Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Јас со првото го прекинав магнезиумот во 36та,се породив дури 42 недела. Не дека нешто смени тоа.
    Сега сеуште го пијам зошто се' ме боли и мислам дека полошо ќе ми биде без него. Ќе се распаднам:D

На mellow, Fenix05 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  2. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Epa i ja, se tesam neso pomaga deka i mi e sube da go prekinam. Kaj ke se poragjas?

Lele 42ra pobudaluvacka. Mozam da zamislam vo soba prvo vleguva stomakot , pa ides ti :D
    Sega mi e tesko ne pa za 5-6 nedeli:o

На Kikikikiri0405, KikiKviki и Мариаа. им се допаѓа ова.
  3. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    :rofl::rofl:
    Jaс само што влегов во 42ра му реков на докторот пораѓај ме како знаеш зошто не си одам од тука со полиција ќе ме вадите:rofl:
    Не сакаше да ме прави царски зошто бев веќе отворена и процесот беше почнат ,ама многу бавно. Истеравме природно до крај,ама еве сега второво е веќе карлично и нема бегање од царски.

Во Чаир ќе се пораѓам пак.

На Maja92@, DaisyDream, mellow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    9.638
    Царски ќе бидеш?
    Што им значат редовни движења (facepalm)? Јас не ги бројам по 10 на 1ч мислам ќе полудам така ...
    И вака сум помрдната додека чекам контрола во среда не знам што веќе да мислам (waiting)
    Жими се од една страна ми е страв од друга си викам камо среќа да ми каже докторов ааа ти си за останување веќе вадиме серклаж и трга,се потресувам веќе дали му е ок внатре кога ќе се смири вака од време на време. Многу сакам да си пешачам ама после 10мин ме маваат такви менструални болки што ми се стужува душава....

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Prirodno bi sakala ako moze. Svrteno e so glava nadole e. Inaku ne mi rece da brojam, tuku da cuvstvuvam redovni dvizenja. Do vcera rasturase so mrdanje (normalno ne postojano), se nadevam ke prodolzi zaso i jas ke se mrdnam inace :?: Osekjam denovive ke mavam mnogu blago i sok od portokal samo da go razmrduvam :D

Inaku i jas dole osekjam nekoi bolki povremeno, ama ne me gledaa vaginalno. Na momenti ke me strekne ke ofnam, edna sekunda i tolku. Zaboraviv i da spomnam na doktorov. Abe izduvana do daska sum.

На Maja92@, Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    9.638
    Сите исти сме кога одиме таму изгледа.... мм секогаш вика ти скроз се губиш кога одиш на доктор и не збориш а овде мене 3000прашања ми поставуваш за детето :^)
    Затоа список спремив :D
    Јас прво тоа ќе си кажам после цтг за менструалните, нека си види докторов ако се враќам дома бар душава да ми се смири.

Инаку и ладно млеко помага за размрдување :D:D:D

На Kikikikiri0405 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  7. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.029
    Немај гајле јас ја имав и уште ја имам проклетата пиев сумамед и вагиналетки ставав и на брисот уште е тука сега пијам друг вид апчичи не се оптеретувај психички не би ги препишале да се штетни

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    1.470
    А дали треба да се внимава со исхрана или што друго ?
    секој пат си проверуваш брисеви? :x:x:sweat:

9. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    1.815
    Od denes sum na strogo miruvanje. @Fenix05 i @Isabel mislam deka bea so skrateno grlo, ako moze da mi kazete iskustva. Celo vreme lezite, dali pr vadenje pajnci od masina ili nekogas spremanje za jadenje polesno moze? Nekoi lesni raboti niz doma, za izl tolku bese setanjeto. Kako da lezam so pernica pod gaz ili? Inace mi dade ferona da pijam ama i elova koi ne gi sfativ bas za so se?

На meri24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    9.638
    Зависно како е ситуација кај тебе. Јас до поставување серклаж и 5 недели после тоа бев на строго лежење ама доста рано ми го открија па бев преплашена. Одев само до тоалет, јадев легната во кревет од страв, садови машина чистење беа обврски на сопругот. Многу ретко знаев да измијам 2 3 тањири но макс на нога си гледав на саат да е 10мин во ден, машина клекни стани наведни се никако! Ферона се убави за грлото јас ги пиев до 33та ако добро памтам после веќе кога ми рекоа се е ок решив барем нив да ги скратам. Тие елова не знам за што се да не се за контракции?
    Гледај ако е омекнато веќе и отворено од некоја страна лежи барем до 34та недела строго. Лежење над перница веќе во овие недели не знам колку ќе можеш а да имаш воздух и да не ти тежи мешко, јас строго со перница лежев 3 недели до серклаж само кога бебето беше со глава доле скроз за излегување во 18та недела после си поставував по 1ч дневно така а 90% од времето лежев на страна со перница меѓу бутови..мора да издржиш, лежи сега ти ако не се лажам и некоја сукрвица појави, што рекоа докторите? Важно да не стоиш да го влече гравитација бебето кон грлото да го скрати и отвори пред време

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    1.815
    Ami za sukrvicata niss ne rece maticnata, grlo denes izmeri 30 bese rece ne e strasno ama skrateno e pa barem do 34 da stigneme ako mozeme so lezenje. Inekcii za zreenje rece sea za sea ne planiram. Ami od tolku upati i recepti bas i ne zapamtiv elovata za sto tocno a citam na net do 2 tromesecie se piele. Pa nekoja clenka ako ima iskustvo neka mi pise.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    Жени последна менструација на 13.11, денес бета 320 таман е?

На 5678m, *Amethyst*, Besbes24 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Супер е.
    Честитки!

Те памтам уште од првата бременост,се дружевме.
    Поблиску бевме со термини тогаш:)
    Со лесно до крај:l:

На mellow и flower55555 им се допаѓа ова.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    Фалаа :hug:
    Даа, вистина блиску бевме :inlove:
    Со лесно и на тебе, гледам уште малку ви остана :l::l:

На *Amethyst* и Мариаа. им се допаѓа ова.
  15. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    Која недела си?
    30 мм скратено?
    Јас предходната бременост со 30мм истерав до крај.

На Fenix05 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  16. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Koja nedela si? 30mm voopsto ne e strasna dolzina duri i ok e. Bas sega gledav na moive rezultati, 24 nedela sum bila togas so 32mm dolzina na cerviks, niso ne mi rekoa da lezam da ne mrdam. Ova na klinika na GAK i toa odev na kontroli celo vreme tamu nikoj ne rece niso za cerviksot, niti pa za zreenje. Imase dobra postelka i dovolna kolicina plodova voda i teram eve 37ma denes.
    Sovet otidi do GAK neka te vidat. Da ne lezis badijala.

На *Amethyst* и Fenix05 им се допаѓа ова.
  17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    1.815
    31 sum, bev Gak prvo tamu vo ponedelnikot me vidoa i tamu istoto mi rekoja lezenje pa po potreba inekcii za zreenje ama maticnata denes rece ne bi dala inekcii taa.

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    1.815
    31 nedela teram. Ne bilo demek strasno ama da se stigne do 34 barem. Mene mi e poveke za nekoi domasni obvrski sami sme so mazot ama i toj na rabota. Barem 1 jadenje da napravam dr neka ostane na nego.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    958
    Честиткиии Колумна, нека е живо и здраво синчето, голем и убав де

20. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    9.638
    Се друго е ок? Немаш отварање омекнување? Мислев си доста помала недела.. да не е најидеална должина ама за 31ва не е толку страшно 30мм. Гледај голем дел да го лежиш а припремите да ти се кратко на нога. Јас знам стол да си ставам во кујна па сецкање мешање ручек си седам па легнувам после измеѓу. Пази само да не клекнуваш скроз

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.