Prvite meseci sakame sto pobrzo da pominat denovite sega pa da trae podolgo bremenosta. Hormonite sigurno 300 na sat ni rabotat hahha.
Mislam i mene nema da mi e do sminka i doteruvanje, ama so vika Fenix, da si prajme film i ubavo na dusava bar Jas pa edvaj cekam da izleze i do mene da go gledam Vaka poveke go mislam vnatre kako e, pa dali mrda, dali e dobro i slicno Baska grbov me boli, i kicma me boli, ni mozam da lezam, ni da sedam. Inaku denes koga stanuvam od kauc, imam cuvstvo kako bebevo od dole da ke padne, ne znam kako da opisam Dali se blizi poragjaj ili e normalno, koj znae. Vise ne znam so e normalno.
Vo cair ke se poragas? Super Ako si se predomislila znam na pocetokot razmisluvase za vo kavadareckata bolnica...
Da sakav kavadarci deka sum od tuka i da ne se maltretiram ni jas ni soprugot ama nekako samo losi raboti slusam i baska deka sig ke su carski a tuka nema aniateziolog poarno Cair, nemam so nikoj dogovoreno koj i da mi se padne samo da e se vo red.
Hhaha da znaes deka ne si sama I jas pred mesec dena bev bolna pa sekoj den mu pisuvav na Dr sirotiot stalno mi odgovarase na poraki I koga otidov mi vika gotovo ozdrave li? Do koga po 3 dena pak jas pak bolna ama sekoja mu cest. Jas ke moram carski da bidam posto ova mi e treta bremenost I prerhodnite 2 sum carski. So lesno mila
Кога требаше да раѓам првиот пат, како си имав замислено во глава дека ќе излезам како кралица, средена, нашминкана. Кога се породив (во ковидот штотуку букнат) со болки ненормални во кукови, едвај чекав дома да си идам. Ме болеше епизиотомијата, матката, све живо, не можев цела ноќ око да склопам (кога менувам кревет така ми се дешава) Излегов во тренерки и патики со репче не мрднато два дена, како бездомник. Се надевам сега бар ќе имам сила да се средам малце
Wow многу пријатно ме изненади живо и здраво нека е синчето Имаше ли контракции или само водењакот ти пукна? јас од денес сум 36та и се молам да догурам до 38ма барем, уште не сум скроз спремна @Frost1 честитки и вам Живи и здрави да сте
Здраво правев брисеви на институт ми искочија негативни, во пролече исто. Сега правев еден брис од вагина не сите четири бидејќи така ми зема матичната. Ми искочи чист, а јас имам жолт исцедок и чешање. Не знам што да правам веќе. Некоја со слично искуство . И дали на тој еден брис во Авицена би покажал било каква бактерија? Фала
Ako se poslednite brisevi taka gi zemaat. T.e. dva mi zema mene. Eden od vagina (i toa bez spekulum go zema), i eden perianalno (toj za streptokoka)
Oh ne znam, togas 4 stapcinja nosev jas. Mislam dva od vagina, eden cervix, eden za chlamydia. Neka pisat drugive.
Јас пред 2 недели носев 4ри ми искочија нег во Пролече но матичнава сумњаше па ми зема еден од вагина и сега во Авицена искочи негативен
Ima nekoja majka budna da mi odgovori? Poradi jaki bolki vo zeludnikot se napiv spasmex, za sreka mi pominaa. Da ne mu steti ness na bebeto?
Zdravo, probaj so krekeri, bademi, kisela voda, zeleno jabolko. Gledaj da ne si gladna vo tekot na denot. Apcinja antimetil, jas nakraj zavrshiv so Zitron tableti, gadenjeto i povrakjanjeto samo od toa mi se zapirase.
Не ставам ништо а пиев пробиотик што не влијае на брисот мислам. Влијае само антибиотикот и вагиналетите. Ова од лаб го кажуваат