Која недела си, мене од стрес ме болеше така во 26та и ми рекоа да престанам да се нервирам ( пусти хормони ) зошто можам беља да направам. Сега еве 28ма осеќам доле ниско како ме боли поготово вчера дека искочена поише саати и ми рече матичната дека не е страшно чим грло е ок. Ама да мирувам така кога ќе ме заболи. И ми рече кога ме боли магнезиум да се напијам и ако сум многу возмемирена б6.
Pa da, kako ostra bolka, pretezhno koga ke se pridvizham. Eve za do wc, do kujna, niz doma. Ne sum na bed rest, ne preteruvam so shetanje nitu rabotenje, klasika niz doma so si imam obvrski i si pesacam kratko preku den, nishto posebno. Ne znam shto bidna vaka naednash
Вие кои сте со женско бебе дали бебето ви се крие на ехо со прекрстени нозе или тоа значи дека е машко? Ме копка
Цуцо те мислев вчера дека не не дружиш периодов. Јас имав често такви сечења бодежи, непријатност доле по цела линија меѓу јајниците. А на контроли ништо не видоа само дека главчето е таму блиску и кога мрда со рацете натака создава таква непријатност. Мислам дека е истово и кај тебе, те чекам после контрола да ни пишеш дали е се ок. @Ivana 8 леле нашиве исти се хахах од 12та шири нозе покажува а крие лице
Јас носам машко, на секој преглед нозете раширени и се фали ја слика од к*рето имам од лицето немам. Уште во 11та недела ни го покажа онака убаво се смее матичната вика овој се фали гледај Нема правило, може така е наместено па покасно ќе се види
Незнам, сеа ја читам Feniks, мојов е наместен како полумесечина не е свртен ич па знае да ме заболи така, ама мене ми рекоа од стрес.. и во текот на денот знае така да ме исече кичма и стомак што 10 мин неможам да се поместам.
@Konstrakta Mene me bolese taka 35 nedela nekade mislam bev, pred da vlezam 9ti... vo kujna jajca ne mozev da sprzam, butka nekako dole cudno mislev ke izleze gotovo. I toa samo koga stojam, ako sedam ok e. Za bilo sto da stanev i za edna voda isto , lupa batka (pretpostavuvam deka on stiska poso cela vagina me bolese, si vikam ovaka li izgleda porodilna bolka), i jas samo si svikuvav po malce kako ofkav, kratko traese, ke go snema, i opet isto za nekoja sekunda. Zatoa sega vo 9ti mi e polesno od 8mi, ako e pogolem ama izgleda e ok namesten i mirna e rabotava. @Fenix05 i mene grlo od denes, mrsuli zolti, izgleda vo bolnica zakaciv neso
Isto cuvstvuva se imase mesteno bebeto, kaj mene e so karlicna prezentacija i mava dolu so nozete, od toa se bolkite...
@DaisyDream e bash takva bolka..samo shto jas ushte dum 8mi neka ne boli sega da ne me stresira :/ @Fenix05 moeto e obratno svrteno, so noze nadole :/ pa si vikam nekoja noga da ne ima zaglaveno vo kanal pa vaka da me boli Ako ne mi prestane do popladne ke odam na kontrola denes, sekako matichnata mi e tek popladne na rabota
Ne se grizi , mislam ke se pomesti, sepak otidi neka te zirnat. I jas togas si rekov, gotovo e ke ragjam izgleda, ama eve skoro 39ta sedi batka, ne mrda.
Leta vremevo mnogu brzo denes na kontrola 32nedela bebe super plodova postelka se super pa naredna kontrola za 4 nedeli I da se dogovarame koga za carski, a mene malku I strav me faka ne mi e prvo ama sepak. Samo zaboraviv da prasam koga se pravea poslednite brisevi ako moze da mi kazete?
Јас денес исто бев на контрола 31 недела , следна контрола за 4 недели во 35 здравје и тогаш ќе ми земе брисеви
Мене ми рекоа во 36та, ама дека сум со трансфузија на крв ќе ми ги направи во 34та бидејќи незнаат дали ќе издржам ако е се во ред 36та е идеално
Sovet od mene, ne cekajte 36ta, bar 35ta, posto vo zivot ne sum imala bakterija i na poslednite brisevi imav. I 12 dena terapija, pa 1 nedela pauza, dodeka napraviv kontrolni se seknav da ne se porodam vo megjuvreme.
Знаеш што не ми е јасно... ете правиме во 35та недела брисеви се породиме 40+ што ако во меѓувреме фатиме како ќе знаеме.... стварно не ми е јасно
Epa eve i jas so sekretov se opsednav, cisti brisevi kontrolni ama na psiha mi mava. I doktorkava sto me gledase vaginalno posledno ja prasav, rece normalen e takov sekret (proziren vodlest so belo vo sredina) i se zgolemuva 9ti mesec. Nema da fatime, vaginalno vekje utrogestan ne stavam (se mislam takansum ja "butnala" bakterijata), odnosi ne sum imala otkako sme zacnale, odmivanje bez jaki sredstva...i ako imas zolt zelen iscedok, bris za 2 dena e gotov, pa ne daj boze sto i da ima, postoi i carski, pa i so bakterii se poragjale i odma na antobiotik i majkata i bebeto go stavaat (zavisi koja).