Da tresenje i toa vo dolniot del osekjam, kako levo desno nekako. Uste malce da izdrzime...i jas utre ke odam pred vikendov, pa so Gospod napred
Пред пораѓај би требало да се смируваат, бидејќи се ближи времето се поуспани, барем така имам читано, но за мирна глава оди си на лекар, и кај мене се движењата намалени го чувствувам но не е тоа тоа. А во врска со тресењето, не знам дали вие осеќате, не е како икање него како брзо пулсирање не знам како да објаснам, може да трае и половина час, и ми станува неугодно и паники триста, прогуглав најдов едно видео како демек бебето вежба дишење но што знам, на ултразвук ми кажаа дека почнало да вежба се виде, но дали се и чувствува, ох се нема мир искрено и кај мене паниките се премногу големи, овие неколку вечери несоници...
Jas prethoden petok okolu 13h bev nikoj nemase za CTG, samo sto me prati doktorkata odma vlegov. A utre ke vidime okoli 10, 11 kako ke e.
I jas posle prvoto mislev deka nema da rodam vtoro pa eve me traumite izbleduvaat so tek na vreme, oa ne sakas samo da go ostavish pa aj za vtoro inaku normalno r da se dvizhi pomalku vo 9ti, veke e porasnato i vnatre nema mesto za egzibicii, mozhe samo da klocne tuk tam, taka da ne se sekiraj. Jas sum doma, vo krevet so skrateno grlo, ke si svirkam za praznicive.
Аман женче кога се скрати што бидна? Ајде битни живи здрави, сите на број ќе има други празници.. Јас: Малце се исплакав малце му се истресов на маж ми па се размрда бебко со ноџиња, со телце и сега се смирив колку толку се надевам ќе имаме сите мирен продолжен викенд
Дали некоја од вас има искуство со зголемен обем на глава? Сите мерки се нормални за неделата, ама главата бајаги поголема, 32ра недела сум а искача мерка за 37ма. Матичната не ми рече ништо за мерките, плус приватно на втор и трет скрининг ми рекоа ништо страшно. Колку што читав може да е едноставно такво, јас се смеам главуч ќе биде, ама ете да не сум на мисла да се најдам на муабет ако и на некоја друга и било слично. Со првата бременост континуирано сите мерки беа точно со неделите. Да беше цело големо, пологично ќе ми беше, вака само глава си викам ќе искочи ко синот на Парис Хилтон
Me iznasmea so sinceto na Paris Hillton, stana senzacija na net. Ne znam iskreno nemam iskustvo no bi posla pak privatno negde kaj ekoj dobar doktor i bi prasala dali ima nekakov problem.
Dobre dojde vo klubot, cela banda ne ima sega pri kraj so skrateno hahaha. Ke se druzime za praznicite vaka niz forumot izgl. Koja nedela, kolku ti e?
A mene pa sekoe eho razlicno merat. Do 8mi mesec, prvo bese celo ponapredno. Pa posle dolgo butce se izraduvav vikam visok na tatko. Sleden pat mala glava i normalno drugi merki. Sega posledno uste mala glava i site drugi merki pomali od prethodno...mislam nekad ne merat i oni tocno. Ko da mi se smaluva bebevo Duri i doktorov posledno merenje me prasa dali ti kazav nesto za merkive posleden pat. A realno ne mi kaza, jas si vidov. Ama ne moze za nedela dve tolkava razlika... Kumata moja ja isplasija taka pri kraj golema glava, se sekjavam i rekov, a ti i maz ti mali da ne imate stvarno imaat golemi koski, bas big boned se dvajcata i cerep golem, vilici i se...iako ne se celi golemi visoki. Ona otide togas i na uste edno merenje na drug doktor i rekoa ok e.
Мене во првата бременост главата на син ми цело време му ја мереа по голема не памтам колку точно, па ме прашваа да не имате во фамилија некој со голема глава, многу се нервирав цело време главата па главата на крај излезе скроз нормално главче, така да има шанси и мерките да не се точни.
Супеер, со здравје да се користат. Јас што туку порачав од кај нив, па ме интересира колку време чекавте достава
Oo prv trimestar najslobodno si spiev, posle koga ripna stomace veke ne nekade vtor trimestar. Ke si osetis. Isto na grb si spiev vtor trimestar, tret i da sakam ne ide. Tret ni na strana ne biva do dusa , nikako
Do koga ke ti bide udobno tebe. Jas i sega 33 nedela nemam mn stomak pa nekogas nesvesno da recam poveke lezam na stomak. Ko ke se svestev posle nekoja min prvin se zagrizuvav ama ete niss ne bilo.
Мислам дека ако било лошо ќе те задржеле и породеле итно со царски пиши утре како ќе поминеш И јас најдов да паметувам, мислам ќе збудалам од грижа поради намалена плодова вода... Иначе, најново е дека ако до 31ви не се случи ништо природно, ќе ми стават провокации, па ако и така не се отварам, со царски последна опција... Само психички да се издржи до недела
Мене баш на ехо 36та недела ми вика сигурна си за менструацијава голема му е главата за неделата и не знам дали има врска јас добивав на 36дена она рече епа добро ниедна друга мерка нит ми кажа нит ми покажа