Зависно како оди со должина моето во 34та беше 50 па земав 56ка ама кај нас гени се во прашање и е подолго за 2 недели
Зависи колку сте вие големи и колку е бебе. Јас за првото 56ка земав и таа едвај му ја натегнаа, како во скуба дајвинг одело беше, залепено скроз за него и оптегнато Додека и за второто земав 56ка и океј беше. Ама она беше 51цм долга, а батко и 56цм Обично 48-56 се раѓаат, ама 50ката за час ќе ја надрасне. Па и поширочко да е, подобро
Здраво Повторно јас... што може да ми помогне за болка во колковите.. бидејќи спијам само на страна почнаа многу да ме болат колковите ноќе посебно левиот на лева страна ко ќе спијам
I mene mnogu me bolat. Leviov posebno. A desno pa kicmata. Samo se vrtam kako krap na suvo cela vecer sum. Vo apteka ovaa krema mi ja dadoa, rekoa za trudni mozelo. Mackam, ne deka cuda pravi https://www.zegin.com.mk/mk/catalysis-folreks-krem-100-ml Inaku glej namesti se so pernicata kolku mozes, i kako ke tezi meseto ke bolat povekje, mislam spas nema od toa
Тесно? Свекрвиве се шоу. Експерти за безбедност. Напротив,бебето не смее никако да биде во транспортер без да е врзано. Си има нивоа на закопчување и тоа е единствен безбеден начин,и никако не му е тесно.
Каков ви е душекот? Јас секогаш спијам во таа позиција (и нетрудна), па летоска во болница со детенцето завршив и дека потврд душекот таму, кокловите ме утепаа од болки. А дома мемори имаме и немам таква мака. Земете мемори наддушек, ако немате..
Jas 34ta posledno bev na eho, 2.500gr (+-400gr. mi kazaa ne se 100% tocni merki od eho), a dolzina ne mi kazale nikogas. Sleden petok sum tocno 37ma i ke vi pisam. Jas sitna sum rodena, i sega sum sitna 1.60m sum, a ako e na tatko bebevo, 4 kila ke treba da gi ispukam od mene On 2 metra e sega
Kade pisuva za dolzina? Ja prasav doktorkata gak ama mi rece ne merele celo bebe tuku delovi i ne mozela da mi kaze tocno.
@Fenix05 mila ti koja nedela bese? @DaisyDream tamanka vi ze bebinjava. I ic da ne se sekiras nema 4kg da ispukas haha. Nie i dvajcata sme sitni, samo tatko mu e epten visok, pa iskoci sitno tesno bebe, a dodeka idev na pregledi mi zborea auu ova golemo, auu ke tr rascepi, auu ova dolgo hahaha, pa sho znam, malecko ae rodi
Mislam ne pisuva vaka. Spored femur dolzina se meri ama ne znam kolku e tocna. Toa e FL. Fetal length in centimeters = 6.18 + 0.59 x femur length in millimeters. @Konstrakta Ne se zamaraj so brojki i positno da ide spored merki, malecki se generalno site bebinja, retko masala golemi da izlezat, jas imam brat so e visok a isto roden malecok 2.200 vo 9ti mesec na termin. Sega mažiste Moevo idese ponapred 2 nedeli celo vreme, pa izednaci vo 8 mesec nekade. Mislam do kraj i jas taman kaj 3kila ke bide
I kaj mene so prvoto taka bese. Ponaored dve nedeli, posle golem zastoj (radi protoci) i sitno izleze, ama zatoa mn brzo i lesno izleze xD Vtorovo e tolku kolku shto treba za nedelote, taka bar rece doktorkava, 1200 vo 28ma.
Isto, isto od 4 sum budna. Spijam so otvoreni oci. A,dusa mi spie. Site vikaat naspij se sega,posle nema. E, naspij se de
Navika mi stana veke ,nokna ptica. Duri vcera cerka mi me prasuvase dali site bremeni se takvi ne spijat a posle denta im e tesko nesto
Sega lezam, i mi e tesko na dusata za spienje. Samo se prozevsm onaka tesko so izdisuvanje. Teloto mi e zaspano ,28 nedela sum
во 34та толку го измери докторкава сега 35та сум. Некако од старт си бев спремна на големо бебе сопругот е роден 4.5кг 56цм но моево си е само долгичко од старт а килажата му движи ок не е трупче. Ќе видиме финално кога ќе излезе само живи здрави сите да си ги дочекаме Девојки гледам сите се жалиме на колковите јас стварно имам мака со болките општо доле, укочени ми се кај препони и не можам да ги раширам повеќе од 10цм и прегледите ми се болни на стол кога викаат отвори нозе е отвори ама не оди . Се мислам од 36та барем некои вежбички да пробам за растегнување колку толку може ќе помогнат зошто вака ми крцнуваат колковите и не можам да ги вратам после во нормала нефункционални ми се