Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Мене ме караа и за клекнување,наведнување и ако се истегнам да земам чаша или нешто не било убаво .

2. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Немој вака... :) јас уште маратон што не трчам... по природа сум хиперактивна не ме држи место и се нешто правам плус дека сами сме со сопругот се е на мене... ама кпа читам вака ме фаќа паника ќе го истресам детево негде 7мо месече :(

3. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    9.590
    Јас бев ултра ризична бременост мила, мене ми беше забрането сè освен одење во тоалет може тие правила важат за потешки бремености зошто сите доктори само исто верглаа.. гледај има трудници вежбаат креваат 100кг тегови до 9ти месец, јас ја немав таа среќа, најдобро си го знаеш осеќаш телото не биди во страв но и не претерувај како да не си трудна сепак бременоста е осетлив период во кој може за брзо да се смени ситуацијата. :hug:
    Пример веќе 9ти месец не пазам толку се наведнав да земам од машина алишта бебе на таа страна кај што се наведнав инерција повлече и од еднаш ме пресече гадна болка, ова важи и за не дај боже вртоглавици од еднаш да те фати па да паднеш главечки

@Ena05 истото и тебе ќе ти кажам не се плаши, чисти си ти, со џогер работи си низ дома но со доза внимание не мора да се спружиш на сите 4 за да рибаш доле, во висина држи џогер,правосмукалка поисправена кичма и така чисти си

На warrior, *Amethyst* и Ena05 им се допаѓа ова.
  4. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ја почетокот бев ризична бременост со крварења со чуда, ама сега фала му на бога се е супер а и морам да се движам како мечка сум, ако залежам толку ќе биде од мене со кран на бокс ќе ме качуваат :)

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Здраво мајки, едно прашање.
    Бебето планирам да се роди во друг град од каде што живеам, па ме интересира дали цела документација околу бебето, извод и тие работи треба да се средат во градот каде ќе се роди бебето или од таму каде што со сум јас

6. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Kako sto kaza i Fenix, nie na kraj sme pa duri i namerno kleknuvam sega :D Inaku vnimavav, kujna sadovi rucek normalno, alista spruzav ama korpata maz mi ja krevase, pravosmukalka i poteski raboti imav pomos, i jas bev rizicna poso 5-6 nedela imav operacija, baska 7 god neplodnost i fufki. Slusaj si go teloto, ama ne preteruvaj. Drugarka moja so treto trudna, klecese na veliko i dvete deca deka mali nekad vo race gi krevase. Ama za treto i nie ke bideme skroz labavi zdravje :D

На BoNaNa123, Ena05 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  7. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    966
    @Ena05 i mene nikogas ne mi bese jasno zosto da ne kleknuvam oti mn me nervirase nekoj dr da mi ja zavrsuva rabotata ama na pregled ko mi kazaa deka e namaleno grloto si povrzav deka stvarno ima nesto i namaliv so kleknuvanje, dolgo stoenje. Podobro e da si se pazis, od krevanje tesko istegnuvanje kleknuvanje se namaluva grloto na matka

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Сега слушнав за таа што починала на карл а детето и се бори за живот и уште поише ми е страв од државна и способноста на вработените..

На Madi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Ne gledajte taka. Lani imase slucaj so pocina od zab otecen maz/decko, pa ne mislime na toa sekoj pat koga ne boli zab. Ne daj boze, daleku bilo, od pisanoto ne se bega. Nekogas i doktorite se nemokjni, ne sekogas e lekarska greska sekoj smrten ishod.

На Hopeeee, KikiKviki и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  10. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    9.201
    Јас цела кујна и прозори и плакари чистев со качување по столици ,оптегнување ,со све.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    1.812
    Slusnavme neubavi vesti ovie 2 3 dena plus i deka lezime poveke citame ama morame pozitivno da mislime deka ke sme dobro i nie i bebinjata. Mora prvo da veruvame vo Gospod. Jas sum muslimanka no bez razlika sekogas imam verba deka koga e Gospod so mene nikoj ne mi moze nisto. Finansiite tie ni se, nie pa vo mart stan kupivme go plakame seuste a vo juni ostanav trudna i ne sme mn da recam vo moznost za privatno da se porodam no imam nadez ke bide dobro.

На Hopeeee, KikiKviki, DaisyDream и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Laura07

Laura07 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    29
    Zdravo ne sum bremena no imam edno prasanje.14ti den od ciklus jaki bolki vo stomakot i jajnicite bev na lekar veli volklil od 30mm i deka ako ne pukne ke se sozdade kako cista.vo obid sme za bebe dali ovoj folklil ako pukne ke nastane bremenost.

13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    1.812
    Nikoj ne moze da znae dali ke nastane bremenost. Cim si vo ovulacija bidete aktivni ovie dena.

14. Laura07

Laura07 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    29
    Dali so taa golemina moze da nastane bremenost so ogled deka e malku pogolem folklilot.

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    1.812
    Za da nastane bremenost treba da pukne a toa nikoj ne moze da go znae. Ke znaes na sleden pregled dali puknal dali cista.

16. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.009

Што има лошо во големината на фолекулот и фолекулот?
    За да останеш бремена мора да има фолекул,тој пука и исфрла јајце клетка.
    Претпоставувам за фолекул ти е прашањето.

На *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Па има врска всушност која големина е фолекулот , според докторите одприлика од 17 до 25 мм треба да достигне големина и да пукне ако не после поминува во циста.

На Anyshka и GirlVolley им се допаѓа ова.
  18. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.009

Членката некако погрешно го има формулирано прашањето и за тоа погрешно ја разбрав.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Феминки здраво. Дали некоја од вас забележала промена во бемките на телото откако е останата трудна? Имам една бемка на грбот така поголемка, ама беше рамна. Сега станала како да речам- помесеста и малце рипната. И на лицето имав мала бемка над горната усна, денес некако повпечатлива ми е. Дали некоја поминала низ ова? Од хормоните да не е? Да знам дали да закажам на дерматолог, само да стигнам во побезбедни недели

20. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Здраво девојки, одамна ве немав дружено.
    На западу ништа ново а веќе сум 38ма. Вчера имав болки за прв пат и сега знам на што личат ама секако лажни беа. Со нетрпение сум некако кога ке биде :lol:
    Веќе се сум спремна за болница со куфер и документација уште да му текне на младичот (fingers)
    Ве поздравувам сите :l::sun:

На warrior, Someday, Kikikikiri0405 и 5 други им се допаѓа ова.