@DaisyDream @Мариаа. Ве гушкам мајки бидете смирени и силни се ќе биде добро. Ве чекаме овде со убави вести па да почнеме ние да фаќаме кревети за пораѓање
Јас сум 17 + 3 втора бременоат и сеуште не сум осетилабаш убаво ..мислам на неколку пати усетив...Ззнам дека е тоа ама не е баш убаво почнало.. постелка на преден ѕид ми е овојпат
Devojki, 39+3 sum, vcera i denes imam precesto lazni kontrakcii, snosti skoro cela vecer se stvrdnuvase stomakot i ic ne sum spiena... Sabajlevo osekav pokreti na bebe i vo tekot na denov, no pak imam precesto kontrakcii... Bolki nemam, no se dosta neprijatni stvrdnuvanjata, ne mozam da se namestam nikako... Preeska posle podolgo stoenje me zabole kicma okolu 10tina min, no sednav i pomina. Dali ova e nagovestuvanje deka se blizi poragaj (konkretno cestite lazni kontrakcii), ako ima nekoja takvo iskustvo? Na ctg sum vo ponedelnik naredno
Aj да прашам некој дали имал сличен случај со мојот 31 недела терам, денес на мое барање си побарав да ми измери цервикс пошто минатава недела некако многу ниско го осеќав бебе Измери 39мм цервикс добар,грло затворено,ама постелката ниско па измери колку е до грло околу 2 2ипол см Досега не ми кажале дека имам ниска постелка на ниеден преглед скрининг и сега одма паники ме фаќаат. Ништо не ми потенцира освен да не седам долго време пошто работа ми е седечка,да менувам позиции и магнезиум дупла доза да земам. Бебе не го гледавме,во среда сум на ехо Ако постелката дојде до цервиксот и го покрива мора царски така ми кажа Ама кај мене може природно ама рано е , здравје ќе видиме како ќе биде имам уште многу Веќе 31 недела не верувам дека би се качила ...
Дали знаете каде може да се најде сет капа, шал и ракавички за новороденче? Никаде не можам да најдам толку мали
Zdravo Bremena sum 5 ti mesec i eve vejke dva dena imam shlajm na grlo koj ne mozam da go isfrlam i potkasluvam od nego.. sto mozam da se napijam
Прави гаргара со сода бикарбона неколку пати на ден и ако имаш rhino horn за чистење на нос, со физиолошки раствор… чим имаш шлајм значи се слева.
Pa ne ti menuva dali na parce dali povekje...cenite tie se. Najevtini se vo tritex i struzanka. Jas dobra sum zenski, dve ctg od vcera mirni bea fala bogu
Кој се разбира во вредностите за скриен шеќер, да ми кажете дали е во ред: Прво мерење 4.7 (на гладно секогаш варира од 4 до 5) Второ мерење 10 - (10 граница во бременост) Трето мерење 7.2 - (8.5 граница во бременост)
Во последно време многу ми ика бебето во стомак претпоставувам дека е икање како ми подрипнува во ред е толку да ицка?
@KikiKviki bas sabajle mi ispadna na insta deka ima nekoi bebinja koi mn ikaat mozes voda da pies ama ne sekogas pomaga i ne e nisto strasno neka me popravat dr dokolku znaat Inaku vcera pravev vo avicena za urinokultura i trimesecen seker mi baraat za vo pon, toj za trimesecen mi stigna no ovj za urinokultura znaete li otpilika za kolku vreme e gotov
Уринокултура ако немаш ништо обично пуштаат следниот ден, а ако има бактерија ќе ти пуштат резултати за два дена
Нормално е развива дијафрагма, моето ика минимум 3 пати дневно по 10мин го прашав докторот рече најнормално е и убаво за него. @Kikikikiri0405 кога фаќа викенд знаат во понеделник да ги пуштат. Обично за 48ч, ретко ми се случувало биотек да ми ги прати во сабота во принцип авицена и синлаб секогаш ми ги праќаат во понеделник ако сум однела во петок
Тетра пелените околу 20 ми вршат работа на мене за секоја намена се користат, инаку на мене ми ги донесоа од Берово 10 спакувани од алкалоид
Јас исто нарачав од Виа Фарм во консултација со братучетка ми која се породи пред 9 месеци. Ова ми предложи и плус ми стигна подарок меченце . Ги гледавме комплетите ама она ова ми предложи
Majki ako moze sovet koja e razlikata pomegju premama duo i femibion osven proizvoditelot?sekako povekevo doktori so svoja preporaka i zaradi procent