Kako e custvo za tie lazni kontrakcii? Tvrd stomak? Posto jas menstrualni bolki nemam,l. 36 nedela utre. Ne znam dali e normalno ova nisto da ne osekjas
Па немора да ги имаш лажните... Јас со првото немав никакви болки, дури на пораѓај А со второто имав, ама зошто правеше акробации бебе, од глава надоле цела бременост во 32ра отиде карлично и во 35та пак се заврте со глава надоле Тоа вртење, какви болки и грчеви ми направи, стомакот цел ми беше изветоперен, крив додека не се намести
Cestito, lesna bremenost so zivot da e. Sekoj so svoe iskustvo, jas kako tebe doznav i pred datumot za ciklus pa ai imav zakazano na ginekolog idese nekako nedela od datumot za ciklus. Nemase srceva akcija bese rano, ama na nareden pregled vekje ja imase. Za kazuvanje toa pak e licen izbor, jas cekav do srceva akcija pa kazav. Kako i da pravis nema da zgresis
Neznaes kolku sreka imas Inaku nekoja da izgubila ramnoteza ili samo jas sum nekoi sorapcinja mi padnaa kako kleknav da gi podzemam izgubiv ramnoteza i padnav na kolena, znam deka nema nisto ne udriv fala bogu stomak ama mnogu mi e sube od utre strikno vo krevet
Ah ova me uteshi so vrtenjevo moevo se glupira so glavata gore ke se karame uste od segapust uplav od carski
Не знам дали има врска со тоа braxton hicks ама два дена ме боли стомакот како да ми се иде во тоалет а не ми се иде некои крокореља во стомак тешко ептен да паничам или нормално е? 34недела И истегнат како да ми е стомакот* Беба е активен ништо не го спречува да ме шутира
Многу е индивидуално како ќе ги осеќаш брекстон хикс. Кај мене стомакот се стврднува камен, губам здив на кратко, некако тешко дишам, и осеќам нелагодност и тегнење надолу во препоните. Не знам дали сите така ги осеќаат. Инаку имам историја со контракции, и во првата бременост а сега во оваа дека е близначка, многу рано ми почнаа, лежев и во болница и на цтг ми ги даваше во редовни интервали (7ми месец кога матката нагло се шири и со две бебиња во тој момент достигнува големина како за 9ти месец за единечна бременост) Ако ти е мисла, би те советувала да одиш на контрола чисто да се смириш. Стресот, психички и физички е огромен причинител за контракции
Честитки,здрав и среќен да е . Кај матичен во 33-34 недела. Направи си ги ,мојот брис беше позитивен на стрептокока и пиев антибиотик.
Девојки дали знаете до колку зимат уринокултура во приватните? Малце де успав...А одамна немам носено и заборавив.
Здраво, го земав денес боловањето од лекарска комисија но прв пат ми пишува на него "со конзилијарното мислење во наведено медицинско образложение и нов спец. извештај и ВТП ТЕРМИН" Ова ВТП термин прв го чишува дали некој знае што значи?