јас полудев од ова ахаха прееска седнав мерев движења од истово прашање. Кога седам, стојам движи, штом легнам го нема ова од вчера вечерта наваму, не знам што зема сега да менува
Dadada istoo od vcera edvaj spiev celo vreme se budev go mislev ama spiese i on osekjav samo koga ke se optegnese loso a do vcera.me drobese
Исто на матичнава и пишав вика ако се значително намалени да не осеќаш често оди на цтг ама не е значително намалено, не знам си мрда општо низ ден ама не е класично рушење и навечер нежно ќе се протегне и мирен е.
Sea so zamatenava voda se zamisliv. Doktorot rece malku zamatena. Drugarka mi vika ako e zamatena itno mora carski. Dali moze da se zamati od drugi pricini osven mekonium i da ne e itno? Do sabajle ke svrknam.
Plodova voda kako tece? Na snaa mi naednas i istece ko stana, dali kaj site taka ili moze i malku po malku? Celo vreme sum kako podmocana malku veke nekolku dena a na 25 bev na pregled se bese ok.
Ох истото се прашувам и јас, цело време имам мокро на гаќите, се чудам дали е исцедок или плодова вода, за два дена сум на преглед па баш ќе прашам да проверат. Веќе од толку мисли не можам ни да спијам
Moze naednas, a moze i po malku. Ne znam koja nedela ste, ama normalno e i jas vodlest iscedok cela bemenost kako podmocana...duri nekogas mislam i pustav nekoja kapka stvarno Tret trimestar mislam najvekje ima. Ako tece po malku, se gleda na eho posto ke bide namalena plodovata voda.
33 sum verojatno e iscedok, brisevite cisti mi bea ama pa se zagriziv po 3 4 pati dnevno menuvam gaki se tusiram 2 pati a sabajle najmn imam. Maki nasi.
Нормално е кога стануваш од спиење може да се слие исцедок кој се собрал или јас кога сум врзала сон без да станам 2 3ч знае да потече исцедок со урина 2 3 капки како притисок на мочен меур што не може да додржи. Гледам денес сите сме паника 300 јас се опседнав со движењава лежам и гледам во стомакот ми се плаче ми иде да му се јавам на докторов да му заплакам аман вади го
Ostaj kako sto se blizi vreme paniki krevame, mene maticnata mi velese demek pri kraj dvizenjata bile namaleni i ponezni nemale mesto mn. Panika demek se krevalo ako vo rok od nekolku casovi ne go osekas ic.
39 utre. Fala ti ja odgovor da spijam mirno A da ne znaes ti, ili nekoj drug, do kolku casot primaat na ctg na GAK? Nekako sabajle odam se vo 8-9 i haos e. Pa vikam pokasno moze polabavo e.
Па не верувам да е до тоа кај мене, зошто кратко ме руши и послее едвај видливи движења некое време...плус секаде каде читав стои дека до сам пораѓај не се намалуваат движењата којзнае веќе немам памет утре сабајле ќе барам цтг да ми направат сега си го чув со апаратче дома срцулето ама не е гаранција да не нешто не му е добро внатре да му фали ... Ахх дефинитивно на едно дете ќе останам јас после 9 месеци трауми
Мајки сакам да прашам како е сп пораѓај во санте плус..ремедика.. Живеам во мал град тука кај матичниот кпнтроли и тоа е.. со првото се пораѓав на гак... нешто се мислиме сакаме на приватно ама н како оди целата процедура.. трреба ли да се појди таму.. на кпбтрола... за договор... и кога? Како бевте вие..
Ne se grizi milicka, i jas minatata nedela bev opsednata, sega se naviknav deka poslabo dvizi, ete lezev i vo bolnica, po 3 ctg-a dnevno mi pravea i taka sfativ deka e ok. I sabajle na izvestaj citam uredni fetalni dvizenja, a ovoj spie cel den mislis. Bukvalno 3 pati denes dali go osetiv. Otidi si sepak na forum da ne nagagjame, ama mislam taa e taa panika i mene me jadese do petokot. Vazno e deka ima dvizenja, kakvi takvi. Deka doma sedime, beter e. Da odevme na rabota nema ni da imas vreme da mislis. Jas cela kutija od pomalite cokoladni napolitanki kraš izedov preeska, ova pa go nema. Pa lezev na grb nekoe vreme gledav tv i posle 1 cas mozda go osetiv
Исто волку шеќер цела бременост не сум напукала. Сега се размрда од ладен сок од портокал.. мене ме нервира кога ќе се затресе не знам дали сте осетиле другите така баш како дрмање на стомакот читав дека било кога се будат и заспиваат рефлексите дека не им биле скроз развиени ама така ме нервира ... утре нека се раздени и ѕвонам кај докторов не ми се остава продолжен викенд ако продолжи вака да е мирен.. Фала во девојки на утешни зборови знам сите низ исти мисли проаѓаме...