Две другарки земаа од таму им се распаднаа за 6 месеци тркалата. А фиоките од кревечето оштетени и не им ги заменија.. не би од таму
Мене ми беше со сите мерки 3 недели помало, заостануваше па ме ставија на фраксипарин. Исто мислеа да ме породат пред време ско нема напредок, но среќа имаше, пуштија протоците. На крај сепак ситно се роди и со мерки назад 4 недели, но кај мене беше проблем протокот. Инаку прво со провокации ќе пробаат па ако не се отвориш, царски.
@Danicka00 @Konstrakta која мерка скратеница е тоа? Кај моево константно од старт кога мерат кај меше е 2 недели поназад а никогаш не спомнале ништо и сега ме фати фуфка јас тоа што си ги гледам мерките ама си реков штом докториве молчат ваљда е ок дека подолгичко па мешко така помалецко, да замарам утре во болница ако не, кој ќе издржи сега до после нова година цтг. А килажа си е ок 3килца веќе 37ма...или нема врска тоа со мешето?
Супер си е, не се замарај, моето стагнираше и во килажа и во се, инаку мислам AC е кратенката. Моето во 9ти коа влагав ни приближно до 2300 не беше, камоли 3кг :/ а и се др му беше мало, глава, килажа, стомак, значи се на се заостануваше. Ова на пример е скроз таман за неделите и со мерки и со кг.
И кај мене за мешето пишува дека одговара за 2 недели помалку, никој ништо не искоментира дека не е во ред, ми рекоа се е океј, јас сама приметив на извештајот, па ме фати паника, ама од друга страна си велам ако беше проблем ќе кажеа нешто бидејќи напоредно одам кај двајца лекари. Инаку на извештајот е со кратенка АC
I moevo malce zaostana, a sve ponapred idese dodeka vlegov 9 mesec. Sega gledam glavava pomala pa vise sve mi se mota niz glava....ta dali srce dali glava da mu mislam sega AC e abdomen, BPD e dijametar na glava, HC e obem na glava i FL e femur butce. Kaj mene HC e 2 nedeli ponazad , 38sum a kako za 36. Drugite merki kako za 37ma odgovaraat pisuva. I vo kilaza e isto kako 37ma ne e mrdnatovni gram, duri namaleno....mislam doktorov ne ni sporedi da vidi so prethodno. Valjda ok e u pm vise daj da se porodimeeee ke zbudalam
So prvoto zbudaluvas, so vtoro veke se ti e poznato ne se sekiraj, neka ima malo glavce, ke izleze polesno
Ohh od start sum na kleksani poradi TIA, prvava bremenost edni komplikacii, vtorava drugi. Petokot na 35+1 go merea 2300 pocna da zaostanuva pred mesec dena poradi stres po moe. Me sledat na 2 nedeli, ctg uredno mi e. Mi napravija vo petokot. AC e stomaceto mislam da.
Мене многу ми скокна тсх во бременоста и неколку пати ми ја корегираа вредноста на еутироксот. Мора редовни контроли. Со лесно
Da ne merat greska kaj 30 denela mi ja vodea 1ipol nedela ponapred posle se izramni minatoto ctg odgovarase na 35 nedela a bev 37 a vo petokot si bese taman nema sansi da kace od 2700 na 3300 dr rece sig ne e namestena ubavo i plus prviot pat mi se odese u vc i vajlda i toa vlija na merkite deka se stiskav. Te pustija li od bolnica ili sepak cekas utre?
Ne znam da ti kazam kako merat, samo neka e dobar drugarov. Inace ovde sum uste. Ke vidam utre so mojot doktor, bolki nemam, otvaranje nemam, na ctg bolki nema, samo ke vidime so pulsot na bebo kako ke e. Preeska pak imase edno tahikardicno eho
Devojki dali pravite videa na stomakot koga mrda bebe? Pa veke 8 mesec nemam nitu 1 salam video. Momcevo mn finti od sega mi pravi. A zemam tel niss ne mrda a go ostavam pa stomakot ko molnja da go udrilo hahahah.
Ja od mene slika nemam, ne pa stomakov kako mrda Ke go gledam posle ke mrda cel zivot Porano mislev ke se ubivam od slikanje i cuda pravenje, sega niso ne se zamaram. Si go gledame kako mrda i uzivame
Haha me iznasmea, sto znam nekolku sliki napraviv pa po merakot od onie videa na fb i insta sakav da snimam ness ama dzabe. Maci se cel den ko ne saka ne saka
Јас имам едно со кутија благо на стомакот хахахаха си имав потпрено пред тв и замислена гледам мрда кутијата тоа бебето ја преместува. А инаку маж ми еве цела временост го нема осетено да мрда јас штом ставам рака бутка со ноџето а дојде тој се смирува ќе ги снимаме кога ќе излезат
Јас сум спремна, па само да ве поздравам.Чекам само да се раздени и да отидам во сала. Последно клизма си добив и сега од возбуда нема спиење,будна ќе чекам ден Почна појаки болки на цтг да дава од сабајле,па нема чекање веќе.. @DaisyDream
Здраво Бремена сум 5 ти месец од вчера сум настината со болки во грло и кашлица. Дали да одам кај матичниот гинеколог да ми препиши нешто или кај општиот матичен лекар да појдам..
Јас одам прво кај општ матичен, ми дава тарапија ако треба па се консултирам со матичен гинеколог, зошто ми има речено без моја дозвола несмееш ни витамин да пиеш и си ја слушам Има едни пастели со цитамин ц и приполис. Има слика од трудница на нив во зегин ги земав мене тие ми помагаа ама сепак со консултација со гинеколог. Јас јадев и сладолед и ладни сокови пиев ради што ми беа крајниците отечени.