@Bebulleee добри се во плодност сите, и ехото им е закон. И јас наредната недела ќе закажам и таму за втор скрининг, се заплашив со мерките кај матичниот и да видам што ќе речат и да се информирам за потаму за часови и пораѓај. Јас ќе одам кај Др. Кристинка.
Ма не само од горештина туку цеел ноќ не заспав од заб што ме болеше па бев на забар и два ми отвори и лек ми стави раат сум сега следна недела пак ќе идам за пломбирање , тоа е ...
Мислам имам пишувано на тема килограми, не е толку важно со колку си почнал, важно е да не опуштиш премногу и да јадеш премногу. Во однос на губењето на килограми, другарка ми почна да вежба пилатес кога малата наполни 7 месеци (30 кила качи во бременост), главно заради својата професија, но за 3 дена снема млеко. Само што престана да вежба и се врати. Сега малото има 2 години, престана да ја дои, вежба и се врати во нормала како пред породување. Примеров го кажувам за да внимаваме, пред се е здравје наше, на бебе па убавина.
@joy1 @elena.mak не бе срцки какво лутење,затоа сме тука за совети,искуства да разменуваме ,помагаме итн.Се ми е јасно и јас медицина студирам и знам ,но некогаш ете се јавува желба за некои ,,забранети,, јадења ии едноставно човек неможе да одолее А за враќање на килажата здравје знам дека ќе дојдам во форма за брзо време бидејќи и лани летото ослабев околу 20кг за 3-4 мес и 20см во обем .ставив мускули и немав ниту грам целулит а стрии никогаш и не сум имала и тоа го постигнав со режим на исхрана,трчање и вежбање...е сега кога ќе дојде бебе вистина ќе се нема мн време,но секој може да најде барњм 20мин во 24 часа да повежба.јас иако бев 6год се сеќавам сестрами бебе ,мајка ми ќе ја нарани.пресоблече и успие и потоа заедно сме правеле вежби Ако се сака-се се може до сите
Леле жештиниве ќе ме убијат! Секое сабајле иста приказна, уште нестаната на повраќање, касни нешто па пак уште една тура, грлово ме изгоре и вода кога пијам ме боли. Од 6 сме будни со два деца, сама сум по цел ден со нив, дома е пекпл, надвор не ни мислам на жештиниве да излегувам, само течности пијам, до 6 поручек не јадам само на сокови и овошје сум, пусто овошје умирам по него, но штом каснам за 5 минути пак повраќање...! Притисокот ми е низок секогаш, сега уште повеќе, сако ми се спие, но со двајцава дома тешко. Незнам кога ми беше најтешко, кога со царски се породив на крај на мај пред 4 години во најпеколното лето, ем со рана неподвижна бев 2 месеци, ем со мало бебе, прво, со мака околу доењето, дали кога туркав цело лето бремена со плус година и пол малечко и се породив во август, или сега на почетоков со двајца сама по цел ден, во жештини, со повраќањево, со низок притисок, само ми се спие, едвај дишам, немам сила а турбо сум од 6 до полноќ, и таман ќе заспијат, ќе си легнам и почнува на секој саат ми се моча, па ми се пие, па не можам да спијам, и така секој ден! Хехехе, слатки маки во секој случај, сигурно на сите ви е така но да си ги кажам маките кај истопатенички кои ќе ме разберат, шо да му се жалам на мм кога тој пред зори излегува на работа, кога ќе се стемни се враќа, нит јаден нит одморен, нит децата си ги видел, кога ќе си помислам на неговите маки моите се никакви, дал од хормоните или реално од здрав разум, кога мислам на неговото р'мбање по цел ден за никакви пари уште на се само си плачам од тага, ми се чудат дечињава што ми е.
Оф леле душа,знам за заби не ми збори,катастрофа ми се од пусти страв од забар....и ќе ти кажам еден бабински лек ако Не дај Боже те фане болка.вода млака со лажица сол измешај и жабуркај на местото па плукни и се така...помага колку толку
Ќути нели ме Ќути веќе се топам мислам,гледаш секоја ноќ т.е.сабајле се исповедувам колкуу мн ми е жешко и не сум наспана ...еве ме вегетирам сега ми се спие а неможам од жештина...слободна сум денес а утре ова време на работа одам уфф кога ќе ми текне а и тебе со 3дечиња срцка не ти е ледно...колкави се ?
Хаха навистина гените имаат огромна улога јас со првото во бременоста стаив само 10 кола на мене (но во стомак плодова вода многу имав плус малото се роди 3550 и 51 сантим ) ај едно 6 кила округло во стомак да ги стаам и на мене 4 ама од болница кога искочив бев ни со стомак ни со болки ни ништо мм се смееше кога ме виде и ми рече Мачее па од кај го украде бебево зарем ти го роди ? кај ти е мешето бе женче? ама стриички неколку имам на колкови и меше што за чудо за година дена не се ни приметуваат , (но јадев по неколку сендвичи на секое искачање низ град и буреци скоро секое сабајле ,а и сега сум бетер со јадење не овошја не мрснотии па не што уште веќе ептен јадам ама пусто ништо на мене не се фаќа)
Ах пусти заби, како велат старите - една бременост чини еден заб! Јас уште пред првата бременост бев на целосен ремонт на забар, но после пораѓај пак состојбата ми беше катастрофс, па пак на ново прај крпи, па после уште една бременост па наново со месеци на заболекар заглавив, имав 5 умртбувања и вадења на живци, 3 од нив завршија со цисти и апикотомија... сега пак бремена, се надевам нема да ме кошта заб, живец нека вадат, мада ретко кој заб ми е жив хехе, колку сакаш јади калциум, млеко и сл. си страдаат забите факт.
Јас немам страв само несака никој со мене на забар да дојде друштво да ми прави ,синчето со никој дома не седи бар таму да припазуваат на него али тоа е на денешницава дур и родителите ако имаст корист ќе дојдат ако не не ги ни интересира :/
Неможам сега во бременоста да ги правам здравје после тоа ветувам ќе соберам храброст и сите ќе ги средам
Големата е 4 години, малиот за месец дена ќе прави 2. Мали се двајцата, сега со малиот се одвикнуваме од пелени, па му се згрешило, па ајде на капење, па чистење по соба... кога нему му се спие на големата и се јаде или ме вика готова сум бриши ме хехехе, а мене нон стоп ми се спие, ми се врти, малиот скоро го одбив и уште знае да ме се закачи, па рика кога го тргам, па му објаснувам дека го љубам ама цицето е бљак и сл, башка градите ми се натечени и му се привлечни хехе а мене ми пукаат ме болат, само блузава што ме дошира ме боли...а ноќите се приказна за себе, цел ден исцрпена и ко ќе легнам абе ми се врти, не ми се спие, ми се моча, ми се пие, жешко ми е, втри се преврти се и ми се чини таман сум заспала и ете го мажлето ме буцка ајде одиме шетаме... па оди кај татко му му кажува дека му звони алармот, скока по кревети, ја буди сестра му, па плаче кога мм си заминува.... и се чудам шо ме боли главата, ми пулсира ко тапан, незнам шо да напрам!
Dusa i jas oficijalno utre vleguvam vo 4ti mesec,do sega se nemam ni gram popraveno,samo mese malo imam-inaku si jadam isto kako porano,samo sto gledam uste poveke da vnesuvam svezo ovosje i zelencuk,preraboteni mesa izbegnuvam osven domasno mevce govedsko,svinsko i stek-e sega do 10kg mislam deka e normalno sekoja trudnica da se popravi,no treba mnogu da se vnimava sto se jade
Браво само Господ да не чува се ќе биде...јас работам со деца во игротека секој ден со по 30-50деца и секоја возраст си е приказна за себе...а тебе ти се наблиску дечињата како што кажуваш ,,Едно мака-друго кака,, свекрвица нели имаш да помага?
Таа работи, како е свекор ми и татко ми и сестра ми и м, сите кои ги имам во семејството, летово се послободни но живееме посебно, па некогаш одат дечкиве на гости или ги прошетуваат попладне, но во глобала, јас сум си сама со нив. Ама не се жалам, баш напротив
Да тоа се слатки маки...Јас сега сум првпат бремена.прво детенце и уште неродено многу си го сакаме А јас инаку сум по децата и ги сакам сите деца и кога се грижам толку многу за туѓи деца знам ќе се грижам супер за своето а Ти си навистина многу богата жена.Со две дечиња и трето на пат ти си царица
Meskovci, kako se spravuvate so zeskovo, puknav vekje skoro 3 meseci sum a kae 9ti ? o.O wooww.. Ke eksplodiram kazuvajte care, ke mu recam na mm so crevoto da me isprska hahaha
Хаха со цревото добро па среќа не си во по големите месеци ти ,јас сум иста само се жалам од жешковоо а веруј со големо меше е потешко