Види барем на пола доза намали? Мене матичната ми кажа 3х250 да земам ама после тоа бев кај Панчевски и ми рече не бре што ќе ти толку 300мг навечер пред спиење е сосема доволно и некако навистина сум си ок освен кога ќе постојам, поодам па ме фаќаат менструални болки ама со лежење смируваат. Не знам вие како се осеќате ама мене веќе ме мава возбуда на најјако мислам кога ќе сфатам дека е моментот да тргнам во болница ќе биде чиста паника ама за сега ме држи позитива
@Kikikikiri0405 Ne da me mava vozbuda, kako ne znam so pravam vekje Inaku jas po 500mg pijam, niso ne mi spomna za prekinuvanje. Se tesam deka pomaga so stvrdnuvanjava pa i ne mi se prekinuva. Petok ke prasam.
Dodeka odev na rabota mi bese taman so pomalku me bolese plus energija 0 od ka ce si dojdam doma, veke 2ra nedela su doma ama izumiv da namalam naka po navika si piev ke probam so 1-2 deneaka i utre petok ke prasam, inaku ja edvaj cekam da ispadne ama ka so celo vreme spijam ubavo mi e vaka neka posede nego kolku e pametno da si ja zemam torbicata za vo petok od kaj da znam nimi da me ostavat vo bolnica sig ke su carski deka e karlicno pa soprugot da ne se vraka ke bidam 37 inaku poise paniki i vozbuda go mavat soprugot uste od swga mu kazav da ne mi prave stresovi ako go razbudam srede nok ili go viknam od rabota
Хахах па стави ја за секој случај ама мислам дека царски ако нема некоја индикација пред 38ма нема да биде. Алал да ти е со маж ти, мојов е сеуште ладен шприцер. Јас паника да се чисти тој ми вика е имаме време де не се породи веќе Само тој момент го чекам ако се деси во сред ноќ да го разбудам станувај пукна водењакот кога ќе фати да се мава по вратите во пижама ќе тргне 100% Јас сега сакам да си купам некоја облека за себе кога ќе излеземе од болница барем 1 парталче ново за мене да имам ја пројдов бременоста во хеланка,патика и дуксери од мм а сакам фустан плетен и чизмички да ми донесе тогаш здравје. Вие нешто си испланиравте за тоа?
Da. Jas eden pleten dolg fustan na rigi i cizmicki,i kaputot ke recam da mi go donese poso vo montka setam celo vreme. Samo da gi spakuvam poso nema da se snajde so da zeme togas sam Sminki si staviv uste sega, pudra maskara u rumenilo vo stik poprakticno, epten da ne sum baba roga Inaku moze i nemase novo da kupam za od bolnica, ke si zemev neso od lani ama se e malo , babacko sum Inaku i jas vo helanka struzanka edna ista, peri susi. Zemav i farmerki trudnicki ama veke 6-7 mesec mi se smalija vo butkive, a jas 36ka ambiciozno si gi kupiv
После летните фустани што си дадов 100еур надежна дека ќе шетам и ги носев по дома реков зимско не купувам ништо ххаха Од каде зема таков сакам и јас и после да си го носам? Да капутот ќе ме собере и мене мислам откопчан. Може некоја шминка да ставам
Od Zara, nisto spektakularno, ne e mnogu debel, ama ubav mek materijal, so likra mnogu, pogolem broj si zemav ama i posle ke go nosam so kais taman.
Јас со првото искочив по влечки зошто маж ми ги заборави сандалите. Преубава бев Шминки тогаш не понесов. Сега спакував и пудра да видам дали ќе успеам да искочам како човек. Купив труднички хулахопки од сара фешн,и спакував долг плетен фустан. Му кажав се во кола да стави,да не испадне по чорапи во Декември да шетам
Аа моја грешкаа, не го знам јас тој доктор ве разбирам со сопругот, и ние сме исти, кога кај некој доктор имаш доверба, не ти се менува. И ние така се "заљубуваме" во доктори со лесно мила, ајде ситно броиш
Тебе фустанот од каде ти е? Ајј јас мислев обични хулахопки да купам ама може попаметно со такви да не ме стискаат. Ти остај си во кола сè,на маживе не може да им се верува за фини ствари Фала @DaisyDream да и јас сакав нешто вакво поширочко Шминка ќе земам нешто а дали ќе ставам ќе видиме ептен сум човек што не се шминка освен за свадби @Cherry blossom89 фала @Besbes24 има во категорија бебе тема најдобри пелени, колку што прочитав ги фалат и 2те јас земав бејбилав за старт да пробаме.
Да, неправилни... ме болеше саат време, па полежав малку и сега ништо... не знам дали ќе знам да препознаам Јас си спаковав за излез од болница кончан комплет џемпер со панталони, кремаст и малку шминка ако ми е до тоа
Препорачајте доктор од Гак за прв скрининг. Ако може препорачајте некој што се детално и убаво објаснува.
Јас од H&M го земав. Сличен како на Дејзи е. За хулахопки поубаво овие ,да идат сепак над стомак. И со царски и природно да си,покомотни се да не те стискаат непотребно. Апсолутно не може да им се верува. Јас со епизиотомија ,втор ден ме пуштаат со болки океј сум,он возбуден со транспортер во рака никако на сандалите не му текнало... Што ти значи да си маЖ тешкотија
Ми се свиѓа дека си планирате шминки за искачање од болница Јас и онака не се шминкам, ама од болница со првото дете излегов со комплетно испукани капилари на очите, и да сакав да се шминкам немаше да можам да се нашминкам За во болница освен полнач за телефонот, мислам дека ништо друго не би земала со мене за периодот до пораѓај, а за после пораѓај сакам еден ранец како за пикник, со триста глупости за јадење. Од првото искуство во Чаир, ништо друго не ми треба. За алишта за искачање и за мене и за бебе може да му спремам на маж ми, ама не дека некој ќе ме види сред зима со јакни и кебиња покриени.
Остај не сега да си сањаме на убави работи мада јас ако не најдам за да порачам достава дома сигурно нема да одам да купам во продавница со болкиве ама така убаво е да си мислам дека конечно после 9месеци пижама и пунџа што нема видено чешал ќе си се средам и сликнам со бебето и маже
@DaisyDream jas gotova bev da spakuvan dolg dzemper kako tunika da mi donese soprugot ama me mace imam saatipol 2 do doma od cair i sega ako trreba da doam kako? i na kraj trudnicki farmerki i kosula pa ke vidime
Не знам дали е само до мене го галам мешко и ме шутна таму кај што го погалив и викам уште малце и сега плачам пошто уште малце и ке излезе и нема да му е топло и убаво и нема да биде заштитен во меше и ова е заебана ствар