Ја сум 17та аамо што почнав.. веќе од минатата нед почна да ми е тешко и да осеќам така затегање а дотогаш океу ми беше
Mene iskreno bolkite mi se od sanio pocetok... A podocna taka zateganje... Prva bremenost ti e ili vtora?
Јахаха не знам мила на времето за првото бебе родено во новата година нешто божем даваа ситно сега којзнае како е, секако се надевам ќе излезе меѓу празници @DaisyDream богами стварно е најпаметно пелени
Јас сум 26та осеќам затегање ми кажа гинекологот оти може сум измрзната. Инаку пиев чај од брусница ама не видов дека има хибискус внатре, може и од тоа грчеви имав. Иначе ми препорача гинекологот 2 пати у ден магнезиум за грчеви и во стомакот и во нозе.
Јас се уплашив оти ми се стврдна стомакот и ме болеше ама кога отидов ми рече бешиката ти е полна, си измрзнала чај од брусница да пиеш. Пиев неколку дена д маноза на вечер малце подобро ми е сега.
Na gakite imav malku kako kafeav iscedok prege a vaka na brisenje nemam niss. Sea ke odam drzavna ama me zacudi od sto mozi da e? 30 nedela trudna.
И кас така го псеќам како измрзната.... пијав сабајле мг од 250..ке пијам вечер уште еден... А за лај одврене навреме и кас пијам од брусница. Па нели викаат нај се препорачува тој
Ami ctg vo red, grlo vo red ne e skrateno sea za sea. Ne znam dali od sto pesacev denes poveke ama poke miruvanje mi rekoja i obavezno posle 1 nedela pak da se izmeri grloto. Ne sum znaela sukrvica moze vo 8 mesec da se pojavi.
Здраво, Дали бета хцг со вредност 160 е мала со оглед на тоа што ми касни 4 дена? На ден на “добивање” мерев и беше 10.
Штеди се мајка имаме време за шетање важно бебарки да се добри внатре. И јас не знаев дека може да се јави без причина, мирувај неделава до следна контрола
Taman e mene mi bese 27 vo 30 nedela fala bogu teram 36+3 samo odmaraj ne de navednuvaj ne kleci od se toa se namaluva i ne stoj dolgo vreme teze beba i dopolnitelno moze da se skrate mene preventivno mi dadoa utrogestan ama i pred toa go koristev radi prethoden spontan
Nisto ne mi dadoja, petok i taka sum kaj maticnata pa taa da mi izmeri povtorno. Ajde ke izdrzime nekako ama morav da pesacam poke i radi prosirenite veni ama mozi preterav.