Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Нормално е да имаме отоци, и пред бременост отекувавме на топло, не па сега. Само секад се наоѓа некој паметен да ти каже дека имаш нешто. Ни скриен шеќер ни бутур ни е, дома треба да си седиме :)

А тоа секирации и плачења пред преглед очекувано, што хормони што карактер. Докторката му вика на сопругот ќе си плаче за нешта за кои не плачела претходно, а он за греотичка вика, се навикнав дека плаче, само да не е заради мене, тоа се грижам... (а никад не е заради него :) од онака е :)

На <3 pleza4e <3, Eli23, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ма не нозе да ми отекуваат еј чудо ми горат мислам ми се вришти дури мм ми вика лелеее ама си отеклааа и ми се смее јас у ќош од срам :$
    А у бутови едно три кила ги имам качено сигорно што сабајле најголемите хеланки ги купив и на сред задник ми се извлекоа линии ужас|(

На okcenzi, <3 pleza4e <3, eatpraylove90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ја па хеланки некако неможам да носам сега, ме стега ластикот баш на пола стомак.

4. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    nema nikoj duso ni kaj mene ni kaj mas mi eve vo ponedelnik odam na GAK kaj dr.nikolvska mislam deka taka mi zakaza maticnata i krano bi bilo proverka preku plodova voda, mene mi e toa kako dr. Organciski ne go videl toj pokacen parametar ne mi se jasni ovie doktorite ne sakam da panicam no srceto mi place ve guskam

5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ете така ноќеска си читав цела ноќ сите можни теми и бебиња и се прелистав хаха дури и диети читав хаха од пусто жешкооооо а климата на лошо место ни е во салонот над креветот и несакам да се здрвам па накај 7 земав ја уклучив на најако и ја отворив вратата од спалната колку толку да иде малкууу свежо ама џабе.... Ни 1 саат не сум спиена уффф шо убаво свежо си беше пред некоја недела...а сега како ќе не биде јас од вчера полни 6мес до октомври леле леле:sweat: плодовава вода мислам клуч ми е зовриена;(

На Pcelka94 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  6. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    jas go imam istiot problem so otoci ;( i postojano lezam so krenati noze zatoa sto nemozam da se dvizam duri se plasam strasno izgledaat od kolenata nadolu :( mi rekoa po 3/4 l voda na den...veke vlegov vo 9ti pa izgleda ke si go presedam mesecov doma dodeka ne odluci bebusko da iskoci :D

На Eli23 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @juli rak Во право е @<3 pleza4e <3
    Познавам една пријателка која студираше за тоа и вели тој тест е џабе давање пари ама скоро сите трудници ќе го направат, овие наши доктори се паничари и да не е така само ќе те исплашат на 100 жени 1 тест е точен. Ама тоа е мора да го направме бидејќи кога ќе ни кажат такво нешто одма ни е шубе ако не го направиме. Пред се немој да се нервираш мисли само позитиво се ќе биди во ред и кај тебе и кај мене и кај сите други мешиња. Ете јас си дадов таква утеха и надеж :hug:

На mdenkov, awl и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  8. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Ajde ajde nema potreba od grizi, k vidis se ke bide vo red so bebenceto ;) inaku primetiv deka samo eden den sme razlika vo terminot za poragjaj :) a i koga te citam vaka kako sama da sum go pishuvala istoto :) inaku jas sekogash pred kontrola se shtrekam lele kako ke e ,dali ke bide se vo red so bebushko i taka ;)

На kristina.k и Eli23 им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    За да си обезбедиш мир ТИ и да си ја тераш бременоста како треба ти советувам да напавиш амниоцитеза.
    Нит е страшно нит е болно.
    Бесплатно е т.е. се плаќа минимална сума.
    Резултатите се готови за две недели (ако правиш целосен карио тип) или за 4 дена (ако правиш тестирање само за 4 синдроми-Даун, ЕдвАрд и уште два не се сеќавам кои беа).
    Толку е медицината напред отидена што скоро и да нема ризик од амниото...го прават стручњаци во ГАК.

На lina-kalina и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас тек ќе влезам во 7, стварно се страшни кога ги гледаш одозгоре, и јас сум приметила. Јас па си одам на работа и никој не ме пушта да си одам порано :sweat: чекаат министеров да прогласел забрана ради жештиниве :@

11. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Точно таκа е, мене доκтоρκата κога тρебаше да пρавам пρисκа ми κажа го пρавиме демеκ за сеκој случај сите тρудници го пρавеле виκам сигуρен ли е тој тест? Ми ρече не, пρисκата е 90% сигуρна, амниоцинтезата 99%, и ρече ниκој неможе да ти гаρантиρа затоа што има случаи κаде што ρезлтатите биле лоши а бебињата исκочиле супеρ, исто таκа има случаеви κаде што тестовите биле супеρ, оρганите супеρ, а детето да има ментална ρетаρдација. Таκа да тоа неможе со сигуρност ниκој да ни го κаже.
    Само позитивни мисли и веρба во бога, зошто аκо се потρесуваме за сеκое испитување тешκо нас... знам деκа не е лесно ама и доκтоρиве не ρазмислуваат пρед да те извадат од памет, мене пρво ми ρеκоа деκа е вонматеρично, па ме пρаќаше хцг хоρмон испитував па испадна поκасно се зачнало, па ми забρани се живо и диво пρвите тρи месеци, фала богу се си исκочи супеρ, пρисκата и сκρининзите беа добρи, па ме исплаши деκа имало водена циста во главата, па му се изгуби, ноρмално било бебето од вода се стваρало затоа се појавувале тие цисти, аκо се неρвиρав за сеκоја ситница до сега сρцев удаρ ќе добиев, зошто тие не мислат пρед да κажат нешто, и κога одам на дρуг доκтоρ на κонтρола се ρаспρава со мене зошто не ме водела матичната по последна менстρуација, па моρа се по ρед да им ρасκажувам иначе κујзна што ќе ми измислат. Фала богу баρем ниκаκви маκи не видов во однос на мачнини и таκви ρаботи :) и бебето си ρасте κаκо што тρеба, а деκа доκтоρите знаат да те испаничат беспотρебно-знаат.

На Bond Girl, Bebulleee и referentka им се допаѓа ова.
  12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812
    Од вчера влезе во 6ти месец? Не ти е терминот пред мене мислам на 3.11 ? Од која до која недела е 6тиот месец?

13. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Од 22-26 е 6 месец, од 27-31 е 7 месец, има табели ставивме неκолκу стρаници наназад, симнете си ги

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Влегов во 7ми полна 24 нед со полни 6мес сега го трошам 7миот инаку за терминот ми рече крајот на октомври до 3.11 најдоцна затоа тој термин ми е пишан .ама тоа не се знае никогаш ептен точно јас на пример требало на 1јули да се родам најдоцна ама на 12 дури сум излегла :)

15. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Сρцκа неможеш да влезеш во 7 месец со 24 недела :) јас сум 7 месец 29 недела сум :) сте помешале математиκите нешто :) дуρи и 10 месеци да ги ρачунаш паκ неможе да ти исκочи таκа. :)
    Имаш уште 4 полни месеци да ги поминеш до 3.11

На Kiflicka05, MilaP и Eli23 им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.969
    Допаѓања:
    77.666
    Idni mamicki mn e ubava kolickava, vidov pred nekoj den za nekoja slicna vakva komentiravte, ja nacekav na facebook pa da ja spodelam so vas :)

https://m.facebook.com/RECARO.MK

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Мешиња се вратив од преглед, на жешково само јас и мм бевме во ординација. Бебуш е добро, органите се во ред, малку ми се измеша со тие мерките се одговара на 21 недела и некој ден, и главче и меше, а ноџињата за 23 недела, ама вика докторот тоа е ген ќе биде високо бебе. На сличето ми е како вонземјанче во лиценцето. :DИнаку ме искара сестрата многу сум попраена +8 кг ама тоа е, ќе почнам да пазам повеќе.

На Bond Girl, Fatalnata, mdenkov и 5 други им се допаѓа ова.
  18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка шо знам секој различно ми кажува не е битно кој мес па на крај :D важно 24+3 сум :)

19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Супер штом бебчето е добро...и јас сум 24+3 нед и сум 10кг поправена и ме караше...и ми рече кога ќе се видиме за 1мес на 4.08 да не си ниту 1кг ,вој месец јули мораш да стагнираш секако август и септември ќе ставиш нагло уште 10 :o :sweat: и сега што да правам?па преку ден не ми се јаде толку...ама навечер:( па добро бе ние жени што имаат по 90-95 и повеќе и остануваат трудни шо да не ги колат?како тие со над 120кг одат раѓат и се е ок?:^) Кога ќе си се породиме ќе пазиме..сега сакам да уживам во чоколадо,сладолед,и мојот лош пророк во бременоста кој е многу штетен и лош ама го обожаваам МАЈОНЕЗ :wasntme: со патлиџанче и сиренце во комбинација мммм и целулит имам сега од тој мајонез немоожам без тоа зло:worried: Ама си се знам кога ќе се породам ќе направам тема и ќе бидам дежурен мотиватор 8) и ќе ослабемее здраво и брзо:smirk::muscle:

На eatpraylove90, Bond Girl, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    И јас се чудам како да пазам и на што да пазам. :D А и не мислам дека можеме да контролираме, па дури ни кило да не се стави цел месец, ама мора да си кажат тие.

А што мислите за ова со мерките, не е лошо ако толку повеќе кажуваат нозете? Не знам што да мислам, а инаку е 450 гр. и е со главчето долу.