https://sdk.mk/index.php/makedonija...tkoto-predlaga-novot-zakon-za-rabotni-odnosi/ Дали е усвоен законот за таткото да има право на породилно отсуство? Барам никаде не можам да најдам кај да се обратам да прашам?
По нов закон како што ми кажаа таткото има две недели слободни од кога ќе се породи жената за помош на новороденче дома. Иначе сега за сега може да се бира дали мајката или таткото ќе иде на породилно 9месеца ако мајката неможе пример може да земе мажот породилно а жената да иде на работа. Така имавме пријатели направија.
Таткото секогаш има право на породилно ,ама со услов да не го користи мајката. Или едниот или другиот.
Јас имам дома детенце 2 години и му користам уриаж сеуште. Почнав од негде 3-4 месеци ( ми дадоа од систина тестери и ги пробав и прекрасно ми мирисаа и се навлеков ) не се сеќавам од кога точно користам, а баш истиов сет го купив еднаш. Торбата е супер голема, не е многу тенка, и сетот цел го искористив Го препорачувам
@LadyC & @Giinna Честитки девојки, живи и здрави да се и вечна причина за радост нека ви се, и на сите тука што сме Не ја заборавајте темава Јас освен тврд стомак др ништо не чувствувам а сум една недела зад тебе, другине слушам се нешто осеќаат јас никако и страв ми е да не не знам да ги препознам.
И тоа како се препознаваат лажни контракции и вистинските кога ќе дојдат, ќе ги препознаеш, без гајле.
Дали правевте обична крвна слика и проверка на урина по препорака на матичен гинеколог или сами баравте упат? Во која недела? Јас сум 17та недела и до сега не сум проверувала освен брисеви и тие тестови од крв за хпв и други инфекции.
Mojata vikase deka sekoj mesec ke pravam krvna slika ama ne pravev sekoj mesec na 2meseca i poso sve bese top ne ni prodolziv nataka posle skrieniot sheker ne pravev nikakva krvna slika
Дали кога ги изнесувате бебињата од болница кога ќе ги стават во транспортерот ги закопчуваат така? Свекрва ми се вознемири како да го врзеле ќе му било тесно
Јас 1 месечно правам од старт сум со ниско железо анемија итн па и сама си следам, а инаку докторот прв пат во 28ма ми побара. Инаку @KikiKviki не сум изнесувала бебе од болница ама логично е дека мора да е врзано за да не испадне ако за тоа прашуваш да не му е тесно, тие се позиционираат по бебето.
Jas sama si barav. Sve na salter kaj sestrive poso maticnava mi e cela izduvana. Zelezoto najveke go kontrolirav posto imav nisko serumsko. I lab mi e preku ulica pa si odam ednas mesecno. Ke go zakopcam jas. Ne znam kako treba, ama vaka pobezbedno mi e da se vrze. Toa kolkacka tocka e kaj ke go stega. Moja drugarka vo transporter go vozi maliot seuste a ima 14 meseci pa arno mu e. A ne ova 3 kila bebe.
Cestitki mama. Zivo i zdravo,pametno i ubavo. Masala bas maze , . Odmaraj pa ke kazes detali so se ti trebalo za klinika ,da pocnam da spremam