено и постелка хомогена? Бев во петокот во чаир за конзилијарно денес го земав заедно со извештајот и читам ова... А дешавката со докторката во петокот на преглед не би сакала да ја коментирам. Има место за паника? Да си го барам докторот во чаир што ќе ме пораѓа да ме види или? 25 та недела сум.
Не ти кажаа ништо на прегледот? Обично н а конзилијарно пишуваат дијагнози за комисија да не направи проблем, ако имало нешто ќе ти кажеле. Ама да си мирна отиди на ехо или чуј го докторот Pvu е за скратено грло на матка
Чекав два саати како сите не се јавив кај врската бидејќи имам дијагноза и ќе ми пише било кој боледување ( се чувствувам малку глупаво коа се симнува доле а 100 жени чекаат поголеми во мешињата од мене и освен ако не е итно не вртам). Влагам кај докторката давам упат и ми вика " што сакаш ? " викам докторке дојдов за конзилијарно, примам крв секоја недела по две кеси бла бла и кажувам и други работи и ми вика " ајде легни да те видам колку да не биде без ехо " 30 секунди ме гледаше ми дава упатот назад и ми вика оди на шалтер. ( знам дека докторот го пополнува конзилијарното кај дијагноза што треба ) одам на шалтер викаат дојди во вторник... натака пишав. Како може во вторникот кај матичната на редовен преглед се да е ок и вода и грло и постелка, а за три дена да е отворено. Нели тоа се гледа вагинално со тоа железото или грешам... леле се испаничив. П.С. нема потреба да ми измислува дијагнози доволно е што примам крв и имам историја на спонтан и крварење.
Баш истово се деси кога се пораѓав со првото дете. Нека оди маж ти да купи чепчиња ми викаат. Купи една кутија ми дадоа едно и рекоа нека ги останатите за другите родилки. Тоа пред 4год. А пред 5 месеци они ми дадоа(може ми чувале од моите хахах),сама да си го ставам.
Ти имаш најдено доктор, не алл ин пакет. И по државните е тоа најбитно, да имаш доктор, да не те одминуваат само во ходник, да дремеш, чекаш, да те враќаат итн. Друго, како за сите, така и за тебе. Лежев јас неколку саати на патолошка, стварно не знам што толку е катастрофа??? Цел ден коментираш негативно, како да си отишла не знам каде, а реално не дека е пренајубаво, ама па и далеку е од неподносливо. И после викате не ширете негативни коментари, читаат жени што треба да се пораѓаат допрва, а самите тоа го правите. Во однос на Систина, сум лежела и таму, па реално да имаш доктор на државно, ич не им е за давање 140-50к или не знам колку им се веќе цените вивнати во небо.
Не е само докторот да го најдеш на гак. Докторот те пораѓа. Условите и останатиот персонал се многу побитни. Немам искуство со пораѓај таму ама сум лежела два пати на оперативно каде што ги спуштаат родилки ако нема горе место, а реално операривно е најгаден одел во гинекологијата. Мажи слободно се шетаат низ ходници а ние сите со извинете на речник пичките и цицките надвор ( две другарки кажуваа дека и кај родилките влагале мажи ) Условите се катастрофа. Сум рекла моја нога таму више не стапнува. Недај боже да треба да одам таму одам во банка земам кредит и идам приватно. Секој со своето искуство и мислење.
Најважно е моментот, докторот, сестрите, да имаат професионален но и човечки однос. Кога се лежи ноќ порано, на договорен, психа мава и хормони работат. @LadyC фокусот нека биде дека си во сигурни раце, се друго е споредно. Јас едвај сум чекала да испаднам од болница дома да си дојдам, верувам и кај тебе е така бидејќи ти фалат дечките. Мора позитивни мисли, ќе биде се во ред, тоа е приоритет сега.
Какви мажи шетаат??? Овде посети не се дозволени, јас го коментирам овој оддел кај што сум била, не можам да кажам за некаде каде што не сум. И нормално дека целиот персонал е битен, плус што на патолошка и во родилни сали лично мене персоналот ми беше и повеќе од ОК, ама се брка доктор за да не ти викаат ај дој утре, после, вечер, догодина и до последно да не знаеш на што си. Ако не си приметила, си кажуваат членките дека сите бркаат доктор. Барем ќе знаеш дека процесот на пораѓај (посебно царски) ќе ти биде ‘посигурен’ А не дека нема и безброј жени што без никој и ништо поминале топ.
Цело време пишуваш како е штала и секој пост ти е со врските. Некој се пораѓа таму без врска без ништо и ова да го чита малце нее вкусно. Никој нема проблем со тебе од кај си направи филм,сакав да ти укажам дека нее убаво да те читаат трудници.
Ајде не е убаво, сега баш да се прави овој муабет. Битно е да заврши се како што треба. @LadyC со лесно, те чекаме породена да ни пишеш