Под Приска мислев на ехо прегледот кога ќе го гледаат детето детално, нели мерки едно друго. Не мислев на резултатот од крвта..
Тоа е скрининг душо, приската е ссмо испитувањето преку крв. Тотално небитно според мене, јад не го ни направив. Инаку стручен доктор со добар апарат на прв скрининг ќе ти каже
Мене со првото, дали на тепка го погоди или стварно незнам.. ама во 12та машко ми кажаа, машко испадна. За второ исто таа недела машко ми кажаа, за во 18,20та незнам точно кога беше, да излезе дека е женска Па ми објаснуваше дека тоа што на почеток заликува на машки полов орган, може да е уствари и клиторис (после си се дооформува нели како расте бебе). Затоа најточно било тек 18+ недели за пол, кога веќе и тестиси се гледале на ехото, а ду*де се гледа како З (имам таква слика од ехо ), па така утврдуваат точно што е
Дали користите од памперсите Sleepy и дали сте задоволни дали пропуштаат? И може и предлог кои се најдобри и не пропуштаат ?
Zdravo mamicki. Sakam da spodelam so vas i ako imate nekoe iskustvo da mi kazite. 26nedela sum i odvreme navreme me boli vo papukot, me boli dolu pod stimakot od dvete strani, nekogas se custvuvam ko sklesten tvrd stomakot, me boli vo carskio od pred 8god, me boli dolu vo zrnskiot organ...me naboluva cel stomak...i samo panika me faka...
Уф мене доле во мкд за синот од прва ми го каза во 12/13гн машко ее. А сега тука во 15гн ми кажа прво дека едното е машко а др се крие ..... Претходната контрола 17гн ми кажа едното е женско др се крие.... Сега кога бев 19 гн. Кажа две женски али ја неверувам какви се такви само живи здрави и до крајј износени без компликации. Колку е границата на железо во близначка бременост На менне во 9гн ми било 13,9 сега во 17гн 12,6. Како да го одржавам да не голтам лекови сакам на природна база што да јадам така пијам
Исто имав и сеуште имам болки, само околу попокот поретко инаку другото се ме држи веќе 31г.н. Неколку пати го прашав докторот ми кажа дека ми се од кичмата сите симптоми.
Со првата брененост немав болки, грчево.. сега нез некако осеќам тежина, стегање де кај еден јајник де кај друг... како преладена... па кичма ниско ме боли исто...бев кај матичен ми кажав рече се. Е океу нормално е да ома се шири матка
Zdravo devojki Prvata bremenost ja pominav so konstantno gadenje i povrakanje , infuzii... Sega sum povtorno bremena na pocetok, no pocna gadenjeto pak Sto vi pomognalo vas protiv gadenje ?
Девојки имам транспортер на подарок, дали мислите дека можам да земам количка само со корпа па да го прикачам траснпортерот по потреба? Е сега како ќе знам дали ќе се фаќа транспортерот на количката или мора да биде од иста фирма? Некако цело време има време и еве 26та недела дојдов, ама најверојатно после новогодишните празници ќе пазарам.
Мислам дека треба да си одговараат транспортер со количка. Јас сега земав на макси кози, корпа со количка + транспортер кој се прикачува со посебни адаптери така што најдобро е или да го носите со вас при купување или да видите на која марка точен тип па да прашувате во тие продавници
Nisto apsolutno, prekina od 16 17 nedela do 27 28 i posle pak pocna teram 36 i nekoj den uste gadenje povrakanje macnini na nekoi im pomagal waya za refluks kako gel e okolu 30den vo aptekite go ima, mene uste tolku mi bese poloso od nego, gledam samo da ne sum gladna oti uste poloso mi e taka
Против гадење ништо освен чај од ѓумбир или нане. Има и едни капки со ѓумбир, не знам колку се смее од нив. А за киселини мене лично најмногу ми помагаа киселите краставички, сода бикарбона или јаболка. Од кога влегов во второто тромесечие некаде престанаа киселините. Мада пробувам да не јадам навечер и помали порции почесто.
Isto i mene taka i kicmata me boli...i se zamoruvam ako porabotam niz doma nesto kako kiznaj so da dum praela umorena i togas uste poke me zatega stomako i ko ke se prejadam isto...a so prvata bremenost nisto apsolutno nisto nemav do posledno odev na rabota...