Денес воопшто не можам да стојам, ми снемува здив, забрзано дишење, немам сила за ништо а и бебето многу активно некако...Утре влегвам во 38ма недела, дали и некоја друга се чувствува вака изнемоштено?
Здраво, некој со 2ро детенце кога се породивте како ви беше да го оставете првото, ме чека пораѓај па до сега го немам оставено без мене првото детенце 1годинка ќе правеме овој месец и многу тешко ми доаѓа кога ќе помислам, како поминавте тие денови и после со новото бебе како се прилагодивте?
Како ги перевте постелнините, перничињата и оградичките за креветче што се пошто полни се а немаат за отварање ништо нема да им биде у машина или ќе се растурат одвнатре?
А кога почнувате со перење, склопување на креветче, која недела? јас сум 25 се мислам во 30та полека да почнам.
So prvoto vo 34ta pochnav so perenje, pa sekoj den pi malce peglav, 36ta go namestiv krevetceto i torbicata mi bese veke spremna i samo cekav
Рано ти е тогаш, накај 35, 36та. Ќе ти фати прашини до 40та Јас со првото 34, 35та се спремив (дека и зрела постелка демек), па го износив 41+1 Збеснав од чекање мислам. Затоа за второто до скоро сам крај чекав
Мене ми е тешко сега искрено +13 кг бев поправена пред две недели, дека дома сум залежана, едно џогирање ми е ко маратон да трчам, незнам дали е правилно порано малку по малку да почнам ....
Pa sepak e rano ama ako toa te razdvizuva, zoshto da ne, poleka poleka spremaj. Na patoloshka si? Strogo lezhenje?
Па не сум баш строго лежење, ама неможам да се движам многу, слаба ми е крвта ( примам крв ) и знае од нигде никаде да ми се сврти и да неможам 40 мин у нормала да се вратам. И ми е страв да не паднам негде.... А низ дома се движам чистам, готвам, вц рибам се ама се уморувам многу брзо. Немам сила воопшто.
Од сабота 35ка цепкам, цтг во систина ми направија во 32ра па следно во 36та ми рекоа Сум ја утнала малце неделата 32ра почнав да перам ама да неделава местевме големи работи. Денес имам чувство на сечење внатрешно доле малце под јајници по средина не можам да сфатам дали ми реагира цервиксот на времево од серклажот или ми се распарчува полека Осетила некоја друга вакви болки? Не се цело време ама на 3 4 пати почнува како сечење и трае по 30мин. Ти до каде стигна?
Генерално, ама со 100ка хемоглобин сум функционирала без проблем, од коа останав трудна пробав до триста препарати за зголемување на хемоглобин, чаеви цвекло што уште не мене само ми паѓаше и стигнав до 60ка хемоглобин. Е сега на недела, недела ипол зависи си примам по две кеси крв и функционирам некако, а ми рекоа тројца доктори у чаир мора да ми е над 110 за да не заостанува во развој бебето. Во 23та недела баткава беше 760 грама и по две кеси примам викам што ќе биде коа ќе биде 2кг 3кг што ќе праам со крвта....