Еејј супер, јас сум утре баш ќе пишам што ќе ми кажат, возбуда на најјако Ти закажаа ли царски или рано е?
petok sum 38 na pregled i ke baram da mi zakazat i maticnata mi rece nema potreba da me cekat do kraen termin na 05 januari mi e, mi rece do togas da sum doma pa zdravje ke vidime vozbuda i moja i na soprugot ama na beba definitno e na najjako mava sekade cudno mi e ko citav deka pred kraj se smiruvale
Здраво, пред малку ги земав резултативе а нема кој одма сега да ми ги прочита. Кај матичниот гинеколог сум дури во петок а сега не можам да ја добијам. Може ли некој ако знае да ги прочита да ми ги објасни? И онака сум под стрес заради други проблеми со бременоста па и овде кога видов позитив ми се слоши.
@Ena05 Imunologija malku sum zargjala, ama kako sto se sekjavam, visok titar-pozitiven IgG znaci deka nekogas si imala infekcija so odredeniot virus/bakterija, odnosno si prelezala. A IgM ako e visoko znaci vo momentot imas infekcija od toj virus/bakterija. Kaj tebe kako sto gledam IgM se dobri , a IgG ako e visoko mislam ne e problem, kako imunitet vakcina da imas protiv tie virusi. E super eve i @Mihaela123456 mi potvrdi, da ne treskam @Kikikikiri0405 fala na info, ke go prekinam i jas Mg, i so lesno, te cekame da ni pises koga ke bidne rabotava....Ist datum ni bese terminov ama jas ke pocekam izgleda
Второ тромесечие, денеска закажав контрола во Плодност 24та недела сум да барам и скриен шеќер (дали е на време?), или обична крвна слика (немам правено до сега )Настината сум многу, дали е некултурно да одам на преглед? (Се мислам дали воопшто да одам) Некој совет
Од 24 та до 28ма недела се прави. Убаво е да си направиш и крвна слика ама сега оти си настината може ќе ти се малце поразлични резултатите за крвна слика.
Ако до сега немаш направено крвна слика, подобро и уште малце почекај бидејќи викаш дека си настината. Ќе ти покаже (како за прв пат) можеби лоши резултати од тоа што си настината па да се стресираш за џабе. Почекај да ти помине настинката па направи
Devojki bev kaj dr Drasko za toj oregled na srce vo 24 nedela. Se e ok fala bogu. e sea pred da idam se informirav i gleda segde vo svetov pa i tuka se preporacuva 20-24 weeks da se napravi. E odkade mu istekna 28 nedela kontrola koga se e ok rece kako po kniga? Nekogas stvarno neznaat pojke kako da zemat oari dobiv vpecatok. Citam tuka vo grupa i na drugi preporacuval taka uste edna kontrola, iskustva?
dobro si napravila. Preterizam. I na kraj na den kontrola ne treba ni da se naplakja. Nekoj shto bil i kontrola mu naplatile?
Здраво и од мене Како доаѓа времево јас се повеќе се укочувам и во врат и во кичма. Вчера во кичмата се фатив не можев да се поместам.Морав мм да го викнам да ме поткрене за да станам. Дали од премногу умор или од самата тежина не знам. Додуша дента и на слава бев, одручекта на работа.Изгледа многу ми дојдоа активности. 36та недела од денес и го отворив породилното. Се надевам дома полесно ќе врвам до крај. Докторката вели можно е и пред нова година да го направиме царскиот. Секако на закажано ќе одам, немало шанси природно. Си прашав јас пошто 3 год. поминаа од првиот рез, ама не сакала да ризикува и ако еднаш сме имале искуство со не отворање доле големи биле шансите пак да се деси така. Прифатив царски пошто со првото многу се измачив за природно и не бидна. Сега барем знам што ме чека. Ги сменив премама дуо со прегназон комплет, некако гадење ми ствараа првиве. Ќе видам со овие како ќе биде.
Не знам зошто ти рекле уште еднаш ако е се во ред. Секаде читав и јас дека се прави еднаш, јас го направив 28ма недела додека договорам термин, инаку не сум во мк. Но знам и мои другарки го правеа во Мк еднаш беа.
Vo plodnost idat ednas. A na forumov citam site shto bile kaj drasko idat i 28 uste ednas kako protokol. Na toj 28 namesto 5500, pola cena naplakale, 2700.
Беше Скопје во Систина или Прилеп кај него во ординација? Јас бев Прилеп, во 24та недела платив 1500 ден, а во 28ма не ми наплати ништо.