Честиткии, здрава и жива.. и брзо опоравување Мене утре ми е терминот, денес на цтг покажа некои контракции неправилни, бебче било спуштено рече матичната.. броиме ситно, мора да биде оваа недела
I mene mi se slucuva sea 3 tromesecie a brisevi vo red. Nisto tusiranje samo i menuvanje gaki 3,4 pati dnevno. Valjda se e vo red ama pametot kaj ne ni odi.
Bas te pomisliv i gledam si pisala...Cestitki, zivi zdravi da ste dvete, dusata na mesto doagja koga ke si gi guhneme
Да ми се јави др. Немам ништо џабе паника. Од памет се извадив јас сфатив дека имам и прочитав глупости на нет, сепса се фаќало се префрлало на бебето.. дур не ми се јави докторката триста филмови триста сценарија..
Ај совет како е најдобро да направам. Имав проблем со ноктот на палецот на ногата. Ми падна фиока врз него и по некој месец цел нокт ми падна. После тоа израсна полека нов, ама како стигна до горе се пикна во едниот ќош во месото, отече, катастрофа беше. Го средив, стиснав заби на живо ми исчепкаа. Супер бев некое време, е се додека пак не дојде до месото горе и еве го пак отече, гнои, тече крв 7ма недела сум, смеам ли да отидам да го средат? Односно дали смеам да трпам јака болка? Анестезија верувам нема ни да смее ако отидам на лекар, па сакам на козметичар пак. Ама боли, стискам заби и трпам... само сега да не не смеам да доживувам такви болки?? Дека во моментот се стегам цела, боли у пм тоа..
Може да не е ништо, а може да е плодова вода. Другарка така беше во 8ми месец, излезе дека губи плодова вода. Види со гинеколог. Батко или дада е второво?
Imam slusnato deka boli mn pa bi te sovetuvala da odis na doktor. Sepak ne znaes sto mozes da pies, moze ke treba da se iscisti.
Знам дека многу боли... пред месец дена на живо ми го средија. Не е до најлошо дојден, тогаш ми беше катастрофа отечен до корен. Ама ме боли и сега, едвај кондури и чизми носам.. дури и боса ме боли кога одам. Да ме допре некој, рипам.. боли многу. Дали смеам болка да трпам додека ми го средуваат? Да не си направам нешто од стегање додека ми го средуваат, страв ми е...
Според мене, полош е стресот од болката да го трпиш во бременост, отколку локална анестезија. Оди на лекар да го средат ко што треба.
Sepak bi posla na lekar, ke mu kazes deka si trudna i koja nedela si pa tie znaat najdobro. Da ne si trpis vaka doma.