Тоа верувам, само се надевам од болки контракции и адреналин дека нема да ги осеќам препоните и колковите за да отворам убаво нозе
Mislam togas glavata nema da ja osekjame a ne pa kolkov ili kicmava dali boli Istegnuvaj se, na Tiktok gledaj videa ima eden ton. Pregnancy strech ili 3rd trimestar strech ukucaj ima mnogu. Mene me mrzi. Neka boli @Konstrakta tamanka e kako po kniga. Kolkavi i da se rodat, posle si nadopolnuvaat. Jas sum ista majka, brat mi e ist tatko. I tezinski i visinski. Drugarka moja malata nad 4kg ja rodi, pamtam bebeski so i kupivme niso ne nosese sve nalecki sme nazemale. A ona i soprugot prosecna visina. Sega e 2 oddelenie i e normalna visina devojce. Zivi i zdravi samo da se. Neka e i moevo malo na majka mu ako saka. Samo Gospod da go cuva da e zdrav i srekjen vo zivotov
Па не, не се осеќа ништо во тие моменти, мислам цело тело е насочено да го истурка бебето и како во некое бунило си ете јас сама побарав да ме сецнат долу, и не осетив апсолутно ништо а свесна бев дека сечат. Маж ми беше до мене па имаше на кого да се истурам хаха Сега се движам како терминатор, мислам срамната коска ми се распаѓа полека при секое движење, и ептен смешна навика имам, се придржувам со рака ептен ниско долу да не излезат бебињата
Хахахахаха значи не сум единствена што си држи доле да не падне бебето Браво за маж ти мојот отсечно кажа нема шанси јас да го гледам тоа @DaisyDream ќе најдам баш колку толку и може ќе олесни до пораѓај зошто вчера ми крцна колкот во вис и не можев да ја симнам доле ногата па маж ми ме седна за да се оправам
Хахаха лудница беше, избледени ми се скроз сеќавањата ама јас не знаев кај се наоѓам а он ми кажува како да давам напони, ми идеше да го задавам таму После нели и плацентата треба да ја "родиш", човекот не очекуваше такво нешто, кога ја виде почна да вика ауу што е ова, џигерот ти го извадија овие хахахах и после фино лепо во соба, јас со бебуш во раце не можам да го тргнам погледот од него, он си дремна оти ептен се истошти од пораѓајот
Трет скрининг сте правеле,ако да каде кај матичен или приватно и кога? И спомнав на последниов преглед на матичнава,и одговор добив тоа е ист преглед како овој сеа што ти го направив. Здравје наредна контрола сум во 31 32 недела и не сум се решила дали кај нејзе или и плус на уште едно место да одам Со првата бременост само кај неа бев за тој преглед
Јас не го направив кај Димчев требаше ама склоп околности кога отидов на контрола кај Панчевски ми направи стандард а после секој преглед и кај матична е исто како тој скрининг.. така што мислам не мора да плаќаш плус
Planiram jas, nekoi proveruvaat so raka mislam ama jas taka ne bi znaela sigurno. Koja e idealna temp?
Јас земав цел сет од бебехоме и во него има, може по некое време на осет ќе можам ама вака на почеток подобро да си бидам сигурна да не го изгорам/смрзнам. Имаш и во локо кроко
Добро вечер мешиња најубави . Пред се' фала ви на сите за честитките. Ние сме дома од вчера, Јован е одличен, ама да ви кажам вие кои би сакале да одите до трет царски одма да знаете дека најтешко се поминува. После двете родени царски јас мислев третиот ќе е најлесен, НО... И доктори, сестри, па и јас самата со елан тргнав од прв постоперативен ден да станувам но еве ме 4 дена породена од 6ти сум сеуште како инвалид . Велат се заборава. Да, се заборава, точно, ама ако немате помош и имате дечиња дома кои чекаат на вас сте го ... Инаку кај мене дополнително ја комплицира ситуацијата тоа што и ги вадев тубите (не ги подврзав туку ги отстранив) па тоа додатно си го направи своето . Како и да е кажано ми е, а и сама сеќам дека резот иако е совршено изведен ми е најтежок од сите три. Се' поминува, ќе го заборавам и овој пост, но да сте си спремни психички дека ќе мора мушки да ја изиграте улогата. Ве бакнуваме со Јован и ве гушкаме.
Абе кога ви кажаа пол? Дали е вистина дека при правење Приска во 13 недела се гледал полот на бебето?
Приска не, ама некои доктори после 12та недела кажуваат гледаат на ехо. Мене Димчев во 12та ми кажа ми личи на машко а веќе во 13та се гледаше убаво и на гак ми кажаа.