Баш така е да знаеш ако ни била таква генетиката џабе мачкање Јас се шалам со мм викам е сега сум права тигрица каков ми е стомакот означен исто како тигрова кожа рррррррррррррр Битно бебето да е живо здраво, фала богу па лесна бременост имам, читајќи ги жениве како се намачија жал ме фаќа, па сега за едни стрии големо чудо неможе без ич да поминам
Срцка и јас имам нормална бременост, ниту мачнини имав, ниту повраќав во бременоста, ништо. Бебето си расте како што треба ама знаеш како викаат стравот лозјето го чува Затоа не сум била на подалечен пат а инаку цело време сум навака натака, се движам ептен па не му сметало на бебчево и пешачам долги релации Треба да ја прашам докторкава за пат ама мислам дека нема да ми забрани
Hahahahahahahahahaha me iznasmea. Ovaj bebusov moj samo me maci od spijanje ke me stani za 11+4 sum i ushte si povrakjam namesto da se popravam 3 kg sum oslabena,a ma ajde posle ke gi nadohnadam hahaha
Мислам ќе нема проблем, ќе ви дозволи и на двете мене ми дозволи, а плодот ми беше ептен ниско. Измери цервикс и вика немаш гајле, ќе ти годи само одморот. И во право е, ќе одиме на релаксација, не на работа хаха. И јас имам мака со возењето едино незнам тој проблем како ќе го решиме
@Bebulleee ne se sekiraj ke si nadoknadis i ja do 4 mesec nisto ama vo 4 plus 4 kila eve sega sum 18+1 i seuste si stojam na plus 4 , i ponekogas si povratam ama sto e toa e ke se izdrzi do kraj , eden period mnogu se nervirav oti voopsto ne jadev ovosje , salati pa ete bebus si e super i sega ako prejadam ovosje vednas , kako se drugite mesinja , jas za dve nedeli ke ja vidam cuckata moja imam zakazano za vtoriot skrinig i ke cekam da mi potrvdat za sigurno za polot, seuste ne sum pocnala so kupuvanje samo si razgleduvam sto se ke mi treba zdravje posle 7 mesec ke pocnam so mm sme okupirani samo kolicki gledame
I nie mila se mrdnavme po kolicki i krevetcinja ama uste nie rano. Jas vo ovaa se zaljubiv epten samo crnata
@monik55 i ja vo edna ama pak ne mi se izbrzuva ima vreme a ono si leta kako ludo , sega sme vo faza na razgleduvanje mm rece koaj mi se dopaga taa , ti koja nedela si,inaku kolickata e top koja boja sakas crna ili nekoja druga
@monik55 dusa pa jas i na rabota odam ,po 8h dnevno na noga stojam,ama toa e sto se mora mora-fala mu na gospod dobri sme i jas i bebeto
@Eli23 dusa jas mislam deka cerviks nema sansi da mi merat sega bidejki sum 13+5 dena, pa i ne odam kojznae kolkav pat 3h vozenje mi e do bansko,samo sto razlikata e vo nadmorska visocina-ke vidime sto ke kaze doktorot
Не, рано мислам е. Мене прв пат ми мереа во 16 или 17 недела, ама секако после се поткрева плодот. Немаш гајле
Pa se mislam za crna nekako neutralna mie da mozeme i za drugo defence koga me imame a inace vlagam vo 14 nedela zatoa vikam rano e aka pusti merak
devojki eve me mene sega se vrakam od kaj maticnata i sum mnogu iznervirana, razocarana, go pogledna rezultatot od daunov sindrom i imam eden parametar so zgolemen rizik, sega me praka povtorno na priska 2 da proverat za sto se raboti vo upotot veli zgolemen rizik za trisomia 21, luda poludev ne znam sto da pravam
Јас ја гледав цρната на попуст е ама неκаκо за бебе цρна не ми оди, ама сеκаκо ти си знаеш најубаво. Ние κупивме сива со тиρκизно машκо носам ама и да биде втоρото девојче паκ не е лоша бојата само едно ќебенце внатρе ρозево ќе и ставам и готово. @juli rak. Баш ми е жал, пρовеρи си уште еднаш имаш дополнителни испитувања пρисκа2,3, само во сеκој случај тоа се пρесметκи што би се ρеκло теоρетсκи ама немоρа да значи деκа е сигуρно и неможе ниκој да ти κаже 100%, познавам луѓе што ги исплашија таκа а си ρодија ноρмални дечиња без ниκаκов пρоблем. Само мила биди смиρена, немој да се неρвиρаш и депρесиρаш
Не се нервирај тоа ќе се среди ќе видиш и не ставај на срце се што ќе речат они биди смирена највеќе ради бебушко ,ако нема кај вас никој болен од даунов или слична болест не се секирај многу види и друго мислење да побараш
Јули рак - Кога правев Приска 1 прашував и за друг тест, докторката ми рече - ако треба да правиш јас ќе ти кажам. Разговараме конретно за овој тест NIFTY. Скап е - мислам околу 600 евра, ама информирај се ако сакаш. Ова е инфо што јајдов на нет: Неколку факти за NIFTY: ЕДИНСТВЕН неинвазивен тест со преку 350.000 тестови во светот, во преку 52 земји ТОЧЕН >99% - РАН (тестот може да се направи уште од 9 гестациска недела) ЕДНОСТАВЕН – доволни се само 10 мл венска крв од мајката СИГУРЕН – без ризик од абортус ПРВ - во Македонија досега направени преку 150 тестови, во последните 2 години Соработуваме со сите приватни и државни болници во Македонија КОЈ ТРЕБА ДА СЕ ТЕСТИРА? NIFTY тестот е соодветен за бремени жени: 1. коишто сакаат пренатален скрининг за различни генетски синдроми како трисомија 13, 18 и 21. 2. коишто имаат 35 години или повеќе и кои не сакаат да прават инвазивни пренатални тестови. 3. чиишто серумски биохемиски тестови и ултразвучни испитувања направени во првото и второто тримесечје упатуваат на висок ризик од генетски синдроми како Даунов синдром. 4. коишто не одговараат за инвазивно пренатално тестирање поради состојби како placenta previa, HBV инфекција и HIV инфекција 5. коишто имале ин-витро фертилизација 6. коишто се бремени 10 недели и повеќе NIFTY тестот се препорачува помеѓу 10 и 24 недела на бременост. Ти посакувам се со добро и лесно да помине.
Тиркизот баш ми е убава боја и за машко и за девојче. Инаку отекувате ли мешиња? Мене нозеве ми се огромни, некој ме плашат скриен шеќер сум имала, ова она. Едвај чекам утре да видам докторката што ќе ми каже.
Јас не отекувам во нозете ама стомакот ми се дуе и имам гасови. Сношти сонував лош сон за бебето, а поручек сме на преглед, многу сум вознемирена и се плашам што, како ќе биде.
Ние бевме сабајле кај коруновски само докторката како замена што е ме прегледа бебушко е супер 15+6 г.н сум тоа што ме клоцкало бебкото бил големчок е фала му на Бога , инаку докторката рече ај ваљда до следниот скрининг ќе се предомисли и женско ќе биде и се изнасмеа ми вика тешко тебе толку добра и кревка мамичка со тројца мажи дома само утре урино култура ќе правам зашто леукоцитите ми беа 35 наместо нормално до 10 а се друго е се одлично железото ми е над граница и шеќерот супер и такаа... Жешковоо ме утепаа главата ќе ми експлодира