Нека пие Профертил, тоа го препорачуваат и ивф докториве, мед со јаткасти плодови, чај од бабин заб, ако пуши да престане.
Па некој треба да ја каже и вистината, нема што еднорози и бајки да претставуваме. А за тебе ова ако е ок и треба да ја прикриваш реалноста тогаш терај си така . Јас сум груба на уста и ја кажувам вистината, луѓе имаат и поарно и полошо видено, факт е дека сме назадни и еве вака меѓусебно ќе се колваме наместо да се споделат фактите со сите. А ти па ама ја браниш клиника ко да е на татко ти. И да. Си имаш проблем некој со мене. Не е од сега и се немаш обратено за убаво туку пробуваш да се правиш паметна и да понижиш демек јас хорори им правам на трудните околу а и ја сум трудна. И мене филмови ми правеа дека е одлично на клиника па се разочарав од патолошка. Не е кал и животињи, ама со оглед што се ми изнакажаа очекував многу повеќе. Ете некои такви како тебе. Поарно кажи ми како е, јас знам и у штала да родам и на клиника и у Систина. Само да ми е здраво и право. А ќе те замолам веќе да не ме иритираш и да не ми пишуваш да не мора да те блокнувам оти не ти е прв пат годиниве. Добро ви утро на вас лепотици. Јас со болки цела ноќ, контракции има, додека дојдам на програм ќе се породам природно. Ќе пишам чим има новости. Бебе бр. 3 уште малце ќе го видам.
Веќе пишав не се повторувам. Додека се поддржува и се зборува дека е одлично и малку ни е. Мене 300 филма ми направија и нормално моето очекување со реалната слика е сосема различно. Кој не му одговара блок и нема да ме чита ама ич. Ни дали кукам, ни дали кудам. И не. Не е за да избегаш 100 пати реков дека е чисто, ама ако ви одговара преведувајте си како сакате. П.с. имам и доктор и сестри горе на одделение, ме чекаат и ми пишуваат постојано како сум и дали знам кога ќе ме земат. Се грижат за мене. Значи ми се погодило од многу страни. И да немам луѓе нема да ме фрлат сигурно на улица и ќе ме породат. И да чекам а чекам и тука и у Систина сум чекала, тоа не ми мења. Јас ради Кацарска бев у Систина. Тука сум ради Тантуровски и луѓето кои ги имам. Толку е едноставно.
А ти нели не беше задоволна од Клиника, мислам со првото? Сега се напна штом некој се пожали. Олабави, арно рече Лејди, ја браниш ко да е на татко ти.
Истото ќе го речев и јас ахахаха @LadyC ајдее чекаме со замесени мекици и гладни Јас некако од вчера со болкички, сама си барав кога се фалев дека не осеќам лажни контракции, убедена дека мали ќе стигне во следниве 10денови сега веќе ме фаќа страв дека не сум спремна за што ме чека @Ivana 8 мила не ми беше целта да кажам дека си на патолошка ради реда, туку доле на тој оддел каде ни пишуваат така е редот 30сек ехо и специјализантката што куцка до докторот пишува што и дојде за да ја покрие дијагнозата. Мене ми стави крварење и болки во 32ра недела одпосле исто видов случајно а ништо од тоа јас сум со серклаж и скратено грло. Така што не се плаши и да имало вистински нешто влошено кај тебе ќе ти кажеле веднаш усно, но си била пред тоа кај матична во ред си е. Инаку да грлото се гледа и под спекулум.
Се слушнав со докторот. Одам после да ме види, неможев да издржам од памет се извадив. А и дека дома генералки правев ме фати паника кога прочитав. Фала ти во секој случај. Да не е форумов бардовци не ми бега
Не се напнав срце,сите знаеме како е таму. Ама Штала и Касапница нее вкусно да се пишува а читаат трудни,јас само тоа кажав ама мора драми драми. И каде тоа ја бранам Клиника?
Каква крема на магнезиум можам да се мачкам по нозете, ме болат од што спијам све на иста лева страна и се здрвив ? 12+3 недела сум
Зошто спиеш само на лева страна? Ако немаш а имаш можност купи си ја перницата за трудници. Мене многу ми помогна. Бидејќи како поодминува бременоста потешко е спиењето ( барем мене ми е, ама јас сум многу голема, како мецана сум ) Ја на почетокот и на стомак спиев и на грб дур не почна да ми смета. Сега сум 25та недела и спијам на страна лева десна и на грб со тоа што перницата ми го потпира стомакот и кичмата позади.
Никаде никој не напиша ОДЛИЧНО. Сите напишаа (и јас) дека е да речеме decent, во споредба со тоа што било некогаш. Филмови не знам кој ти правел, јас барем од тоа што овде прочитав беше кажано дека е ок, ништо посебно а и ништо никакво. Епа ако си за Тантуровски, што само наоѓаш мани од кога стапна таму? Сите знаеме здравството какво ни е, затоа и без човек не одиме на државно најчесто. Иако, ако немаш пари, имал немал човек, ќе одиш и ќе се молиш да се најде некој од мајка роден. Не знам какви промени очекувате, народ во државава не остана, далеку сме од промени. Може само да се надеваме да не оди на полошо. Смешно и тажно во исто време, знам.
Кое кремче за брадавици го земавте? Меделава изглеа само за луксуз е, прескапа е . Има нешо со нормална цена?
Vo Zegin Lanolin na Sensilis okolu 25ml 260denari. Jas pa Medela golemoto go zemav, od Annifarm, 37grama 800denari. Drugarkive me premislea a sakav prviov da go zemam. Ovoj blagicok im bil demek pa polesno fakjale grada. @Frost1 freziderm generalno super proizvodi se, ic ne mi tekna na niv, baska solidna kolicina @Ivana 8 i mene mi pisuvaa krv na spekulum deka imam i skrateno grlo, a ne me ni gledaa pod spekulum. Verojatno za sekoj slucaj da se pokrie, iako i jas so nekolku realni dijagnozi sum. Olabajte hormoni zeni nemoj da se karate. Sekoj so sloboden razum i volja odi na odredenata klinika sto ja odbral. Jas sum lezela i sistina i na klinika za drugi intervencii u operacii, i vamu i tamu ok si pominav. Vazno da sme dobri, drugo nebitno. @Fenix05 koja nedela si sega ti? Jas za 2 dena 36. Stvrdnuvanja mnogu imam Bebo epten slabo skoro ic ne go osekjam. Pak paniki me fakjaat. Bolki dole vo stomak skroz nekoi. Kicma korne. Use edna nedela i neka iskaca slobodno
Упаѓам и јас. Денес цтг е пак мирно,ама бебе е мнооогу доле. Ептен ниско. Др ми даде фора уште 7 дена,не дека чудо ќе се деси ама таман 38ма недела.По негово мислење 100%карлично ќе остане па ќе закажеме царски најверојатно. Да ги полежам уште овие 7 дена и тоа е тоа. Не си давам лажна надеж дека ќе се случи чудо ,најбитно ми е да се роди жива и здрава.
Taka e. Kako trebalo taka, vazno da se rodi i da e se kako so treba. Nekade molat za carski, imam drugarki ne pomisluvaa na prirodno, a ne se porodile nikogas. Jas imav operacija na abdomen i ne bese strasno, ne e carski ama pak bev secena. I ko sto sum inat si stanav uste utredenta do toalet i krug vo soba. Bolki ne mozam da kazam deka imav neso wow, a i da ima anelgetici postojat. Prvata nedela taka-taka, veke za 3 nedeli bev starata jas vo full efekt
34+4 до сега стварно не сум осеќала контракции дали 2 3 пати во сон, знаат менструални болки да ме фатат или во кичма да ми префрли ама стврднување не. Од вчера колк ми се кочи не можам да одам од болки па пушта. Јас со душа чекам таму 36та да ја загазам барем и стварно ако реши нека доаѓа. Мада е превисоко пикнат уште, грлово фала богу не мрда. Јас деновиве некако почнав да паничам дома да се среди спреми, наместивме креветче торба спремна па ќе видиме до кога ќе се бутка. @Konstrakta и јас го земав сенсилисот чисто дека е помал поевтин викам да не фрлам пари на скапи а да не ми треба. Плус и во торба едвај се собрав а имам уште да доземам. Плус за дома уште не купив пелени козметика за преоблекување, гледам пишуваа овде крема за газе на веледа за атопична кожа јас мислев за старт павловичева?
Isti simptomi kako i tebe vajlda se e normalno deka se trpe neku da si stvaram paniki na kraj sakam da uzivam u odmorot dodeka dojde beba @Fenix05 jas zemav sudokrem ne e mn skap ama mn mi go pofalija pa ke vidime
@Fenix05 i jas weleda ja zemav, drugarkive pola weleda pola pavloviceva se. Nekoi i medela. Mislam site se ubavi, jas na popust weledava ja zemav, ponataka moze i pavloviceva da prefrlam. A sudokrem e za pelenski osip povekje @Kikikikiri0405 , so cink oksid e, toj smiruva vospalenija, lanolin kako emolient deluva, omeknuva, i malku lokalen anestetik ne znam koj vid go sodrzese. Ama mislam premnogu e za sekoj den ako nema maka gazeto, iako moze da se koristi. Jas za emergency ke go cuvam. Isto na Frezyderm so cink kremot mi go pofalija. Imaat i drugi po svetov ama kaj nas mislam toj vo kutivceto so cink samo e dostapen. Inace i ja sum oficijalno na odmor, ama kako tenk sum odmorov vo krevet ke go projdam, a mislev 9ti da vlezam i ke pesacam sekoj den