Mami koi vi se maticni ginekolozi i kako ste zadovolni od niv? Barate li mislenje i od drug doktor? Pozdrav i so lesno neka ni e na toplovo
Не се секирај за нозете и на една моја другарка бебчето и беше така исто женско еве 2год си има кукличе и вистина височко си е за 2год на таткои е тој е 195,тоа е гени,радувај се па ти на твојата маникенкичка ќе е
@mama89 манекенче се зачудив не сме многу високи во семејството, а и мм е 180 и нешто, не е претерано висок. Се надевам во ред ќе е и дека се од прилика тие мерки. Фала ти.
Уживај малку леле вистина ние жениве посебно сега трудни се се грижиме паничиме ...страшни сме само позитивни мисли и позитивни работи ќе ни се случуваат
@kristina.k me nasmea so sslikickata i moevo na poslednoto kako kostur mi izgleda vo lice mm koga go vide vednas iskomentira a ja sum velam gazeto da i go jades sega na 4d eho poubavo ek se vide
Mamicki ic da ne mu se sekirate za kilogramite,kako dosle taka posle.Jas vo sinceto se popraviv mnogu +25kg i za 1 god jas si dojdov na starite kilogrami sto gi imav pred da os5tanam bremena.Si vnimavav sto jadam blago i gazirano nikako i si se vrativ ama od sto ne vezbav mnogu osven na orbitrek mi ostana malku mesence . E sega pak sum si bremena i ic ne mi gajle dali sum se popravila ili ne,17 nedela sum i do sega imam staveno 4kg..ne e mnogu ama pak mi vika doktorkata mnogu bile...gluposti i ic ne se zamaram vazno momata da mi e dobra i vo red a za kg ic ne mi e gajle.Taka da jadete si sto vi dusa saka i ic da ne se zamarate
Mamicki ic da ne mu se sekirate za kilogramite,kako dosle taka posle.Jas vo sinceto se popraviv mnogu +25kg i za 1 god jas si dojdov na starite kilogrami sto gi imav pred da ostanam bremena.Si vnimavav sto jadam blago i gazirano nikako i si se vrativ ama od sto ne vezbav mnogu osven na orbitrek mi ostana malku mesence . E sega pak sum si bremena i ic ne mi gajle dali sum se popravila ili ne,17 nedela sum i do sega imam staveno 4kg..ne e mnogu ama pak mi vika doktorkata mnogu bile...gluposti i ic ne se zamaram vazno momata da mi e dobra i vo red a za kg ic ne mi e gajle.Taka da jadete si sto vi dusa saka i ic da ne se zamarate
Коруновски ми е матичен гинеколог и се до последен преглед и цтг и брисеви тотално све правам кај него и сум преееееемногу задоволна исто и од замена сестрите што се тамо предобри се толку искрени и директни а од друг гин. не би побарала мислење никако
Јас овие што ги купив еееееептен се шират имаат ликра ненормална исто како ништо да не носам на мене и со низок струк се доле до колковите ама јас баксуз морам да извлечам некоја линија на средина позади хахаха
@Pcelka94 eве ме пак 3ч.15 си пуфкам си туфкам од жешко со едно ладно шише вода си го гушкам него место мм хаха се шекнав душа ми спие ама јас неможам а цело лето ееее
Мајонезот содржи живи јајца, број еден намирница што треба да се избегнува во бременост! Кога бев за приска во државна, имаше една трудница со второ, баш кажуваше за труење од мајонез што добила одвај живи останале со првото дете. И тоа во седми-осми месец, две недели во болница и прв ден од деветти со провокација ја породиле од страв да не има последици по детето. Не ми е целта да те исплашам, туку да ти кажам една гадна темна страна на мајонезот. Од тогаш, ни во продавница не го погледнувам! Второ, почетната и крајната килажа се важна работа. Двете бремености ги почнав со поголема килажа, и не мрднав погоре. Може, верувајте! Она јадење за двајца не е во ред, не се симнуваат баш лесно по пороѓај! Првите големите кг си одат, после оние крајните нема шанси. Башка сега е лето, најубав период за трдници! Има тоооолку многу овошје, зеленчук, сите видови млека, се е на дофат. Не мора воопшто да се јаде преработена храна. Знаете колку повеќе внимаваат на мене дека имам голема килажа? Јас на пр два пати правам скриен шеќер. Минимум два пати! Нон стоп ми се контролира притисок, нон стоп некој ме мери и ми врти глава. А пази, јас сум -8 кг откако сум останата бремена! Значи контрола невидена. Внимавајте за ваше добро, а уште повеќе за малечките, важно е.
Се лажете ако мислите дека по порагај одма во форма ке се врати телото.Преку доењето уште поише може да качите на килажа. Остануваат и стрии и сало и кожа спуштена.Треба дебело вежбање за да се доведе во ред.А со бебе тоа мн тешко иде.Без лутење трудници... Но ризикувате здравје а ризикувате и постпиридилна депресија да ве фати кога ке си ја видите линијата. Пак ке речам без лутење најдобронамерно ова ви кажувам.
Во право си @elena.mak се согласувам за се, ама јас првите месеци на квики и лимонада бев од мачнина и после ми се отвори апетит невиден и оваа килажа ми е во последните месеци ставено. Јас не ја осеќам искрено, надолу пантолони од претходно ме берат, и во лице сум иста. Едит - @joy1 какво лутење, сепак тука сме за совети и за мислење од другите, јас почитувам се од искуство што се кажува.
Прво , еднаш стекнати стрии нема лек за нив Второ, килажата се враќа ама мнооогу тешко.Ретки се тие природата што ги наградила после раѓање да немаат стрии и виснат стомак, за гради да не зборам.
Се согласувам со вас девојки, ама па од друга страна во голема мера имаат улога и гените. Јас во првите 2 месеци качив 5 кила, кој воопшто не се приметуваа, а не јадев многу, со мачнините дури јадев и помалку од претходно. Еве сега сум 26 недела со 75кг, претежно во стомак. Е сега мене ми е таква конструкцијата па имам и во бутови и во лице, сегде ми е поделено. Пак вика, јадам пола од она претходно што сум го јадела, ама по често. Едноставно имам и стрии и целулит и вишок килажа Имам другарки што и една година по пораѓај не успеале да се вратат на килажата. Знам што ме чека. Ама па, со оглед дека ќе бидам мајка, не се секирам сега толку за телото. Да не ме сфатите погрешно, внимавам што јадам, многу салати и овошје, ама не се лишувам ни од благо кога ќе ми се пријаде. Редовно мачкам и мрсни помади на стомачето. После пораѓај ќе се помачам малку повеќе со вежбање. Нормално дека ми е битно како ќе изгледам, ама побитно ми е се да е во ред со бебчето. И мислам сите идни мајки така размислуваат. Јас не ги оправдувам оние девојки што не сакаат да родат или да дојат за да не им се уништи телото. Мое мислење, не сакам некој да ме нападне.
Бебето е најбитно А за тоа што не сакаат да родат за да не се упропастат, мислам дека немаат развиен мајчински инстинкт Гените се пресудни. Колагенот што го содржи кожата не е иста количина кај сите па да се поистоветуваме едни со други. Стриите не се веќе грда работа, и нема пд што да се срамиме. Во бременост најбитно е да се јаде квалитетно. Јас се поправив 25 кг , родив здраво право бебе и не жалам за килажата. Ке се намали...ќе се потрудам
Мешиња, не ме траеше кожа и закажав кај Др. Владимир Поповски во Плодност. За второ мислење да видиме што ќе кажи тој утре сум во 10:20 кај него Што мислите добар е, на снами тој и ја следеше бременоста и е презадоволна од него, што мислите вие ?