Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Баш така е да знаеш :D ако ни била таква генетиката џабе мачкање:D
    Јас се шалам со мм викам е сега сум права тигрица каков ми е стомакот означен :D:D исто како тигрова кожа рррррррррррррр]:)]:):rofl::rofl:
    Битно бебето да е живо здраво, фала богу па лесна бременост имам, читајќи ги жениве како се намачија жал ме фаќа, па сега за едни стрии големо чудо:) неможе без ич да поминам:wasntme:

На Bebulleee и Eli23 им се допаѓа ова.
  2. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Срцка и јас имам нормална бременост, ниту мачнини имав, ниту повраќав во бременоста, ништо.
    Бебето си расте како што треба ама знаеш како викаат стравот лозјето го чува:D
    Затоа не сум била на подалечен пат :) а инаку цело време сум навака натака, се движам ептен па не му сметало на бебчево и пешачам долги релации :)
    Треба да ја прашам докторкава за пат ама мислам дека нема да ми забрани :)

На mdenkov и Eli23 им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Hahahahahahahahahaha me iznasmea.
    Ovaj bebusov moj samo me maci od spijanje ke me stani za :puke: 11+4 sum i ushte si povrakjam namesto da se popravam 3 kg sum oslabena,a ma ajde posle ke gi nadohnadam hahaha :hug:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мислам ќе нема проблем, ќе ви дозволи и на двете :) мене ми дозволи, а плодот ми беше ептен ниско. Измери цервикс и вика немаш гајле, ќе ти годи само одморот. И во право е, ќе одиме на релаксација, не на работа хаха. И јас имам мака со возењето :puke: едино незнам тој проблем како ќе го решиме :D

На mdenkov и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  5. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    @Bebulleee ne se sekiraj ke si nadoknadis :lol: i ja do 4 mesec nisto ama vo 4 plus 4 kila eve sega sum 18+1 i seuste si stojam na plus 4 , i ponekogas si povratam ama sto e toa e ke se izdrzi do kraj , eden period mnogu se nervirav oti voopsto ne jadev ovosje , salati pa ete bebus si e super i sega ako prejadam ovosje vednas :puke:, kako se drugite mesinja , jas za dve nedeli ke ja vidam cuckata moja imam zakazano za vtoriot skrinig i ke cekam da mi potrvdat za sigurno za polot, seuste ne sum pocnala so kupuvanje samo si razgleduvam sto se ke mi treba zdravje posle 7 mesec ke pocnam :inlove:so mm sme okupirani samo kolicki gledame :inlove:

На mdenkov, Bebulleee, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    I nie mila se mrdnavme po kolicki i krevetcinja ama uste nie rano.
    Jas vo ovaa se zaljubiv epten samo crnata Screenshot_2015-06-18-20-30-36.png Screenshot_2015-06-18-20-30-36.png

На Eli23 и milamila988 им се допаѓа ова.
  7. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    @monik55 i ja vo edna ama pak ne mi se izbrzuva ima vreme a ono si leta kako ludo , sega sme vo faza na razgleduvanje mm rece koaj mi se dopaga taa :inlove:, ti koja nedela si,inaku kolickata e top koja boja sakas crna ili nekoja druga

8. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @monik55 dusa pa jas i na rabota odam ,po 8h dnevno na noga stojam,ama toa e sto se mora mora-fala mu na gospod dobri sme i jas i bebeto

9. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @Eli23 dusa jas mislam deka cerviks nema sansi da mi merat sega bidejki sum 13+5 dena, pa i ne odam kojznae kolkav pat 3h vozenje mi e do bansko,samo sto razlikata e vo nadmorska visocina-ke vidime sto ke kaze doktorot

10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не, рано мислам е. Мене прв пат ми мереа во 16 или 17 недела, ама секако после се поткрева плодот. Немаш гајле ;)

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Pa se mislam za crna nekako neutralna mie da mozeme i za drugo defence koga me imame a inace vlagam vo 14 nedela zatoa vikam rano e aka pusti merak:*

12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Срцка, многу топло да не ти привлекува црната?

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Neznam se mislam sobiram iskustva

14. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    devojki eve me mene sega se vrakam od kaj maticnata i sum mnogu iznervirana, razocarana, go pogledna rezultatot od daunov sindrom i imam eden parametar so zgolemen rizik, sega me praka povtorno na priska 2 da proverat za sto se raboti vo upotot veli zgolemen rizik za trisomia 21, luda poludev ne znam sto da pravam

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас ја гледав цρната на попуст е ама неκаκо за бебе цρна не ми оди, ама сеκаκо ти си знаеш најубаво. Ние κупивме сива со тиρκизно машκо носам ама и да биде втоρото девојче паκ не е лоша бојата само едно ќебенце внатρе ρозево ќе и ставам и готово.

@juli rak. Баш ми е жал, пρовеρи си уште еднаш имаш дополнителни испитувања пρисκа2,3, само во сеκој случај тоа се пρесметκи што би се ρеκло теоρетсκи ама немоρа да значи деκа е сигуρно и неможе ниκој да ти κаже 100%, познавам луѓе што ги исплашија таκа а си ρодија ноρмални дечиња без ниκаκов пρоблем. Само мила биди смиρена, немој да се неρвиρаш и депρесиρаш

На Bebulleee, juli rak и Eli23 им се допаѓа ова.
  16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Не се нервирај тоа ќе се среди ќе видиш и не ставај на срце се што ќе речат они биди смирена највеќе ради бебушко ,ако нема кај вас никој болен од даунов или слична болест не се секирај многу види и друго мислење да побараш

17. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Јули рак - Кога правев Приска 1 прашував и за друг тест, докторката ми рече - ако треба да правиш јас ќе ти кажам. Разговараме конретно за овој тест NIFTY. Скап е - мислам околу 600 евра, ама информирај се ако сакаш. Ова е инфо што јајдов на нет:

Неколку факти за NIFTY:

• ЕДИНСТВЕН неинвазивен тест со преку 350.000 тестови во светот, во преку 52 земји
    • ТОЧЕН >99% - РАН (тестот може да се направи уште од 9 гестациска недела)
    • ЕДНОСТАВЕН – доволни се само 10 мл венска крв од мајката
    • СИГУРЕН – без ризик од абортус
    • ПРВ - во Македонија досега направени преку 150 тестови, во последните 2 години
    • Соработуваме со сите приватни и државни болници во Македонија
    КОЈ ТРЕБА ДА СЕ ТЕСТИРА?

NIFTY тестот е соодветен за бремени жени:

• 1. коишто сакаат пренатален скрининг за различни генетски синдроми како трисомија 13, 18 и 21.
    • 2. коишто имаат 35 години или повеќе и кои не сакаат да прават инвазивни пренатални тестови.
    • 3. чиишто серумски биохемиски тестови и ултразвучни испитувања направени во првото и второто тримесечје упатуваат на висок ризик од генетски синдроми како Даунов синдром.
    • 4. коишто не одговараат за инвазивно пренатално тестирање поради состојби како placenta previa, HBV инфекција и HIV инфекција
    • 5. коишто имале ин-витро фертилизација 6. коишто се бремени 10 недели и повеќе
    NIFTY тестот се препорачува помеѓу 10 и 24 недела на бременост.

Ти посакувам се со добро и лесно да помине.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Тиркизот баш ми е убава боја и за машко и за девојче.
    Инаку отекувате ли мешиња? Мене нозеве ми се огромни, некој ме плашат скриен шеќер сум имала, ова она. Едвај чекам утре да видам докторката што ќе ми каже. :)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Јас не отекувам во нозете ама стомакот ми се дуе и имам гасови. :$ Сношти сонував лош сон за бебето, а поручек сме на преглед, многу сум вознемирена и се плашам што, како ќе биде.

На Fatalnata и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ние бевме сабајле кај коруновски само докторката како замена што е ме прегледа :) бебушко е супер 15+6 г.н сум тоа што ме клоцкало бебкото бил големчок е фала му на Бога , инаку докторката рече ај ваљда до следниот скрининг ќе се предомисли и женско ќе биде и се изнасмеа ми вика тешко тебе толку добра и кревка мамичка со тројца мажи дома :rofl:
    :rofl: само утре урино култура ќе правам зашто леукоцитите ми беа 35 наместо нормално до 10 а се друго е се одлично железото ми е над граница и шеќерот супер и такаа...
    Жешковоо ме утепаа главата ќе ми експлодира:@:@:@

На okcenzi, mdenkov, <3 pleza4e <3 и 3 други им се допаѓа ова.