@DaisyDream да те известам за магнезиумот и мене од денес ми го прекина докторот Апдејт од мене цтг мирно, плодова и постелка супер. Серклажот го сецнаа денес, може да кажам го видов Господ од болка, си направивме муабет и така Сега чекаме бебе може да стигне утре, може за 2 недели мене ми личи ќе си поседи уште, следно цтг после нова година
Mene kicma grb me macat pa moze od 35ta nedela navaka, ama mnogu mi e golemo meseto i od tezinata mi kazaa. Zavisi i bebe kako e namesteno, blagi masazi neka ti pravi soprugot, vo apteka mi dadoa krema za trudnici so folna kiselina, folrex mislam se vikase, i koga spies stavi malecko pernice pod stomakot da ne te vlece. Plakni so solena voda, vo mlaka voda polovina lazicka sol rastvori, a mozes i Gengi gel so hijaluron, go ima i vo sprej poprakticen i dozvolen e kaj trudnici. Generalno za 1 nedela ke ti pomine, dali mackas ili ne, samo sto boli dodeka zazdrave. Izbegnuvaj luta kisela i zacineta hrana. @Fenix05 neka gi neka sedat, i mene rano mi e i panika ko sto me fakja neka posedi slobodno Sega se opustiv i samo setam meram ulici, pred toa se stedev i cekav da dojde ovoj 9ti mesec , sega doma ne se pribiram, od kafe na kafe
Ехее користи мила сонце, јас чекав денес цтг па реков ќе шетам и јас е сега како ми извадија серклаж страв ќе ми биде да шетам а може кога ќе ми се смири болкава ќе се пуштам и јас од утре да искористам малце додека држи времево. Кога и да стигнат спремни женски сме, ме смири што докторот кажа дека веќе е доволно зрело за самостојно надвор.
Јас ова го користев не се голта се држи околу мин мислам беше и се плакне И мене до др ден ми поминуваа
Во вторник сум на прво цтг на гак,ми спомнаа со рака проверувале. Морално ли е и тоа? До сега ни лажни ни болки ни ништо фала богу. Плус сеуште ја лечам инфекцијата
Vo petok sum na prvo ctg na GAK pa ke ti kazam kako ke pominam. Inace 38ma nedela pocnuvam vo petok. Kolkovite bolat i grb i se, spijam na rati. Se budam na nekoj saat i od so boli je mozam da zaspijam pa si gledam serii, na kauc ke posedam i tamu dospivam, deka potvrd nekako ubavo mi e
A dvizenja cuvstvivate li? Pred 2 dena rasturi od mrdanje, vcera slabo, denes skoro ic, preeska malce edvaj. Se iznajadov blago i bockam stiskam stomakov, legnav na levo na strana i cekam da mrdne 38 ned skoro, mi kazaa vazno e da cuvstvuvam redovni dvizenja. I sega glavava balon.
Спијам како палачинка се вртам лево десно од прилика на 30мин. Јас имав второ цтг едно 32 едно 36та следно 38ма уште немало преглед со рака зошто нема никаков показател за пораѓање може и тоа влијае? Ова во Систина ама ваљда е секаде исто по ситуација а не по недели и болница...само ако видат дека е скратено отворено ваљда проверуваат омекнатост и колку е отворот, вака ми е логично
Da taka bi trebalo so vikas....bas edno video sega mi izleze na temava https://vm.tiktok.com/ZM6h3fmbv/ Inace mrdna malce drugarov, si placev inace do sega poso go nemase Neka iskaca pobrzo poso ke se mrdnam jas.
Сакав да ти вратам на тебе и сум изумила од што немам сила во мене денес И мене вчера ми беше многу мирен ама го прележав некако цел ден во тивко уста не отворив и ваљда си беше успан и он Некогаш се случува кога сум замислена зачитана да се исплашам дека не го осеќам 2 3ч и ќе легнам убаво рамно со раце на стомак и онака блаааги движења се осеќаат изгледа има врска и со која сила се активни самите бебиња зошто некогаш го осеќам без гледање а некогаш мора да се фокусирам за да видам движење со очи ама не го осеќам баш. Инаку ладно млеко или ладен сок од портокал секогаш помага за моево бебе. Ќе биде добро мамзи уште малце е, ама знаев штом доктор ти нагласи осеќај го редовно ќе се опседнеме со движењата, како малце грижи да имаме
Kje te cekam za ctg da mi kazes. Ne mozam ni koga odmaram na strana legnata nema sansa ili me roga vo rebra ili kolkovite
@Fenix05 a stvarno sama doma deka sum i tisina, moze se uspiva i toa. Koga doagja maz mi obicno promrduval. I hormonive partal ne pravat, pms gola voda e za ova
Ви пишав дека ќе се трудам да сум опуштена до царски,е па цврц. Не што не се опуштив, туку од вчера притисокот ми е 140-150/90. со пулс 110.. Си добив диазепамче и метилдопа и така... Денес проверив торбица,и се средив. Се надевам дека нема да ме долупа чекањево. Спиење нема шанси... невозможно е.
И јас бев вака со првото од мислење. ... Само позитивно мама и се ќе биде во најдобар ред. Опушти се,колку и да мислиш дека не се секираш потсвесно,ама многу повеќе од тоа ти влијае на телото и организмот. Со лесно до крај