Кај мене благи менструални болки скоро цел ден, почнаа по малку и во кичма.. но не се интензивни, се смирува кога ке прилегнам... преку ден сум доста активна, шетам, работам по дома и готвам... Утре сабајле на цтг... 38+5 сум... броиме ситнооо
Oo ti si mnogu sitno i Maria mislam tuka nekade so tebe e. Cekame da ni pises togas ubava vest Nego zenski ako ima nekoj sovet sto da pravam. 32-33 ned imav Gardnernela bakterija. Mi dadoa 2 kutii Makmiror vaginaleti, posle edna nedela od zavrsena terpija, 35ta nedela brisevi vo Prolece odnesov negativni. E sega sum 37 ned i pak nekoj belicast sekret malce imam. Kolku sto mozam da zabelezam nema miris, ama strav mi e u pm. Da odam pak na brisevi li ili da ne se furam vo glavava. Valjda tocni gi pravat.
Водено со бело во средина како полугусто? Ако е така е нормален секрет во бременост го имам доста долго 100пати проверено под спекулум финално во 34+4 правев целосни брисеви од страв да не е бактерија се е чисто. Веќе се зголемува секретот при крајот, припреми за пораѓај.
Sekretot e normalen vo tret trimestat i osobeno pri kraj da e mn obilen. Ako tolku ti e shube, napravi iodnesi go na klinika, ili pak na privatno ( ne znam samo kolku se plakja privatno) Ako e cist, mene za tolku obilen sekret vo bremenost mi ima davano poliginaks matichnata, ili probiotski vaginaleti
Памтам ,и скоро те прочитав овде дека си при крај,ама никако да дојде крајот изгледа)) Ајде ќе биде,убави денови се пред нас,ќе си се олесниш
Од среда официјално 37ма, контракции од оние лажните и скоро безболни веќе почнав да ги осеќам. Некако се благо менструални, и во кичма исто. Утре сум на детален преглед во болница кај што треба да ми извадат и картон дека таму ке се породувам. Претпоставувам ке ми кажат и дали сум отворена, дали ми е спуштено грлото. И да не кажат ке си прашам Си набавив и урми па ке јадам по цели денови Едвај чекам значи, не оти ми е мачна бременоста (што и не ми е) ама оти веќе досадно ми е да чекам
Denes ctg mirno, od utre 39ta nedela... mi veli doktorka nema da e skoro, mi se smaci veke imam osekaj deka ke go nosam preku termin, a se se nadevav ke bide poskoro se trkalam veke ohrabrete me inace, kako sto pominuvaat nedelive se plasam za plodovata voda, za papocnata vrvca...
Мајки нормално ли е да се стресирам за 2 скрининг.. нз оти вака ми е еднаш сум арна еднаш се напнам и страв осеќам како ќе е што ќе е ... па дај боже да е океу ... филмови триста... 16 +2 недела бев на преглед океу задоволна , сега ми закажа 21 недела.. мн ми е чекање сега па и празниците дур минат...
Добро утро и од мене Закажан царски во петок,бебе ми е со глава во ребра извртена скроз. Одвај чекам да ја запознаам Деновиве ќе се потрудам да сум максимално опуштена,ако успеам де
И јас бев како тебе и си отидов на преглед после две недели само за да си бидам мирна. Од 19недела почнав да го осеќам бебуш и сега сум посмирена. Така да, да си одиш ич да не бидеш под стрес.
Колку чаши дневно може да се пие чај од брусница? неможам никаде да најдам, само неможам да купам суви брусници и да варам бидејќи одам и на работа, па барам некој друг чај од брусница барем да пијам за бактериите?
Прашај го гинекологот за џонсон таблетите од брусница тие се концентрат мислам чисти, јас еднаш мојата кога ја прашав ми рече тоа ти е исто само место 2л да пиеш чај пиеш апче ама фала богу не ми требаа да ги пијам па не почнав. Јас сум од типот и на ладно дува па цела бременост ја читав секоја состојка пред да ја земам затоа ако ти е за инфекција прашај си дали смеееш тие. Ако ти е за настинка ваљда 2 3 чаши смее? Ама да си најсигурна прашај си доктор. Или вари по 1л навечер па чувај во термос
So da te ohrabram, ako ne mrdne 2 saati i ja odma vo film vlagam Mene mazevo me hrabri za toa, mi vika, za poragjaj i toa se ke si bide dobro, normalno, ne ni razmisluvam za toa. On e fufki za momentot odposle kako ke cuvame bebe koga ne znaeme. More nema skolo za toa vikam, ke se snaogjas Se ke so bide ok, ako nesto ni padne tesko na dusickava ke se istreseme tuka i kako novi Inace Gospod znae koga ke izleze...na drugarka moja vo 38ma i rekoa aaaa rano ti e, za ona utredenta vecer da se porodi @Konstrakta ne e obilen, bas malce e, kako sto vika @Fenix05 voden i malce belicasto vo sredina. Ne idam, vise mi se smaci i mene. Kako im e ubavo na tie sto ne mislat i poima nemaat sto e sto
Девојки знам некаде зборевте за добар градник за доење од кој сте најзадоволни? Нбб е ужас како да немам ништо на мене ни држи ни личи убаво со дињиве, тоа ти е кога цел живот си без гради и сега ти се познаваат на сè. Сакам да е некој мек лесен за местење бебе на града ама и барем да личи дека имам нешто на мене.
Леле ќе те чекам за исповед и како си прошла јас со уплав за царски добро ќе ми дојде нечие искуство. Ако не реши господинот да се намести со главата удолу. Со лесно мајка