Здраво, јас првите ги правев во прво тромесечие, мислам 10та или 11та недела... Вторите ги правев 35+6.
Jas planirav samo po potreba da mackam deka ne bilo mn ubavo i da se slapa so kremovi so svasta, posle sekoe menjane pelena so izmet nekoi vikat najdobro e mienje na gaze so voda taka mislev i jas pa sega u praksa kako ke bide pojma nemam neka me uprave nekoja kako misle deka e podobro
Се роди моето маже (маже си е ) 4кг 53см долг. Јас презадоволна од цел тим, алал да им е, интензивна е исто супер, само ќе си плачам по бебо до сабајле додека ме преместат на одделение. Изморена сум и уште под анестезија, се читкаме покасно цуци.
Честитки мамичка, жив и здрав само радости да ви носи Тебе брзо опоравување, за брзо дома да се гушкате
Брисевите на крај ги правевте кај матичен или клиника/чаир? Со првото дете ни матичен не ми спомна брисеви во 32ра, ни во Чаир во 36та. После во 37ма се породив. Имам сега закажано трет скрининг приватно во 33ра недела, си викам ако не таму да им речам да ми направат и брисеви.
Јас користев павловичева од Dr.Pavlovic дури беше помало после купвав на Babygal, немавме некој проблем со кожата. А имам слушнато за Судокрем за осетлива кожа ама малце е скапичка. Инаку на секое преслеквање му ставав по малце кремче. Самото време ќе ти покажи ич да не се секираш.
@Spidy na maticna, bilo koj moze da ti zeme. @LadyC Momce golemo majkino, zivo i zdravo da e. @Kikikikiri0405 ako mozes taka najubavo, svekrva mi so vnucite taka pravese, gi miese ama i pavloviceva mackase. Ke pokaze vreme
@LadyC cestitki zivo zdravo tebe brzo oporavuvanje Koja kazuvase deka cuvstvuva kako baloncinja da i pukaat naka mn cudno cuvstvo sabotata kako za posledna den bev cel den na rabota nedelata ne ja osekam mn malku ama znam deka oti se izmoriv i od vcera kako nesto da mi puka vo stomak doznavte li od sto e ?
37ма недела влегов... и сум по цели денови гладна... во 7ми и 8ми месец стагнирав со килажата, сега толку многу имам апетит... последниве 2 недели по кило и нешто качувам неделно
Денеска се роди и мојата втора среќа Лара, со претходно закажан царски рез во Ремедика. Тешка 2.900 гр., долга 50 см