Сабајле во 8 закажано, ми рекоа до 22 може јадење до полноќ течности. После тоа ништо ни јадење ни пиење до операција.
Камилицата предизвикува контракции и многу пати е поврзана со предвремен пораѓај, ова го пишува во многу студии. Не се натегаме, ова се факти кои ги пренесувам за да бидеме подобро информирани.
Ej daj ostajte veke so caevive. Ke sonuvam caevi Sekoj pisavte sto mislite, koj kako saka neka pravi. Jas imam drugarki kafe ne pijat ic, jas pijam po edno. Sekoj so svoite odluki. Nego 9ti mesec jakicko bilo zaso ne kazuvate. Spienje jok Mislam spijam ama se vrtam na 10 min, a na max 1 cas odam do toalet. Grbov mnogu me boli, ne mozam nikako da lezam. A stomakot pa koga se vrtam lele,lele I dvizenjata ne bebe sega poslabo gi cuvstvuvam, samo na edno mesto gore desno pod rebrata mrdka. Kako ste vie drugite 9ti mesec? Petok zdravje na prvo Ctg sum, ama spored moja intuicija ke teram bar 39ta jas, ko so sum ogromna, da se trkalam bas jako
Eee ja i sea ne spijam, 1h e mn za neidenje u wc, ja samo so ke se izmocham, nazad vo krevet i po 10 min pak mi se moca. Mislam se sekjavam deka i so prvoto vaka mi beshe kraj na 7mi mesec, vo wc dremev na sholja, lap topot staven na korpata za vesh i gledav film, ne mi se isplakjashe da si legnam hahahahahaha. Kaj kogo imas prvo ctg ili na upatot ne pishuva?
Ја доктор прашав кој чај смеам да го пијам кој не ( пиев многу кафе и сега гледам да сум со две дневно, и коа ќе ми се пие кафе пијам чај ) ми рече " Кој сакаш можеш да го пиеш, само да не претеруваш бидејќи има и чаеви кој содржат кофеин " и низ смеа ми рече да престанам чичко гугл да го прашувам Го жалам со мене само некој глупости го прашувам .
Znaci jas sum sprotivno od vas legnuvam 10 11 stanuvam 7 od so moram deka mazot stava na rabota ama pak si prodolzuvam do 8ines so spienje i bez dremka od minimun 1 saat ne mi mine denot nemozam mi se spie mi se place se nadevam ke pomine ka ce dojde beba oti nezz kako ke funkcioniram inaku ne ja osekam samo ka sum izmorena citaj ka ne su prespala i sum se vozela po gosti natamu navamu ama trae den toa sega momentalno mi se pika negde gore so dupot kade si na ctg drzavna ili cair i znais li kako ode redot prvo ctg pa pregled ili kako? I ja su petok da znam otpilika da ne bidsm izgubena @KikiKviki inaku za ctg treba od 37 ama kaj nekoi pocnuva porano vajda dr kako ke vide jas treba se porano ama mi se predomisli dr rece nemalo potreba tocno 37 na prvo ctg
И јас сум си спанка ми се дремка цело време ама одење до вц по 7 8 пати во ноќ и вртење во кревет ме убиваат начисто. Бебко којзнае како е извртен вчера јас не знам што пробуваше да направи нозете му беа низ цел стомак па на папок тегнеше па дупе под града (не е ваљда глава да се изврте цел зошто ќе се степаме на крај таман е наместен) За цтг мене едно во систина ми направија во 32ра на гак ми рекоа од 35та а систина од 36та прво е цтг па после ехо прават. Кај мене немаше уште потреба за вагинално па само абдоминално беше сега следно ќе видиме според ситуацијата сигурно прегледуваат.
Ме интересира дали се тушираш после ставање на гелот или така го оставаш? Ме збуни на амбалажата мислам пишување да се измие по употреба.