Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    1.814
    Koj sampon mustela go koristite za novorodence? Toj so avokado? Ke moze nekoja slika da znam so da zemam? I dali samo sampon ili i kremovi ili mleko dopolnitelno?

2. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    https://zegin.com.mk/mk/mustela-nezhen-gel-za-kosa-i-telo-750-ml

Ovoj go postiraa poveketo, jas Atoderm zemav na Bioderma, maslena kupka i mleko. Mustela vo Annifarm 25% se namaleni cel asortiman.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    318
    Ova so viduvanjeto so Boga mi go postedi vo drugata tema:worried::lol:

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    Четврток во амбуланта 28 од 10-11 до кај 14 часот.

5. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    I jas mislev ke su mirna kako r taka e ni prva ni posledna sso carski samo da e se vo red, ama sinoka kako sum si se isplakala od strav od nezz ni ja sto i posle ko nis da ne bilo hormoni do plafon. Poveke me nervira sto mi nemaat uste zakazano a maticnata vika vaa nedela treeba da te porodat i taka ke vidime 38 od utre i plus na pregled. Ti zakazaa li i koga tebe carski?

6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Еве на мене договорен за утре ми беше царскиот,па ќе се одложи викендов додека не види др како ќе биде со притисокот,зошто моментално само на кратко се симнува,па се качува наеднаш и до 160,170.
    Не се секирај пред 39та недела доколку немаш индикации нема да ти закажат царски.
    Ќе те следат и со цтг,ќе идеш почесто на контроли сега.

На mellow и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Ќе мерам скриен шеќер но многу сум болна, менува ли тоа нешто. (Исто така неспиена )

8. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    @Мариаа. @Kikikikiri0405 so lesno zenski. Mislam na kraj hormonive malce "urlaat", i jas vcera si se iznaplakav, a ni bolki imam ni pa zakazano. Se grizime dali ke bide se vo red, i normalno toa sto znaes sto prestoi, pravi poveke panika, otkolku koga ke dojde momentot i ides. Ke bide se ok, ne sum imala carski ama sum operirana, i ne e tolku strasno, inat sme nie zencinjata, ti vikaat lezi ti ke stanes odma utredenta :D Od moive drugarki imam mnogu so carski, megju koi veruvale ili ne na nivno baranje carskiot. Vi pustame srekja i cekame da ni pisete.
    @Мариаа. Isto moja drugarka sto imase problemi so pritisokot, odamna bese toa, ama itno ja zadrzaa se sekjavam i ja porodija. Taka da vikendov izdrzi, i za Nova god bebence ke imas :inlove: pa se nadevam i jas do togas i uste nekolku od nas :D :hug::hug::hug::l:

На n0Limits, Мариаа., Kikikikiri0405 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    9.614
    :rofl: 4 пати бришев па ублажував викам таа тема ни е осетлива а и ај за убаво беше работата ама да, болеше...реално издржав доста добро се фокусирав на дишењето и да не ја ритнам сестрата до крај ама веќе на крајот го прашав докторот дали ќе престане болката кога ќе станам. Си велам може мене така ми беше само а вие ќе имате побезболно искуство со вадењето :smirk::l:

Инаку заборавив да пишам вчера дека ми ги скрати сите витамини докторот освен за железо и фраксипарин па од психа не можев да заспијам, не знам дали да си ги продолжам пренаталните после пораѓај, некаде како да читав убави биле додека се дои? :?:

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Срц а ти кажаа ли нешто за фраксипаринот, кога да го прекинеш?
    Јас пиев пренатални и после пораѓај, т.е ди ги допив од кутивчето и после не земав друго.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    https://www.novalac-prenatal.mk/

Jas bas na ovie citav, premama pijam ama mi izlegoa na sponsored, i mislam nema steta, vitamini kako vitamini.

12. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Ako vise mora pos 39 neka bide na 2 3 januari vikendot za nova god mi e soprugot doma da si pouzivam mada ke baram vaa nedela taka mi kaza i maticnata kao demek 7 do 10 dena pred termin poroduvale deka nema potreeba so da se ceka pa ke vidime, inaku moja koleska ja porodija 37 taka nekako bas poradi toa sto i se kacuvase pretisok a ne da ja cekat ama moze deka bese prirodno so provokacii pojma nemam

На DaisyDream и Мариаа. им се допаѓа ова.
  13. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    9.614
    Да мила баш прашав ми рече рано е да ги тргнеме сега само беља може да направиме ако ги прекинеме од еднаш рано ( сигурен е дека до следно цтг ќе терам- 38ма недела )па тогаш би се договориле за да ги исклучиме според ситуацијата.

14. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    318
    mozes da pies prenatalni, vo doenjeto se super, nema potreba da gi kratis

15. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Скриен шеќер

Гладно 6,8
    По 1 ч 13,4
    По 2ч 11,7

Дали е многу покачено? се уплашив.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Дали тие што се царски се 7дена во болница? И дали треба/може за тие 7дена ем што ќе го ставаш бебето на града за млекото да надојде пример пумпица нешто да носиш плус или не е потребнп?

17. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    9.614
    За која болница прашуваш? Јас мислам секаде е макс 4 денови или грешам? Другарка се породи октомври во Чаир ја пуштија 3тиот ден им фалеле кревети, друга другарка на гак мислам 4тиот редовно излезе. А пумпа можеш да си носиш своја бидејќи овде колку што прочитав тешко се доаѓало до нивните бидејќи имало многу родилки а малце пумпи па ептен се чекало

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    4.138
    Од витамините нема зијан да имаш никако. Секако со доењето е скратена листата на намирници за јадење така што по мене дури и препорачливи се да се пијат. :)

Многу ми е мило што дотурка до безбедни недели, те чекам да се породиш и да си одам од темава, доста ја ѕиркав :rofl: Со лесно до крај (fingers)

На LiquidLuna, Fenix05 и sani99 им се допаѓа ова.
  19. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Da ne te plasam ama mn e mene na gladno mi bese 6.3 taka nekako a tie dr vrednoati do 10 tuka nekade ama ne e nisto strasno samo moras da se stavis na rezim na ishrana pobaraj od maticnata da ti dade dieta so lebni edinici i pridrzuvaj se do nea i povtori go pak. Jas taka go odrzuvam vo normala. Se dodeka na gladno ne e 10 ne ti davaat terapija ova mi go kaza maticnata

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    За на гак па не знам као демек дека со рака подолго седеле од природно