Мене исто само болат иста големина после отекоа ми излегоа стрии на нив и ми потемнеа и зголемија пупките немам болка никаква
Здраво девојки, денес кога седам имам како менструални болки (не се баш такви, но не знам со што да ги споредам), константни се додека не прилегнам, како жегање некое... Ако пробам да се движам многу тешко, бебето го осеќам многу ниско и едвај се движам... Искуства? Не знам дали треба да се јавам на лекар. 37+3 сум.
Почна да одеш на ЦТГ? За секој случај посети си доктор, ЦТГ да те видат. Мислам нормално е поголема тежина пред пораѓај се чувствува повеќе тежина, грчеви, болки....
Да, сум била на две цтг до сега, наредно треба да одам во понеделник, ми велат уредно цтг нема ништо.. и грлото во понеделникот ми рекоја дека е добро...
Да не ти е на мисла може чисто да те видат... Ма да мислам дека немаш простор за паника нормално е и мене од време на време ми се случува тоа, како сме поголеми повеќе се чувствува се. Одмарај си повеќе, можеби и од оние лажните се.
Иста сум 34+6 само кога лежам сум ок. Цтг во 32ра а во понеделникот ехо и под спекулум се е океј. Следно цтг на 19ти. Мислам дека не е нешто почнато зошто запира со одмор и лежење.
Малку оф топик, ама да прашам, некоја од вас нови мајки што се спремате, да сте си купиле нешто како рамка нешто слично, сакам отпечатоци од бебе да си направам од раче/ноџе? Ако знаете каде има пишете ми..
https://bebehome.mk/product-category/se-za-doma/oprema-za-doma/babyart/ https://muppetkids.com/products/рамка-за-земање-отпечток-од-раче-или-ноџе
Сите кои носите женски дали некогаш ви излегува стомак како за машко? Или сето тоа нема никаква врска? Иии исто со Линеа Нигра како беше за машко/женско?
Јас носам машко, но ако се раководам според сите симптоми и суеверија излегува женско Така да мислам дека нема врска
Јас имам комбинирана Candy, од пред да се роди до ден денес 2 ипол години, алиштата на ќерка ми, сите до едно ги сушам во сушарата. Мојава има програм low heat,првично е програмиран на 1 саат и 20 мин, па после сам се прилагодува според тежината на алиштата. Види дали го има и на твојава и терај си на тој програм без проблем.
Нормално е. Истото го осеќам и јас. Језиво е ,ама кај мене на цтг ништо не покажува болки. А цело време ме боли и сече доле. Кај мене е многу доле спуштено,притиска и др ми рече дека поради тоа толку ме боли. Вчера и денес едвај до тоалет одам. Не можам да се исправам. Ајде, уште малце
Девојки дали смеам јаглен да испијам? 35та недела нешто ме фати дијареа па да ме смири некако стомаков.....
Od denes 36 konecno malku da zdivnam deka me otepaa misli od predvremeno poroduvnje. Vaa nedela su doma na odmor beba e mn aktivna celo vreeme , deneska osekam nekoja bolka vo jajnici pa nisko vo stomak ne e na intervali nisto takvo nekoja prethodno istoto da go osekala vajlda i deka e karlicno kako pretka mi stvara bolka so nozinjata poso koga mrda togas me boliju, nemam pojma kako e namestena cel stomak mi se dvizi ama ja da si pitam kako go racunaat inaku 9 mesec oti site razlicno mi velat spored drkata sum od 15 a kako so citam nekoi vikat od 36
I mene drugarka mi kaza od 37ma bilo 9ti. Ama doktorot mi kaza od 36ta e 9ti, no posle 37ma obicno se ragjaat povekjeto bebinja, i togas pretpocitaat i doktorite, 36ta uste kako predvremeno go racunaat. So lesno zenski