Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    1.467
    Леле преубава комбинација , бравоо :inlove::inlove: со лесно да си ја гураш бременоста до крај, сега ќе видиш што значи лепенка за мама :D:D:D

На 5678m и Tea SK им се допаѓа ова.
  2. EID

EID Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Дали чај од ловоров лист со мед може да се пие за кашлица во бременост. Бремена сум 5 ти месец

3. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Јас имам пиено

4. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Здраво бев на ЦТГ на ГАК само ехо ми направија не ни ми дадоа тоа црното ливче со големините. Да одам приватно на подетален преглед?
    Немам болки ништо и кажав дека инфекција имав ама само ехо ме гледаше сп главата е надоле и рече главчето му е поголемо за неделата.
    Ми рече да дојдам за 10дена 2недели од прилика

5. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.788
    Допаѓања:
    9.613
    Не сфатив ти направија цтг или отиде за цтг а само на ехо те видоа? Која недела си?
    Ако е мирно цтг прават само ехо си гледаат мерки плодова постелка не мора да значи дека ќе ти дадат ливче важно е да проверат се. Јас сега последно исто бев на цтг мирно, ехо супер па докторот не ми даде мерки а јас уште и тежина заборавив да прашам на малово. Не фрлај џабе пари на приватно

На Kikikikiri0405 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  6. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Vo 5ta nedela imav puknato slepo crevo i operacija, bolki uzasni. Smees da trpis-ama kako sto pisaa pogore, tie stres hormoni kortizol, adrenalin sto se laci pri bolka, se polosi za bebeto otkolku bilo sto ke ti dadat. Odi si slobodno si znaat doktorite. Da ne se prosiri infekcija pa poloso e.

Ako bilo ok na eho, na GAK posle 38ma nedela pocnuvaat so ctg.

На mariz и KikiKviki им се допаѓа ова.
  7. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    36со6 Појдов за цтг а само ехо ми направи
    @DaisyDream се беше океј без болки сум бебето океј наместено надоле

8. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Колку пати на ден псеќавте бебето на почеток кога веќе почнавте да осеќате тоа треперење, пеперутки, секој различно го опишува .. јас сум денес полаќна 18.. 2 бременост ..со постелка на преден ѕид.. овие два три така изглеса го осетив ама не многу дали 2 3 пати така нежно кога седам .. во спиење, лежење сеуште ништо

9. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Epa rano ti e. I mene svrteno odamna mi e, ama so ctg od 38 pocmavme. Ctg pokazuva kontrakcii/bolki ako imas i puls na bebe. Stom ima dovolno plodova, cerviks zatvoren i nemas bolki, pred 38ma ctg i ne pravat na GAK ako nema indikacija. Pretpostavuvam i prvorotka si. Ke si pocekame :) Jas sum 38+4, ni bolki imam, plodova ima, postelka zrela ama ne prezrela, i kontrakcii 0 imam na ctg. Samo braxton lazni, ama sega i tie gi nemam bas, minatite nedeli povekje gi imav. Ne se grizi, ako osetis nesto trk na GAK odma ke ti napravat.
    Koga bev 37ma na eho, mi napomenaa da sledam samo dvizenja, odnosno da mrda bebenceto e vazno.

На Maja92@ и KikiKviki им се допаѓа ова.
  10. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.788
    Допаѓања:
    9.613
    Прерано ти е да броиш движења многу е мало бебето, ти сега си почнала да го осеќаш плус постелка на преден ѕид, посигурно се осеќа таму од 20та недела. Плус во движење и спиење нема шанси да го осеќаш, само на грб лежење и евентуално на лево (јас со постелка на заден на почеток осеќав исклучиво легната на грб) после 21 22 се распознаваа повеќе ама пак е рано и тоа. А во сон еве 37+ па не ме буди само кога ќе станам за тоалет сфаќам дека си претка внатре.

@KikiKviki штом си е ок на ехо не се секирај нема зошто да одиш плус, си следат докторите. Ете и Дејзи ти кажала од 38ма почнуваат на гак, јас исто на 2 недели одам 36 па 38 треба следно зошто се е мирно никакви контракции тотално мислиш бебево и велигден ќе го дочека внатре

На KikiKviki, Konstrakta, prinstongirl2 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    @Fenix05 bas i jas takvo cuvstvo, mislam aber nema. Se osekjam kako 8mi mesec da receme. Duri polesno od 8mi mi e, si se naviknav i na mevot i letam sega :D

На KikiKviki, Fenix05 и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  12. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Samo jas li sakam da ja izvadat od mene :D mislev deka nikogas nema da go recam ova ama neka a vadat veke plus sega i tekna da se premestuva i me bole plus lazni plus glava me bole plus se me bole :D

На Hopeeee, BoNaNa123, DaisyDream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.788
    Допаѓања:
    9.613
    Нели?? Плус како се движам без страв веќе енергија 200% болките од доле ми ги нема само ребра ме болат од ноџињата дека ептен ме удира и во гради горе, едвај чекам да излезе ама стварно мислам ќе пробие термин.
    Ти кај го осеќаш ? Мене ми е некако ептен високо тврдо камен не знам кој дел од тело му е тоа ама ме руши многу на мм викам дојди стави рака на стомак те молам да се смири да одморам малце :D

@Kikikikiri0405 ти во недела ќе договориш царски? Ајде ептен ситно е твоево полесно кога знаеш точен датум, мм вика договори се со докторот нека го натераат да излезе веќе после нова година :lol:

На DaisyDream и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  14. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Pa trebase nedela ama deka nova godina ja iskarale mojava doktorka i deka ima samo dezurni na 1vi ke odam ako bide za carski zdravje 2 ako ne so provokacii ako se premeste.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Секој коментар тука делува охрабрувачки... ние па некогаш и се замислиме дали се е океу ... фала ти сепак

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.134
    Пред месец ипол два кога бев на лекар, ми закажаа интервенција, од корен да го вадат скроз од левата стана... и веќе таму да не расте нокт (во Анчевски). Па се откажав и на козметичар отидов. Ќе закажам сега државно ако не... па да видиме што ќе кажат. Само ми кажаа дека анестезијата е исто така баш болна :( и отпосле болки 7дена додека не заздрави сеченото. Аххх што ме снајде..

Па и колку ми е лошо, цела ноќ не сум спиена. Цело време ми се повраќа :( Мислев ќе издржам да одам на работа, ама ова веќе не се трпи. Џабе се мачам, се преморив и со ногава и со лошењево.

17. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    @mariz obavezno odi sto i da treba toa. Jas odev kaj Starova (mislam poveke ne raboti) ama mnogu sum zadovolna od doktorkara sto e sega tamu. Pred nekolku godini koga bev pregled bese 1500, sega moze i povekje ama posto i bremena si, ne e loso i na klinika. Ovie od privatnive znaat da ne prifatat trudni nekad. Odi denes uste poso bremena odma ke te primat. Ako nemas upat preku urgenten popladnevo otidi, ili preku toksikologija, kazi deka loso ti e i mnogu te boli, ke izvadat oni ke te pratat ima dezurni.

@Fenix05 samo gore desno pod gradite mrdka so nodzinjata. Ama ne me boli, jas dosta nisko go nosam. Ama zatoa mocam celo vreme :) Dali i deka vekje 38ned pa se opustiv i kleknuvam i se dvizam skroz labavo. Nokje maka mi e za vrtenje vo krevet, grb kicma se smirija sega ne me bolat fala bogu. Ajde ke se poredime site sega kaj i da e :D

@Kikikikiri0405 i jas edvajjjj cekam da go vidam, ama si osekjam po telovo deka e rano. A nego izgleda ubavo vnatre :mm:

На mariz, Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  18. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    3.149
    Здраво на сите :))

Дали има некоја мамичка штотуку породена во Ремедика? Би сакала некои дополнителни информации кои би ми биле од помош

19. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Јас мислам дека ќе се шекнам. Лежам 6та недела ради скратен сервикс, имав слаџ во плодова вода пиев сумамед седум дена, после 10 дена најдоа ентерокока во урина и ја исчистивме после 20 дена со амоксицилин. По една недела од испиениот антибиотик на брисеви вагинално најдено ешерихија. Мене стварно не ми е јасно. Во живот не сум имала вакви работи. Да сподели некој искуство? Аман од антибиотици… :(

20. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Тие што сте примале флостерон на гак дали ве хоспитализираа па ви дадоа или ве пуштија одма, јас како да разбрав дека само болнички ги ставале па незнам што ме очекува утре.