I jas isto poracav samo ne set bidejki ne sakam od pocetok mn raboti da koristam na novorodence. Peleni vlazni kremovi samponi se od tuka.
Не е точно дека ако немаш ништо пуштаат следниот ден, урината мора да се остави 48 саати за да се види дали има нешто или нема. За минимум 48 саати ке ги добиеш.
Јас го споделив моето искуство, истово го имам поминато и во Авицена и во Синлаб, може ти имаш друго искуство. Јас лично правев 3 пати уринокултура последниов месец поради бактерија. Двата пати кога оставав примерок вработените сами ми кажаа: ако нема ништо резултати следен ден, ако има бактерија-48х. И стварно така беше. Првите два пати детектираа ентерокока и чекав 2 дена, а пред три дена добив резултати по 24ч и немаше ништо
Може е точно прифаќам, јас исто кажав од искуство. Патам од есерихија коли цел живот и не сум добила порано резултати од 48часа. Во секој случај муабетот ми беше дека немора да значи дека има нешто зашто не ги добила резултатите до сега.
После 24 ч се читаат резултати дали има бактерија, после 48 ч читаат која бактерија и се одредува антибиограм.
Ај официјално да се пријавам во темава по трети пат Бремена 6+5, слушнато и срценце Денес јака главоболка, ја трпам цел ден... не сакам да пијам апчиња, бар до 12та нед. Како да си олеснам природно? Да лежам, не ме боли.. како станам и се исправам страшна болка лево и десно од очите до ушите (како некој да ми забил ножеви) А неможам да лежам цел ден, обврски ме чекаат... Масажа на глава малку ми олеснува, ама по 5мин пак се враќа болкава. Мислам дека и со второто имав баш околу оваа недела вакви главоболки..
Охооо ајде до лесно, како по книга да биде до крај. Те паметам од темата за живот со трето дете и баш ми е мило и мене ми де случи ваква главоболка во многу рана бременост, пиев вода и кафе со лимон, масажа и лежење во темно. За жал на крај ми беше ептен неиздржливо па морав апче. Знам дека има неодложни обврски, ама сега си ти најбитна ќе лежиш и ќе одмараш, нема друго.
Фала Имав ноќеска дијареа, па станав во 4 и неможев да заспијам. Се намачив заспав со вртење пола саат и во 8 станав со главоболкава уствари. Во текот на денов уште 3 пати со дијареа, ама се исцедив.. Дали вирус, дали од бременоста којзнае...
Со лесно до крај Јас и првата ,а и оваа бременост ја поминав со мигрени... Кафе со лимон,ладен туш,ладни облоги каде што те боли,дали напред или на врат,мирување во темно колку што ти дозволува времето... нешто ќе упали
Фала Кафе ми е доцна сега, ми делува (дека ретко и пијам кафе). Ама нешто и ми се гади од кафе, дури и од помислата и мирисот На скроз рамно, на грб легната.. секундарно ја снемува болката Само исправена ме боли. Дали нешто неубаво спиена, вратов укочен и да не немам циркулација. Ќе пробам со облоги баш. Колку се радувам што сум тука
Zdravo Kolku vi pomagaat sopruzite vo obvrskite okolu bebeto.. t.e dodeka vie ste na porodilno a soprugot odi na rabota. Dali od kako ke si dojdi od rabota vi pomaga?
@Мариаа. Мајче ти не требаше вчера да се олесниш? @DaisyDream те пуштија домче, се е ок? Видов дека треба лажички за капките, какви да земам за новороденче има некои посебни или?
Сум ти избегала низ мислењава,не си ме прочитала Мене ме задржаа на патолошка. Притисокот ми се стабилизира и јас се опуштив малце,зошто докторот процени дека бев многу испаничена во петокот. Со разговор мислам дека се смирив... подобро ми е сега. Цело време ми мерат притисок,цтг исто така.. Уште утре и во понеделник сабајле ми е закажан царски. Точно да е 39та недела.
Jas deka celo vreme na drzavno i nemav iskusrvo na privatno zatoa prasav a mi trebaat za vo pon inaku nekade posle 26 chasa mi stignaa rezultati fala bogu nema nisto
Девојки здраво. Сакав да ве прашам колку ви тежеа бебињата на почетокот во 27ма недела? Или крај на 26та? Секаде има различни информации околу ова. На гугл едно, на апликацииве за бремени друго
Мене на 27н 1.200 грама. Има табела, малце е поголемо ама јбг. И јас и маж ми сме се родиле по 3.5 килограми. Викат оти некогаш и не мерат докторите точно.
Zavisi i bebeto kako e namesteno minatiot petok bese 2700 a ovoj 3300 dr rece sig bilo pritisnato ili neubavo namesteno pa zatoa tolkava razlika nemozat sekogas tocno da izmerat
Megju 1000 i 1200gr mislam deka beshe. Koga i da mi go merat mi vikaat deka odgovara tochno za nedelata. Precizno sekako ne mozhat da go izmerat