Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    1.468
    Вчера буквално по цел ден на нозе бев и на крај како да се подмочував во гаќи и сабајлево пак... Да не е нешто што треба да се алармира или се е нормално, заборавив како беше со првото

2. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    4.138
    Нема специјални лажички, јас директно во уста и капнувам и онака пола доза ќе претече, пола ќе голтне. :)
    За да ти е мирна душата топла препорака за лажичкава, цела е мека нема да ти е страв на бебе во уста да му ја ставиш.

Screenshot_20231224_093604_Chrome.jpg

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Незнам дали тука или кај да прашам. Ми треба мислење за количкава. Ја ја сакам оваа сопругот 3 во 1 сака. Реално многу поскапа е таа 3 во 1. Се изгубив тотално. Појма немам каква. Не ми се прашуваат другаркиве зашо што и да прашам викаат јас имам ја ќе ти дадам, незнам како да објаснам дека сакам да си купам. Секој муабет е не фрлај пари коа има кој да ти даде и ме фаќа нервоза :)

Прикачени фајлови:

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Јас бев последен ден од 26та недела и беше 980 гр и ми беше страв да не е преголемо, упрпана сум пред тестот за гестациски :D:sweat:

5. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Истово го поминувам, ама сите ми викаа дека најдобро е да е 3 во едно и да не е преголема. Тие две работи најчесто се повторуваат кога ме советуваат

6. Alekssss

Alekssss Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2023
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    100
    Здраво, има ли трудница што примала Еутирокс пред бременост, дали истата доза и останала и во бременоста?
    Поздрав

7. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Здраво, да јас примав и примам уште во бременоста, мене истата доза ми е не е сменета, ама секој месец речиси проверував да не варира.

На Alekssss му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Мене ми е да не несака да седи во количка... Внука ми кога и да е ставеа вриштеше и затоа гледам поефтино да поминам да не бидат џабе парите :)

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Nee, super si e, ne se sekiraj

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    I moeto vristese. Nisto ne sakase, ni vakva kolicka, ni letna, ni dzamper ni butur, nisto. Se ni e neiskoristeno. Kolickata ja kupivme 10000 od loco crocco, 2vo1 i da ti kazham eve ja stoi necepnata, ako beshe skapa, ke mi beshe mn krivo poso realno proletno dete rodiv, slednata prolet veke kupiv letna i se na se ovaa ja koristev kratok period. Ke vidime sega ova dali ke saka da sedi. Inaku i mene mi bese keif i zatoa ja zemavme kolickata a se drugo pozajmiv. Sega da se vratam nazad i kolickata bi ja pozajmila hahaha. T.e ne mi pozajmuvaa tuku bukvalno mi davaa od rodninive poso inaa pogolemi deca veke. I jas planiram posle vtorovo da ja podaram kolickava, ne mi treba doma.

11. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    @Fenix05 uste sum na GAK, dezurno e vikend, nema koj da te pusti, mora tvojot doktor, inace treba sama da potpisam, a shube mi e taka da izlezam. Fala bogu dobro e bebo, site ctg-a se dobri od vcera, nema tahikardii, nemam ni bolki, ni kontrakcii na ctg.
    1,5 cm otvorena samo.
    I go cekam doktorov sto me primi sabajle da me pusti doma poso rano mi e, ne sakam indukcija pred vreme ako nema potreba.
    Ti kako si, ostala ekipa 9ti mesec do kade ste??

На KikiKviki, Slonce91, Kikikikiri0405 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    https://lococroco.mk/produkt/kolichka-madrid-temno-siva-melanzh-3-vo-1-kikabu/

Jas ovaa ja gledav 3 vo 1, mnogu mi ja falea i drugarki i edna vrabotena so ja poznavam deka e dosta prodavana. Ama mnogu glomazna mi bese, baska 3 dela kaj ke ja cuvam korpata posle koga ke dojde sedisteto. I zemav 2vo 1 na Chipolino od Andrej kompani, so transporter i korpa sto se transformira vo sediste. Neka ja izvozi ova bebe, zdravje ako ne sum zadovolna za vtoro druga. Ne ja zemav skapo baska na popust bese togas za black friday i ne mi e ic krivo, vaka lesna e vazno i ne e ogromna, poso jas sum malecka, taa pogolema od mene :D

13. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Ау читам сега и други совети, ова треба да се помисли

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.789
    Допаѓања:
    9.613
    Е фала богу ептен ме израдува. Ќе биде добро ќе си тргне само кога ќе биде спремно. Јас сум добра кај мене нема ништо значајно сменето, болки од време на време незначајни, смируваат со лежење. Бебе некако вчера не ми беше ептен активно ама денес гледам е поок па следам тоа, се надевам ќе биде се во ред кај сите

На Kikikikiri0405 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  15. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Фала ви многу. Полесно ми е со вас. Другиве се памет ми солат, а јас пуста хормони во плафон можам да ги истепам :) Сепак ќе ја земам оваа 2 во 1. Оваа лесно се склопува и се врти тоа ми е најважно. Можам и сама. Сопругот ќе ми е повеќе на пат и гледам мене да ми одговара повеќе да ми е лесна. Се надевам дека синов нема да биде некој ѕвер па ништо да не сака :)

На *Mila24*, Evangeliaa22, DaisyDream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.137
    Jaс примам Еутирокс. Веднаш ми рипна и втората, а и третава бременост TSH. Само што дознав дека сум трудна и сега, отидов направив целосна контрола и тсх 6ка ми беше. Пиев пред бременост 4 дена 50мг и 3 дена 75мг, сега пијам 4 дена 75мг, 3 дена 100мг и на контрола сум почеток на Јануари пак. Овој пат и две цисти на жлезда ми најдоа, па и тие морам да ги следам...

Во бременост постојано мора да се следи, јас со втората бременост до крај на секое проверував како ми се движи. Одма и по пораѓај па отидов за некои 2,3 недели во хипер дека продолжив со истата покачена доза, така да како се породиме треба и веднаш да се намали...

На intj_girl и Alekssss им се допаѓа ова.
  17. Danicka00

Danicka00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    236
    Здраво, дали некоја имала слично искуство, термин ми е 25 јануари, бебето го мерат 2 недели помало во стомачето. Докторката рече после празниците ќе се договориме за породувње нема да се чека термин. Дали најчесто во таков случај пораѓајот е царски или им шанси и за природно? Вели дека не е за секирање но мора внимателно да се постапи и само да внимавам на движења на бебето. Втора бременост ми е.

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.137
    3 во 1 има корпа плус? Имаш посебна тема и за колички во категорија Бебе. Јас подарив колички што имав, па за третово ќе треба да си купам. Би купила 2 во 1, без корпа. Корпата многу малку се користи, па ако е и обичниот дел 0+ реално и нема потреба од корпа. Гледам оваа си има и зимска навлака, што си е супер. Вакво нешто баш и јас би барала, обичен дел кој се прави и 0+ (а би сакала и да се врти на двете страни, да гледа и нанапред и наназад) и транспортер да има кој се адаптира на количката.

19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Оваа се врти, гледа и нанапред и наназад има и мек дел со се постила за лежење да е помеко, рачката се подесува како ти одговара тебе има и торба плус и кај поголемите тркала само со нога се стиска една пластика и одма се собира. Има и амортизери и е лесна за возење. Мене ми се свиѓаше. И тоа " корпата" се подесува за седење лежење како сакаш.... Фала ти сега ќе прочитам искуства ...

На Kikikikiri0405 и mariz им се допаѓа ова.
  20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Во чарли има за 8-9к истите да не ти е криво. Јас земав од таму комплет со се креветче божја ствар и ми се допаѓа количката не е бош некоја иако е поевтина