Ја од катетар имам фатено бактерија, никаков знак немав, случајно на контролни брисеви ми излезе. Зошто имав мака со цисти болки невидени и си имав зацртано у глава дека морам да правам брисеви на 3 месеци демек ако сум фатела бактерија поише ќе ме болело ( моја теорија е ова ). Затоа не ми е јасно, зошто не може во моментот кога ќе те примат да земат тоа е еден брис ( поправиме ако грешам ) па да се на чисто
Od kateter urinarni cesto se fakjaat za zal. Ama vaginalno ne bi trebalo. Inace ne pravat posto nekoi doagjaat vo bolnica otvoreni so bolki ili puknat vodenik i odma gi poragjaat...treba vreme za brisot, ako ima bakterija 48h se ceka. Nema da imameee, brkaj misli. Se ke bide dobro Da bideme malce poglupavi i nisto da ne znaeme najarno
Е да денес најубаво е ништо да незнаеш. Ама маката на се ќе те научи. Фала што ми разјасни. Имале немале тоа е се има решение за се. Некогаш колку и да внимаваш фаќаш. Живи здрави ние и бебки па како треба така нека биде
@Konstrakta i jas imav takvi bolki ama ispukani veni imam na desna strana na vaginata plus bebe so glava dolu pa tezi i pritiska ko ke stanam. Pri lezenje nemam takov problem.
Јас не сум уште породена, 36 недела сум ама имам намера да ја почастам докторката поради тоа што сметам дека заслужила. Комплицирана бременост имам, се нафати да ме води, кога сите ме препраќаа и се плашеа да ме прегледуваат, посветена е и секогаш ми е достапна. Се надевам дека се ќе е океј до крај. За првото породување не почастив ништо зошто не бев задоволна. Благо и пијалок само за сестрите и кај бебињата и кај родилките. Докторката ништо.
Мене ми рекоа за прегледиве као демек ако сакаш некој др да те следи цело време ќе треба да си платиш а не ми се иде секој преглед кај некој нов како од почеток 36и7 сум јас и имам страв како ќе поминам на пораѓај пошто ако не најдам др ќе идам кој е на смена тој и свашта слушнав фобија од болницата добив
Јас имав стварно тежок прв пораѓај и лошо искуство со докторката иако се ми беше договорено со врски. И анестезија добив дури. Лош однос од друг не, 5 дена лежев природно породена. Овој пат повторно сум договорена со друга докторка и не дозволувам психата да ме надвладее засега. Не е лошо како што претставуваат многу други.
Devojki a planirate li swaddle da gi motate, kako kifli da recam, ne znam kako e na Mk. I so sto? Mislam mnogu pomirno spijat taka, da ne se streknuvaat i plasat sami od sebe...tetra pelena mala mi se gleda za ovaa rabota. Doma toplo ni e pa nesto potenko da go umotam baram
Јас сакав да земам 800ден се во локо кроко ама ми рекоа овде дека било тоа амерички филм непотребно, а гледам доста се смируваат кога им се рачињата прибрани..којзнае, земав вреќички ќе видам во нив дали ќе спие мирно
Ke zemes od golemite muslin/tetra peleni, tie se dovolno golemi da go sobere. Probaj, nishto ne gubish, kraj kraeva i vo mese taka se stutkani, na taa pozicija mozhe se naviknati i posigurno ke se osekjaat i po mirni ke bidat. Sega so vtorovo se shto mozham ke isprobam
Искрено пред 30 години не повивале, ова е само модерен начин , јас планирам да го " повивам " ( незнам друг збор за тоа ) ем посигурно за држење, ем нема да се штрека од рачињата. На крај краева во чаир бебињата повиени ги носат. Не слушај што ти викаат како си сакаш така терај си. Полн к*урац од такви. ( извинете на речник) Немој ова немој вака немој така. Замисли нашите мајки колку тетра пелени користеле за да не повијат и тогаш било во ред.. а сега со едно "парталче" го имаш остиот ефект. И ако е амерички филм зошто во чаир така ги носат децата, зошто не се облечени во шпикозни, боди итн. Како ти милува паметот и душата така да си правиш.
Jas si kupiv, so lepenje edno sto se pika bebe vnatre hahah ne znam kako da objasnam. Nejkev ama mazot mi aj zemi go mozi ke se najdi pa ke probame.
Гледам на тикток повеќето ако не и сите американци ги замотуваат. А во Европа изгледа како да не е вообичаено. Има нештп со startle reflex ама исто има поголема веројатност од проблеми во кукови. Јас искрено мислам со вреќичка или ќебенце ќе пробам. Може да купам чисто да имам за секој случај.
Извини вака што ти се убацувам у муабет, прочитав дека опуштено се движиш и клекнуваш. Треба ли да се внимава на клекнување? Јас сум 23 недела и некои ме караат зошто клекнувам, некои викаат нема врска
Не е препорачливо да се клекнува рано се оптоварува грлото на матката да не направиш беља со водењак, кратење и сл, ние веќе 38 39 пробуваме да ги избркаме бебките надвор
Da samo baby jem ili jam, dali firma ili sto e ne znam haha. Ubav materijal e, sega kolku ke se koristi ne znam.
Inace devojki da spodelam pozitivno iskustvo so Via Farm. Denes stignaa i samponite i pelenite se imav poracano. So fiskalna uredno plus 2 kremovi mustela gratis od niv.